Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Sultantepe Köyü nerede? Züğürt Ağa Filmi'nin çekildiği Sultantepe köyü hakında bilgiler

Sultantepe Köyü nerede? Züğürt Ağa Filmi'nin çekildiği Sultantepe köyü hakında bilgiler

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 11 Ağustos 2024 - 18:02
 • Son Güncellenme: 12 Ağustos 2024 - 18:02
Sultantepe Köyü nerede? Züğürt Ağa Filmi'nin çekildiği Sultantepe köyü hakında bilgiler

Nesli Çölgeçen’in yönetmenliğinde çekilen ve Yeşilçam’ın klasiklerinden biri olan Züğürt Ağa, Türk sinemasının unutulmaz yapıtlarından biri. Başrolünde Şener Şen’in oynadığı film, bir köy ağasının modernleşen dünyaya ayak uydurmaya çalışırken yaşadığı trajikomik olayları anlatır. Filmin ilk sahneleri Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Sultantepe Köyü’nde çekilmiştir. Sultantepe Köyü hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

{ad:0}

Züğürt Ağa Filmi Nerede Çekildi?

Nesli Çölgeçen yönetmenliğinde yapılan Züğürt Ağa Yeşilçam’ın en bilinen filmlerinden. Şener Şen’in başrolü olduğu film, Haraptar köyü olarak geçen köyde başlıyor. Haraptar köyünün geçtiği sahneler 1985 yılında sonbahar mevsiminde Sultantepe Köyü'nde çekilmiştir. İşte Sultantepe Köyü hakkında merak edilen tüm detaylar! 

{search:sanliurfa-otelleri,Şanlıurfa Otelleri}

Sultantepe Köyü Nerede ve Nasıl Gidilir?

Sultantepe Köyü, şehir merkezine yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde konumlanmıştır. Sultantepe Köyü’ne ulaşım ise oldukça kolaydır. Şanlıurfa şehir merkezinden kalkan dolmuş ve otobüslerle köye ulaşabilirsiniz. Ayrıca, özel araçla da köye ulaşım mümkün. Şanlıurfa merkezden Eyyübiye’ye doğru ilerleyip, köy tabelalarını takip ederek rahatlıkla köye varabilirsiniz.

Sultantepe Köyü Neyi Meşhur?

Sultantepe Köyü, antik bir höyük olan Sultantepe Höyüğü ile ünlü. Sultantepe Höyüğü, Şanlıurfa ili'nin Harran İlçesi'nin Akçakale yolu 13 km kuzeybatısında, Kötüçay ile Kömürcü Dere arasında, Sultantepe Köyü'nün hemen yanında yer alan bir höyük. Urfa Ovası'nın en büyük höyüğü olan Sultantepe Höyüğü'nün yüksekliği 43 metredir. Höyükte ilk kazılar 1951-53 yıllarında Seton Lloyd ve Nuri Gökçe başkanlığında yapılmıştır.

Höyükte saptanan tabakalanma eskiden yeniye olarak, Kalkolitik Çağ, Erken Tunç Çağı, M.Ö 2000 yıldır, MÖ 1. binyıl, Yeni Asur Krallığı, Helenistik Dönem, Roma Dönemi, Orta Çağ İslam Dönemi şeklindedir. Kazılar sırasında Gılgamış Destanı gibi  Asur dönemine ait tabletler bulunmuştur. 

Şanlıurfa'da Nerede Kalınır?

Sultantepe Köyü’ne yakın konumda konaklamak isteyenler için Şanlıurfa merkezde çeşitli konaklama seçenekleri bulunuyor. Oteller, pansiyonlar ve konuk evleri... Şanlurfada' her bütçeye uygun konaklama seçeneği mevcut. Özellikle Şanlıurfa merkezindeki oteller, tarihi ve turistik yerlere yakınlığıyla konaklama için iyi bir tercih olabilir. Şanlıurfadaki konaklama tesisleri hakkında bilgi almak için Neredekal.com Şanlıurfa otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.