İstanbul'un kuzeyinde, Karadeniz'in hırçın dalgalarıyla Göksu ve Yeşilçay derelerinin buluştuğu noktada yer alan Ağva, İstanbul’un Şile ilçesine bağlı küçük bir tatil kasabası. Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak, tertemiz deniz havasını ciğerlerinize çekmek ve yemyeşil ormanlarda kaybolmak için ideal bir destinasyon. Ağva’nın tarihi M.Ö. 7.yüzyıla kadar uzanıyor. Burada Roma ve Bizanslılardan kalma kalıntıları görmek mümkün. Ağva nüfusu tatil dönemlerinde 15000’e kadar yükseliyor.
{ad:0}İstanbul’a yaklaşık 96 kilometre uzaklıkta yer alan Ağva'ya ulaşım ise oldukça kolay. Özel aracınızla İstanbul'dan yaklaşık 2 saatte, otobüslerle ise 2,5-3 saatte buraya ulaşabilirsiniz. Yaz aylarında artan yoğunluğa hazırlıklı olmakta fayda var. Ağva, Karadeniz kıyılarında bulunan yaklaşık 3 kilometre bir sahil şeridine sahip. Doğal güzellikleri ve denizi ile özellikleri İstanbullu tatilcilerin tercih ettiği yerlerden biri. Ağva’da denize girilebilecek en iyi plajları sizin için derledik.
Üç tarafı kayalıklarla çevrili bu doğal liman, sakin suları ve yemyeşil doğasıyla huzurlu bir atmosfere sahip. Karacaköy Plajı'nın çevresindeki yeşil alanlar kamp yapmak için mükemmel bir ortam var. Plajda ayrıca kontrollü ateş yakılabilecek alanlar da bulunuyor.
Karacaköy Plajı'nın denizi Karadeniz'e kıyasla oldukça sakin ve berrak. Sığ olması nedeniyle de çocuklar için de uygun. Plaj genel olarak kumlu olsa da çok fazla kayalık vardır. Özellikle denizin girişindeki kayalıklar ayakları kesebilir. Bu nedenle deniz ayakkabısı ya da terlik giyilmelidir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir adet büfe yer alıyor. WC, duş ve soyunma kabinleri ücretlidir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri:
Uygunluk: Çocuklu aileler için uygundur.
Ağva'nın merkezinde yer alan Halk Plajı, uzun kumsalı, yemyeşil doğası ve tertemiz deniziyle yaz aylarının en gözde destinasyonlarından biri. Hem yerli halk hem de turistler tarafından yoğun ilgi gören bu plaj, ücretsiz olmasıyla da dikkat çekiyor.
Ağva Halk Plajı'nın en güzel özelliklerinden biri geniş kumsalı. Plaj oldukça uzun olduğu için kalabalıktan uzak sakin bir köşe bulmak da mümkün. Ağva Halk Plajı serin ve sığ bir denize sahip. Plajın arkasında uzanan yeşil alanlar, kamp ve piknik yapmak için mükemmel bir ortam var.
Plaj Olanakları
Ağva Halk Plajı'nda duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkanlar mevcut. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralayabilir, plajın yakınındaki restoranlarda ve kafelerde lezzetli yiyecek ve içeceklerin tadına bakabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ağva Halk Plajı'nın denizi Karadeniz'e özgü olarak dalgalı olabiliyor. Bu nedenle çocuklu ailelerin denize girerken dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca plajda cankurtaran hizmeti bulunmadığını da belirtmek isteriz.
Nasıl Gidilir?
Ağva Halk Plajı'na Şile'den D015 karayolu üzerinden veya İstanbul'dan Anadolu Otoyolu'nu kullanarak ulaşabilirsiniz. Plajın otoparkı mevcut.
Ağva'ya yakın konumuyla hem Ağva sakinleri hem de İstanbul ve çevresinden gelen günübirlik tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilen Sardala Koyu, doğal güzellikleri ve berrak denizi ile görülmeye değer bir yer. Doğayla iç içe bir tatil arayanlar için ideal bir destinasyon olan Sardala Koyu, yemyeşil ağaçlarla çevrili ve doğal kaya oluşumlarıyla büyüleyici bir atmosfere sahip.
Sardala Koyu, hafta sonları yoğun ilgi görse de hafta içi oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Bu nedenle kalabalıktan uzak, dinlendirici bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir seçim. Sardala Koyu, kamp tutkunları için uygun. Koyun denizi, kuzey rüzgarlarına karşı korunaklı olması nedeniyle çoğunlukla sakindir. Sığ olması nedeniyle çocuklar için ideal olsa da kayalık bir yapıya sahip olması nedeniyle dikkatli olunması gerekir. Koyun herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz ve kendi şemsiyenizi kurmanız önerilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri:
Uygunluk: Sardala Koyu, kayalık bir yapıya sahip denizi nedeniyle küçük çocuklar için uygun değildir.
Nasıl Gidilir?
Ağva'dan Kocaeli il sınırına geçtikten sonra Pınarlı Köyü'ne ulaşın. Buradan 2,5 km yol gittikten sonra sola dönün ve 1 km daha ilerleyin. Yol toprak yola dönüştüğünde koya varmış olacaksınız. Binek araçla ulaşım mümkündür.
Ağva'nın gizli cennetlerinden biri olan Kadırga Koyu, Karadeniz'in hırçın dalgaları tarafından şekillendirilmiş eşsiz kaya oluşumları ile adeta bir amfi tiyatroyu andırıyor. Doğal güzelliği ve sakin atmosferi ile şehrin stresinden uzaklaşmak için ideal bir yer. Bakir doğası ve tertemiz havası ile Kadırga Koyu, kamp tutkunları için de unutulmaz bir deneyim sunuyor. Çadırınızı kurarak yıldızların altında uyuyabilir, doğayla iç içe bir kamp tatili yaşayabilirsiniz.
Koya ulaşım zorluğundan dolayı pek fazla bilinmese de bu sayede kalabalıktan uzak, sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Gürültüden ve stresten uzaklaşmak için ideal bir yer arıyorsanız Kadırga Koyu tam size göre. Koyda herhangi bir işletme bulunmadığını hatırlatmak isteriz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz ve çöplerinizi geride bırakmamanız önemlidir. Gölgelik alanlar da sınırlı olduğundan yanınızda şemsiye bulundurmanız da faydalı olacaktır.
Nasıl Gidilir?
Ağva merkezden Kandıra-İzmit istikametinde ilerleyerek Bucaklı Köyü üzerinden Kadıköy'e gelip buradan kuzeye doğru yol alarak ulaşabilirsiniz. Kadıköy'e geldikten sonra bölge halkından koya giden yol hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunmuyor.
Uygunluk: Çocuklu aileler için uygundur.
Ağva'nın kalabalığından uzak, doğayla iç içe bir tatil arayanlar için Zeus Koyu ideal bir seçim. Yemyeşil ağaçlar ve kayalıklarla çevrili bu koy, tertemiz denizi ve sakin atmosferi ile huzurlu bir kaçamak imkânı sunuyor. Zeus Koyu, kamp tutkunlarına da hitap eden bir alan. Burada çadırınızı kurarak yıldızların altında uyuyabilir, doğayla iç içe bir kamp tatili yaşayabilirsiniz.
Zeus Koyu'nun denizi, Karadeniz'e kıyasla oldukça sakin ve berrak. Sığ olması nedeniyle de çocuklar için ideal bir yüzme alanı. Kayalıkların üzerinde güneşlenebilir, serin sularda yüzerek ferahlayabilirsiniz. Koyda herhangi bir işletme bulunmadığını hatırlatmak isteriz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz ve çöplerinizi geride bırakmamanız önemlidir. Gölgelik alanlar da sınırlı olduğundan yanınızda şemsiye bulundurmanız da faydalı olacaktır.
Nasıl Gidilir?
Zeus Koyu'na ulaşım Pınarlı Köyü üzerinden yapılmaktadır. Dündar Koyu'na giden yolu takip edip köy yerini geçtikten sonra 400 metre kadar daha yol gittikten sonra sol yöne toprak bir yol göreceksiniz. Bu yola saparak koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolun son kısmı stabilize olduğundan binek araçlarda zorlanma yaşanabilir. Dilerseniz arabanızı köyde bırakıp yürüyerek de koya ulaşabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar mevcut değil.
Uygunluk: Çocuklu aileler için dikkatli olunması gereken bir yerdir. Deniz dalgalı olabilmekte ve sığ olmasına rağmen deniz tabanı kayalıklarla kaplıdır.
Ağva'nın şirin atmosferinden biraz uzaklaşmak ve doğayla iç içe bir tatilin tadını çıkarmak istiyorsanız, Dündar Koyu tam size göre bir yer. Yemyeşil ormanlarla çevrili, sağında ve solunda yüksek kayalıklarla korunaklı bu bakir koy, Karadeniz'in hırçın dalgalarından uzak sakin bir sığınak sunuyor. Ailenizle birlikte piknik yapmak veya kamp kurmak için ideal bir ortam sunan Dündar Koyu, tertemiz havası ve huzurlu atmosferi ile stresten uzaklaşmak için mükemmel bir yer. Koyu çevreleyen ağaçlar gölgelik alanlar oluşturarak güneşli havalarda bile serinlemenizi sağlıyor.
Dündar Koyu'nun denizi, Karadeniz'e kıyasla oldukça sakin ve berrak. Sığ olması nedeniyle de çocuklar için ideal bir yüzme alanı. Koyda herhangi bir işletme bulunmadığını hatırlatmak isteriz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz ve çöplerinizi geride bırakmamanız önemlidir. Gölgelik alanlar da sınırlı olduğundan yanınızda şemsiye bulundurmanız da faydalı olacaktır.
Nasıl Gidilir?
Dündar Koyu'na ulaşım biraz zorlu olabilir. Ağva'dan yola çıkarak Bucaklı ve Kadıköy'ü geride bırakıp Kocaeli il sınırına girmeniz gerekiyor. Pınarlı Köyü'ne vardığınızda köyün çıkışındaki ilk soldan devam ederek yaklaşık 2 km yol gittikten sonra varacağınız yerleşim yerinden koya inen toprak yol ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolun son kısmı stabilize olduğundan binek araçlarda zorlanma yaşanabilir. Dilerseniz arabanızı köyde bırakıp yürüyerek de koya ulaşabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunmuyor.
Uygunluk: Çocuklu aileler için uygundur.
Ağva'nın kalabalığından uzak, sakin ve huzurlu bir koy arayanlar için Diriliş Koyu ideal bir seçim. El değmemiş doğası, tertemiz denizi ve kamp imkanları ile doğayla iç içe bir tatil imkânı sunuyor. Diriliş Koyu'nun denizi Karadeniz'e kıyasla oldukça sakin ve berrak. Sabah saatlerinde dalgasız ve sakin olan deniz, öğleden sonra dalgalı hale gelebilir. Deniz sığ olsa da kayalık ve dalgalı olması nedeniyle çocuklar için tehlikeli olabilir.
Koyda herhangi bir işletme bulunmadığını hatırlatmak isteriz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz ve çöplerinizi geride bırakmamanız önemlidir. Gölgelik alanlar da sınırlı olduğundan yanınızda şemsiye bulundurmanız da faydalı olacaktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunmuyor.
Uygunluk: Çocuklu aileler için uygun değildir.
Nasıl Gidilir?
Diriliş Koyu'na ulaşım biraz zorlu olabilir. Bucaklı-Kadıköy-Pınarlı istikametini takip edip Sardala Koyu yol ayrımını geçtikten 300 metre sonra sol yöne toprak yola saparak koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolun son kısmı stabilize olduğundan binek araçlarda zorlanma yaşanabilir. Dilerseniz arabanızı köyde bırakıp yürüyerek de koya ulaşabilirsiniz.
Ağva'nın kalabalığından uzak, doğayla iç içe bir cennet köşesi arıyorsanız Cennet Havuzu tam size göre. Etrafı sarp kayalıklarla çevrili bu doğal havuz, turkuaz renkli berrak denizi ve eşsiz manzarasıyla nefes kesici bir güzelliğe sahip.
Cennet Havuzu'na ulaşmak için Sardala Koyu'ndan yaklaşık 1 kilometrelik bir patika yol yürümeniz gerekiyor. Bu sayede kalabalıktan uzak, sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Doğayla iç içe bir ortamda kafa dinlemek ve huzur bulmak için ideal bir yer. Sığ ve sakin suları, çocuklu aileler için de uygun. Cennet Havuzu, Etrafındaki sarp kayalıklar, turkuaz renkli deniz ve yemyeşil doğası ile Cennet Havuzu fotoğraf tutkunları için de eşsiz bir mekan.
Nasıl Gidilir?
Ağva merkezden yola çıkarak Bucaklı, Kadıköy ve Pınarlı köylerini geride bırakın. Yaklaşık 5 km daha yol aldıktan sonra Sardala Koyu'na giden yöne sapın. 800 metrelik toprak yolu geçtikten sonra aracınızı uygun bir yere park edin ve kısa bir patika yoldan yürüyerek koya ulaşabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar yok.
Uygunluk: Çocuklu aileler için uygunluk zeminin taşlı olması ve ulaşımın zor olması nedeniyle sınırlıdır.
Muhteşem manzarası, tertemiz denizi ve plajı ile için Kilimli Koyu Ağva'nın kalabalığından uzak bir tatil arayanlar iyi bir alternatif. Kilimli Koyu'nun etrafında piknik alanları ve kamp alanları bulunuyor Kilimli Koyu'nun denizi Karadeniz'e kıyasla oldukça sakin ve berrak. Sığ olması nedeniyle de çocuklar için ideal bir yüzme alanı. Plaj incecik beyaz kumlarla kaplıdır ve denize girişi kolaydır.
Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilir, restoranda yemeğinizi yiyip bir şeyler içebilirsiniz. İşletmeye ait olan duş, tuvalet ve soyunma kabinleri de ücretlidir. Kilimli Koyu'nda deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. Bu sayede ailenizle birlikte güvenli bir şekilde yüzebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Kilimli Koyu'na Ağva merkezden arabayla 5 dakikada ulaşabilirsiniz. Ağva-Kerpe yolu üzerinde yer alan koy, ulaşım açısından oldukça kolaydır.
Giriş ücretleri
Plaj Özellikleri:
Uygunluk: Çocuklu aileler için uygundur.