Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Tatil İçin Otel mi Villa mı Tercih Edilmeli?

Tatil İçin Otel mi Villa mı Tercih Edilmeli?

Paylaş
Deniz Altungül  
Eklenme: 11 Haziran 2022 - 00:52
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2024 - 13:59
Tatil İçin Otel mi Villa mı Tercih Edilmeli?

Seyahatseverlerin gerçek bir tatilden beklediği en önemli unsur nedir? Peki ya konaklamanızda hangisini tercih ederdiniz? Tatil için otel mi yoksa villa mı size daha uygun detaylandırıyoruz.

{ad:0}

Yapılan tatilin hangi dönemde ve bölgede olduğuna göre değişen birçok unsur bulunmakta. Tatil boyunca yapılan aktivite ve etkinliklerin tüm gidişatını belirleyen bu unsurların başında ise hiç şüphesiz konaklama geliyor. Konaklayacağınız tesis ister lüks bir otel, isterseniz küçük bir pansiyon olsun tatilinizi unutulmaz hatıralara dönüşebileceği gibi, hiç yaşanmasını istemediğiniz kabuslara da bulanabilir.

Unutulmaz bir tatil için konaklama seçiminde aranan kriterlerin başında; konfor, iyi hizmet, uygun fiyat, lokasyon, temiz ve hijyen faktörleri geliyor. Konaklama yerinin temiz ve hijyenik olması artık konfordan önce gelse de, hem lokasyon hem de aktivite çeşitliliği de tabii ki konaklama tercihlerinde önemli kriterler arasında.

Aradığınız kriterlere uygun konaklama seçenekleri arasında otel seçenekleri olduğu kadar, villa ve yazlık ev kiralama seçenekleri de ön plana çıkıyor. Villa tatilinin yeni adresi olarak Neredekal.com, artık Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinde birbirinden güzel villa ve tatil evlerini sizlerle buluşturuyor. Hadi gelin, bu iki seçenek arasında detaylara bir göz atalım!

Otel mi Villa mı?

Otel ya da villa, her iki seçeneğin de kendine göre avantajları bulunuyor ve tercihler kişisel beklentilere göre değişiklik gösterebiliyor. Eğer kapınızın önündeki temizlenmiş havuz, hazır kahvaltı servisleri, odanın her gün düzenlenmesi ve sosyal etkinlikler gibi olanaklar sizi cezbediyorsa otelli tatilleri tercih edebilirsiniz. Buna karşın kendi evinizin konforunda, çok fazla kişiyle görüşmeden sessiz ve sakin bir tatil istiyorsanız tercihinizi villalardan yana yapabilirsiniz. Villalarda bulacağınız özel havuzlar, bahçeler ve sakinlik tam da aradığınız şey olabilir.

Tatil İçin Hangisini Tercih Etmeli? Otel Tatili mi Villa Tatili mi?

  • Tatil villaları otellere göre çok daha izole, hijyenik ve konforlu bir konaklama deneyimi sunar. Konaklayacağınız tarihler boyunca sadece size ait olan villada ister içerde, isterseniz dışarıda dilediğiniz gibi vakit geçirebilir, kendinize ait olan havuza gönül rahatlığıyla girebilir, şezlonglarda sereserpe uzanabilirsiniz.
  • Villa ve tatil evleri otellere göre çok daha doğa içerisinde konumlanır. Tasarım ve mimarisinde doğaya dokunmasına özen verilerek yapılan evler gerek kuş cıvıltıları ve su sesleriyle gerekse toprağa çıplak ayakla basabilme imkanıyla çevrenizdeki doğal güzelliklerle iç içe bir tatil yapma imkanı yakalayabiliyorsunuz.
  • Villa tatilinizde kaldığınız süre boyunca sadece size ait mutfak ve yaşam alanında istediğiniz türden yemekleri hazırlayabilir, tam teşkilatlı mutfağında aradığınız malzemeleri kolayca bulabilir, geniş yemek odası ve masalarında sevdikleriniz ve misafirlerinize enfes sofralar kurabilirsiniz.
  • Çocuklu aileler için özel hazırlanan çocuk alanı ve havuzuyla güven içerisinde çocuklarınızın eğlenceli anlar yaşamasını sağlayabilir, beraber güzelce vakit geçirebilirsiniz.
  • Bahçe ve havuz bölgesi dışarıdan görülmeyecek şekilde duvarlar ile çevrili muhafazakar villa seçenekleri ile gözlerden uzak, daha izole bir tatil geçirmek imkanı yaşayabilirsiniz.
  • Çevrenizdeki eşsiz doğanın manzarasını doyasıya izleyebilir, deniz, dağ ve ormanlardan oluşan enfes bir görsel şölen birbirinden güzel manzaralı villalarda yaşayabilirsiniz.
  • Kalabalık gruplar için oldukça ideal olan villalarda aile ve arkadaş çevrenizdeki insanlarla tatil planlarınızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  • Son olarak villa tatili yapmanın saymakla bitmeyen avantajlarının yanında herhangi bir problem ya da sorunla karşılaşmanız durumunda en hızlı şekilde villa yetkilisine bağlanarak sorunu çözebilir, gönül rahatlığıyla tatilinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Neredekal.com Üzerinden Villa Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

Tatil İçin Hangisini Tercih Etmeli? Otel Tatili mi Villa Tatili mi?

Villa ve yazlık ev sahipleri ile kullanıcıları akıllı mesaj sistemi ve güvenli ödeme seçenekleriyle buluşturan site, 7/24 destek hizmeti sunmakta. Türkiye’nin her yerinde uygun konaklama fırsatları yakalayabileceğiniz Neredekal.com’da hayalinizdeki villayı da kolayca bulabilirsiniz. Antalya ve Muğla’nın birbirinden güzel, lüks ve konforlu villa seçenekleri ile Akdeniz ve Ege’nin doğal güzellikleriyle eşsiz bir tatil fırsatı yakalayacaksınız.

Neredekal.com üzerinden villa rezerve etmek için öncelikle siteye üye olmanız gerekiyor. Daha sonra arama butonuna konaklamak istediğiniz tarihleri ve lokasyonu girip, size uygun olan seçeneklere göz atabiliyorsunuz. Konaklayabileceğiniz bölgeleri öğrenmek için üst menüdeki villalar menüsüne bakabilir, dilerseniz kiralık villalarını bir listede sıralayabilirsiniz. Fiyat ve özelliklerini karşılaştırma yaparak, listeleme sayfasının sol tarafındaki filtreleme kısmını kullanarak villalar arasından eleme yapabilirsiniz.

Eğer sonunda beğendiğiniz villayı bulduğunuzu düşünüyorsanız. Villa detay sayfasından rezervasyon yapmak istediğiniz tarihleri seçip ücretsiz talep gönder butonuna tıklayarak villa uzmanımızla birebir iletişime geçebilirsiniz.

Rezervasyon tarihinizi kararlaşırdıktan sonra ödeme işlemleriniz içinse villa uzmanımız sizi yönlendirmiş oluyor. Neredekal.com üzerinde “tesiste öde” ya da “sonradan öde’’ seçenekleri bulunmuyor. Rezervasyonu garanti etmek için konaklama ücretinin %40’ını ödemeniz gerekiyor. Ödeme yaptıktan sonra bir sebepten ötürü rezervasyonu iptal etmek istediğinizde, bunu destek ekibine sebebiyle birlikte belirtmeniz gerekiyor. Sözleşmeniz içerisindeki süre aşımı olmaması dahilinde ödediğiniz ücret, duruma bağlı olarak bazen kesintiler yaparak, iade edilebiliyor. Ödemenin kalan %60’ı ise villa girişi yaptıktan sonra anahtar teslimi yapılarak kapıda gerçekleştiriliyor. Bu süreç içerisinde seçtiğiniz ya da rezerve ettiğiniz bir villa da bir sorunla karşılaştığınızda, bilgilendirmeniz dahilinde destek ekibi ve villa yetkilisiyle irtibata geçebilirsiniz.

Otelde Konaklamanın Avantajları

Tatil İçin Hangisini Tercih Etmeli? Otel Tatili mi Villa Tatili mi?

  • Seyahat ve tatillerinizde konaklamak için otelleri tercih etmek birçok açıdan pek çok kişi için daha uygun olabilir. Otelin 7/24 açık olması, güvenlik sistemi ve restoran hizmeti, seyahatseverlerin otelleri tercih etmesindeki başlıca etkenlerden.
  • Her şey dahil ve ultra her şey dahil otel konseptleri ile konaklama yerini ayarlarken aynı zamanda yemekten müziğe, havuz partilerden spa salonlarında gevşemeye kadar tatilinizde yapabileceğiniz birçok aktiviteyi belirlemenin rahatlığını yaşıyorsunuz.
  • Pansiyon ve apart gibi seçeneklerden faydalanarak seyahatinizde villa ve lüks otellere göre çok daha uygun fiyatlı konaklama imkanı oldukça cazip.
  • Konferans salonu ve toplantı ekipmanlarıyla iş görüşmeleri ve seyahatleri için oteller çok daha uygun ve avantajlı fırsatlar sunabiliyor. Daha fazla bilgi için iş seyahati otelleri sayfasına bakabilirsiniz.
  • Villa ve tatil evlerine göre otellerde yemek seçenekleri çok daha çeşitli ve kolay ulaşılabilir. Açık büfe, oda kahvaltı ve çeşitli yemek menüleriyle villa tatilinde deneyemeyeceğiniz yöresel lezzetleri de tadabilirsiniz. Dört bir tarafı enfes lezzetleriyle ünlü ülkemizin en meşhur yemeklerini tatmak için Türkiye’nin en iyi gastronomi otelleri yazımıza bakabilirsiniz.
  • Konakladığınız otel türüne göre spa, hamam, masaj, spor salonları ve solaryum gibi hizmetlerden faydalanmanız ve konseptlerine göre tatil yapmanız mümkündür. Faydalanmak istediğiniz hizmet türü ve konsepte göre otel seçimi yapmak çok daha kolaydır.
  • Otellerde erken rezervasyon dönemlerinden faydalanarak tatilinizi çok daha uygun fiyata getirme imkanınız mevcut. Sadece yapmanız gereken bu dönem ve tarihleri takip etmek ve tatil döneminizi gerekli izinleri alacak şekilde ayarlamak gerekiyor. Bu fırsattan faydalanmak için tatil yapmak istediğiniz dönemden 3 - 4 ay öncesinde Erken Rezervasyon Otelleri sayfasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Neredekal.com Üzerinden Otel Seçimi Nasıl Yapılır?

Tatil İçin Hangisini Tercih Etmeli? Otel Tatili mi Villa Tatili mi?

2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Neredekal.com, Türkiye genelinde en çok oteli en iyi fiyatla tatil ve seyahat planlayan kişilere sunma misyonunu kurulduğu ilk günden beri sürdürüyor. Türkiye’nin her bölgesinde, farklı türlerde, sunduğu hizmet ve fonksiyonlarına göre farklı listelerde konaklama tesislerini fiyat, performans ve puana göre farklı kriterlerde sıralar.

Dilediğiniz lokasyonda ya da türde oteli, arama butonuna yazarak istediğiniz tarihleri seçip otelleri listeleyebilirsiniz. Otel listesini açtığınızda sayfanın sağ tarafındaki filtreleme özelliğini kullanarak size uygun olmayan tesisleri ayrıştırabilir, fiyat ve performansa göre sıralama yapabilirsiniz.

Farklı sitelerden fiyatları karşılaştırabileceğiniz gibi sadece Neredekal.com güvencesiyle fiyat sunan tesisleri de inceleyebilir, tesis yetkilisiyle görüşme sağlayarak otel hakkında detaylı bilgiler elde edebilirsiniz.

Villada Konaklamanın Avantajları

Az önce de maddelendirdiğimiz gibi aslında otelde ve villada konaklamanın birbirinden bağımsız çeşitli avantajları var. Villada konaklamanın avantajlarını da listeleyelim. 

  • Villalarda kendi özel alanınıza sahip olursunuz. Komşu odalardan gelen gürültü ya da otel koridorlarındaki hareketlilikten uzak, sadece sizin ve sevdiklerinizin olduğu bir mekanda tatil yaparsınız.
  • Villalar genellikle otel odalarına kıyasla daha geniş yaşam alanları sunar. Geniş salonlar, birden fazla yatak odası, mutfak ve eğlence alanları gibi olanaklarla daha rahat edebilirsiniz.
  • Birçok villa, evcil hayvanlarınızın da rahatlıkla konaklayabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu da hayvanseverler için büyük bir avantaj.
  • Birkaç oda gerektiren büyük aileler veya arkadaş grupları için villalar, herkese yeterli alan sağlayarak konforlu bir tatil imkanı sunar.
  • Özellikle gizliliğe önem veren tatilciler için, kamuya açık otel alanlarından çok daha fazla gizlilik sunar.

Neredekal.com Üzerinden Villa Seçimi Nasıl Yapılır?

Neredekal.com üzerinden farklı farklı tiplerdeki villalar arasından seçim yapabilirsiniz. Yani aslında villaların da kendi içerisinde bir kategoriye ayrılma durumu söz konusu. Muhafazakarlara özel villalar, havuzlu villalar, şömineli villalar, jakuzili villalar ve balayı villeları en fazla tercih edilenler arasında. Tabi bunların bir kısmını ya da tamamını sunan çeşitli villalar da mevcut. Kiralama Villa sayfası üzerinden de filtreleri kullanabilir ve kendinize en uygun seçenekleri belirleyebilirsiniz.

Otel ya da Villada Konaklama Maliyetleri Nedir?

Tatil İçin Hangisini Tercih Etmeli? Otel Tatili mi Villa Tatili mi?

Aslında konaklama maliyeti tamamen sizin ne istediğinizle alakalı bir durum. Lüks, konfor, konum, her şey dahil ya da yarım pansiyon gibi seçeneklerden hangisi size hitap ediyorsa, bu kriterlere göre tercih yapabilirsiniz. Tatile gittiğiniz dönem de konaklama maliyetlerine etki ediyor. Örneğin Noel döneminde hem otel hem de villa fiyatları normalin çok üzerinde seyrediyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu durum yılbaşı, bayram ve yaz tatili gibi tarihlerde birçok otelin erken rezervasyon dönemleri mevcut. Erken rezervasyon fırsatları villalara göre çok daha uygun olan otellerde her şey dahil, plaj, spa ve termal hizmetlerinden faydalanarak sevdiklerinizle beraber dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Tatil İçin Hangisini Tercih Etmeli? Otel Tatili mi Villa Tatili mi?

İster birbirinden güzel villa ve tatil evi seçin, ister oldukça şık bir otelde konaklayın, önemli olan seyahat etmekten zevk almanız. Bunun için artık lüks ve konfordan ziyade temizlik ve hijyen ön planda olduğundan, sağlığınız için güvenli işletmeleri tercih etmekte fayda var. Hem ekonomik hem de temiz tesis bulmak için biraz bilgisayar başında araştırma yapmak gerekiyor. Sonrasında ise nefis bir seyahat sizi bekliyor olacak!