Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 01 Ağustos 2022 - 17:32
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2024 - 14:03
Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tarihiyle geçmiş çağlardan günümüze kadar uzanan bir yapıya sahip olan Dikili plajları, termal kaynakları, verimli ovaları ve kaplıcalarıyla sağlık turizminden kültür turizmine kadar farklı tatil anlayışlarına sahip geniş bir hedef kitleyi ağırlayabilmektedir. Dikili; deniz kum güneş üçlüsünün peşinde seyahat edenlerin de festivallere göre tatil programı yapanların da aynı keyifle konaklayabileceği bir şehirdir.

{facility:0}

Dikili Nerede?

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İzmir’in en kuzeyinde yer alan Dikili; Ege Denizi ve Bergama ilçesiyle sınırları çevrelenmiş bir ilçedir. Harita üzerinde "Dikili nerede?" diye bir arama yapacak olduğunuz zaman İzmir’in en kuzeyine inip kuzeydoğu ve doğuda Bergama, batı ve güneyde ise Ege Denizi ile çevrelenmiş, kuzeybatıda kısa bir bölgede Balıkesir’le komşu olan Dikili’yi bulabilirsiniz. Keza Ege Denizi’nde 3 kilometrelik açıklıkta yer alan Midilli Adası da Dikili’nin komşuları arasındadır.

{ad:0}

Dikili’ye Nasıl Gidilir?

İzmir’in en kuzeyinde yer alan Dikili İstanbul’dan 437 kilometre, Ankara’dan 661 kilometre, Bursa’dan 294 kilometre ve Çanakkale’den ise 200 kilometre uzaktadır. İzmir şehir merkezinde veya farklı ilçelerde ESHOT ile Dikili’ye ulaşım mümkündür. Bunu yapmak için İZBAN kullanarak Aliağa İstasyonu’na ulaşmanız gerekir. Aliağa istasyonundan kalkan 837 numaralı otobüsle Dikili merkezine ulaşabilirsiniz.

İzmir otogarından ise direkt otobüs seferleriyle, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan ise İZBAN’la Aliağa’ya ulaşıp Aliağa’dan kalkan 837 numaralı ESHOT otobüsüyle Dikili’ye ulaşabilirsiniz. Ya da havalimanından ESHOT ile otogara ulaşabilir, otogardan Dikili otobüslerini kullanabilirsiniz. İstanbul’dan gelecek olan yolcular ise İstanbul İzmir otoyoluyla Bergama’ya kadar ulaştıktan sonra Dikili’ye kolayca varabilir. Ankara’dan gelecek olanlar ise Uşak, Kula, Akhisar, Soma, Kınık ve Bergama güzergahını takip ederek Dikili’ye ulaşabilir.

{search:dikili-otelleri,Dikili Otelleri}

Dikili’de Gezilecek Yerler

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Dikili yazın sıcak ve kurak, kışın ise ılık ve yağışlıdır. Bölge için ideal ziyaret vakti, ''Dikili’ye ne zaman gidilir?'' sorusunun cevabı; ilkbahar sonundan itibaren sonbahar başına kadar ilerleyen periyottur. Peki Dikili gezilecek yerleri listesinde önceliğiniz nereler olmalı?

Bademli Köyü

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Müthiş bir deniz, enfes koylar ve harika bir doğa… Dikili en güzel mahalleleri listesi yapılsa şüphesiz birinci sıraya konulacak olan Bademli Köyü bembeyaz kumları ve anlatılamayacak ölçüdeki berrak mavi denizi, sessiz sakin sokakları ve huzur taşan atmosferiyle mutlaka görülmesi gereken destinasyonlar arasında. Dikili’ye 10 kilometre uzakta olan Bademli Köyü’ne kendi aracınızla 10 – 15 dakikalık bir sürede ulaşabileceğiniz gibi Dikili’nin otogarından kalkan Bademli dolmuşlarını da tercih edebilirsiniz.

Zindancık Koyu

Bademli Köyü’ne bağlı küçük bir koy olan Zindancık Koyu, etrafında yerleşmiş küçük evleri arasından ilerlenerek ulaşılan bir deniz vaat etmektedir. Özellikle sabahları temiz hava ve deniz kokusuyla huzurun bir diğer karşılığı olan Zindancık Koyu’na çok yakında bulunan küçücük bir ada bulunmaktadır. Bu adaya 15 – 20 dakikalık bir yüzme ile ulaşabilir, berrak sular sayesinde su altı çekimleri yapabilirsiniz.

Dikili Sahil Şeridi

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

5 kilometreyi aşan mavi bayraklı plajlarıyla Dikili sahil şeridi, Ege’de kesintisiz olarak kat edebileceğiniz en uzun sahil şeritlerinden birisidir. İlçe merkezinin pek çok farklı bölgesinden denize girilebilmesi, Kayra ve Dikili Halk Plajı gibi temizliğiyle dikkat çeken plajlarında vakit geçirilebilmesi Dikili’yi eşsiz bir tercih hâline getirmektedir.

Atatürk Botanik Bahçesi

Zengin bir bitki çeşitliliği olan, bu çeşitlilikten doğan rengarenk yapısıyla ziyaretçilere serotonin hormonu sergiletme potansiyeli taşıyan Atatürk Botanik Bahçesi’nde 3000’i geçkin bitki ve çiçek türü bulunmaktadır. Dikili’ye bağlı Kızılçukur Köyü’nde yer alan Atatürk Botanik Bahçesi’ne giriş için bir ücret yoktur.

Dikili Plajları

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dikili koyları ve plajlarıyla, deniz – kum – güneş üçlüsünün vurgunu olanlar için çok cazip bir şehirdir. Göz alabildiğine uzun sahil şeridinde yer alan Dikili plajlarına birlikte göz atalım!

Dikili Halk Plajı

Mavi bayrağa sahip olan Dikili Halk Plajı, sahil şeridinin en popüler plajlarından birisidir. Mavi bayraklı plajlar listesi de pek çok seçenek sunuyor. Hemen keşfedebilirsiniz!

Kayra Plajı

Bademli Köyü ile Dikili’nin merkezi arasında yer alan mavi bayraklı Kayra Plajı’nın içinde çim alanı, duş alanları, satranç, voleybol, pinpon, şezlonglar ve restoran yer almaktadır. Dolayısıyla vaktin nasıl geçtiğini anlamadan bir gününüzü Kayra Plajı’nda geçirebilirsiniz.

Fame Beach

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Özel locaları ve bungalovlarıyla tam teşekküllü özel bir plaj olan Fame Beach, Bademli Köyü’nü geçtikten bir süre sonra karşınıza çıkacaktır. Arabayla ulaşımın biraz güç olduğu plaj, Dikili’nin diğer plajları gibi temiz ve berraktır.

Hayıtlı Koyu

Dikili’nin güneyinde yer alan Hayıtlı Koyu; Bademli’den Denizköy güzergahında ilerlerken sağda karşınıza çıkacak tabelayı takip ederek beş dakikalık toprak bir yolun ardından sizi karşılayacaktır. Dikili kamp alanları arasında popüler bir destinasyon olan Hayıtlı Koyu’nda kamp yapmanın yanı sıra jeotermal kaynak olan koyun şifalı sularına kendinizi kaptırabilirsiniz.

Killik Koyu

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bademli’de yer alan Killik Koyu’nda manzara kadar beyaz kumların turkuaz denizle bileşimi de nefis bir seyir keyfi sunmaktadır. Denizden çıkan doğal kil, cilde iyi gelmektedir. Dolayısıyla sahilde vakit geçirirken karşınıza bir anda kili vücuduna sürdüğü için yemyeşil olmuş insanlar çıkabilmektedir.

Pissa Koyu

Temiz, berrak bir su ve bu suyun temizliğini daha da vurgulayabilecek berraklığa sahip kumuyla Pissa Koyu özel bir kuruluş tarafından işletilmektedir. Aracınızla gelmeniz hâlinde otopark ücreti ödeyebilir, şezlong ve şemsiyeleri de kiralayarak kullanabilirsiniz. Dikili’nin birbirinden güzel plajlarının tamamını daha önce listelemiştik! Dikili Plajları için sitemizdeki yazımızı okuyabilirsiniz.

Dikili’de Neler Yapılır?

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İzmir'in koyları ile meşhur bir tatil bölgesi olan Dikili’ye geldiğinizde yapabileceğiniz pek çok farklı aktivite bulunuyor. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere hemen hemen hepsi denizlere odaklı…

Günübirlik Tekne Turuna Çıkın

Dikili’de günübirlik tekne turlarıyla koyları ve adaları ziyaret edebilirsiniz. Zindancık Koyu’ndan Güvercin Kayalıkları’na, Akvaryum’dan Kalem Adası’na kadar görülmeye değer bütün noktalara tekne turuyla ulaşabilirsiniz.

Pitane Antik Kenti’ni Keşfedin

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çandarlı’nın antik dönemdeki yerleşim ismi olan Pitane’nin günümüze kadar ulaşan kalıntıları Bergama Müzesi’nde sergilenmektedir. Dikili’ye yarım saat uzakta olan Bergama Müzesi’nde Pitane Antik Kenti’nden çıkarılmış mezarlar, ölü külü kapları, kadehler, vazolar sergilenmektedir.

Atarneus Antik Kenti’ni Ziyaret Edin

Ağılkale ve çevresinde kurulmuş, merkezi ise Dikili’de yer alan Atarneus Antik Kenti’nin geçmişi M.Ö. 4 binli yıllara dayanıyor. Bölgede çok sayıda pınarın ve sıcak su kaynağının bulunması nedeniyle kutsal kaynak anlamına gelen Atarneus ismini alan şehrin zamanında salgın hastalıklar nedeniyle terk edildiği düşünülmektedir.

Çandarlı’yı Es Geçmeyin

Dikili’nin en popüler sahil kasabası olan Çandarlı, bir dönem Amazon kadınlarının da hüküm sürdüğü bölge olarak bilinmektedir. Geçmişte şehri koruması için inşa edilmiş kalenin büyük bölümü günümüze kadar ulaşırken bölgede dönem dönem festivaller düzenlenmektedir.

Dikili’de Ne Yenir? Nerede Yenir?

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dikili; tarihi ve doğal güzellikleriyle olduğu kadar Ege mutfağını birebir yansıtan sofralarıyla da leziz bir adres. Mezeler, deniz mahsulleri ve yöresel lezzetlerle bezeli mutfağıyla Dikili’de sofradan aç kalkma ihtimaliniz sıfırın da altında… Dikili’yi ziyaret ettiyseniz keşkek, oğlak kavurma, topalak, pırasalı ekmek, koruk şerbeti ve şambali tatlısını mutlaka tadımlamalısınız.

Tabii Dikili’nin sembolleri arasında gelen zeytin ve zeytinyağı da mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Dikili sahil şeridi boyunca pek çok farklı işletme, restoran ve kafe bulunmaktadır. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğüne dönük özel menüleri bulunan bu adreslerden gözünüze hoş gelen ilkini deneyebilirsiniz.

Dikili’de Nerede Kalınır?

Tatil Planı Yapılsın: Dikili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dikili otelleri, pansiyonları ve kamp alanlarıyla oldukça geniş çeşitliliğe sahip bir şehir. Müthiş bir gün batımı manzarası vaat eden, evcil hayvan dostu bir tesis olan Dikelya Hotel; iş seyahatlerinde ideal bir adres olarak nitelendirilebilecek Perla Otel; eşsiz güzelliğe sahip Kalem Adası’nde bulunan ve doğasıyla fark yaratan Kalem Adası Oliviera Resort gibi tesislerin yer aldığı Dikili Otelleri listemizin tamamına Neredekal.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dikili kamp alanları ise oldukça geniş bir listeye sahiptir:

  • Hayıtlı Koyu Kamp Alanı
  • Pissa Koyu Kamp Alanı
  • Dikili Karagöl Kamp Alanı
  • Aşıklar Şelalesi Kamp Alanı
  • Killik Koyu Kamp Alanı
  • Çandarlı Cennet Tepe Kamp Alanı
  • Eos Camping
  • Bademli Çam Camping
  • Bademli Zeytin Gölgesi Kamp Alanı
  • Dikili Caravan Camping