Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Trakya Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

Trakya Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 10 Eylül 2022 - 16:05
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2024 - 14:05
Trakya Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

İÇİNDEKİLER:

{ad:0}

Trakya Üniversitesi’nin tarihi 1973 yılında kurulan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine bağlı Edirne Tıp Fakültesine kadar dayanıyor. 1982 yılında Trakya Üniversitesi olarak kuruluşunu tamamlıyor. Günümüzdeyse bünyesinde 13 fakülte, 4 enstitüsü, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 28 uygulama ve araştırma merkezi yer alıyor. Sunulan olanaklar sadece fakültelerden oluşmuyor elbette. Tıp, Biyoloji, Mühendislik ve Tarih Bölümleriyle yüksek standartlara sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Kültürel, bilimsel, sanatsal ve spor alanlarında da adından söz ettirmeyi başarıyor. Başarılı ve donanımlı akademik kadrosu da bir diğer önemli özelliği diyebiliriz. Trakya Üniversitesi “Geleceğe köprü” sloganıyla çıktığı yolda öğrencilerini hayata hazırlıyor.

Aynı zamanda Trakya Üniversitesi, Balkanlar’la olan ilişkilerin geliştirilmesinde bölge üniversitesi rolünü üstlenmekte ve orada yer alan üniversitelerle daima iletişim halinde. Üniversite’nin Erasmus, Farabi veya Mevlâna değişim programları da mevcut. Farklı deneyimler yaşayabileceğiniz ve eğitim hayatınıza katkı sağlayabilecek bu programları eğitim süreciniz boyunca düşünebilirsiniz.

Trakya Üniversitesi’ni tercih etmeyi düşünüyorsanız umarız bu yazımız size yardımcı olabilir. Gelin beraber Trakya Üniversitesi hakkındaki detayları genel hatlarıyla inceleyelim.

Trakya Üniversitesi Nasıl Bir Yer?

Trakya Üniversitesi’nde 7 farklı kampüs mevcut. Kazandığınız bölümü göz önünde bulundurarak fakültenizin hangi kampüste yer aldığını araştırmanızda fayda var. Şimdi sizlere biraz Trakya Üniversitesi’nin ana kampüsü Balkan’dan bahsedelim. Üniversite Hastanesi , Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Enstitüler Balkan Kampüsünde yer alıyor.

Kampüse girer girmez sizi karşılayan ağaçların büyüleyici görüntüsüne hayran kalabilirsiniz. Kampüs bahçesindeki heykeller, mutlaka dikkatinizi çekecektir. Balkan Kampüsü’nde vakit geçirebileceğiniz bol miktarda sosyal tesisler de mevcut. Delta Park Yaşam Merkezi bunun en önemli örneklerinden. Bu alanda restoranlar, kafeler, ATM’ler ve kırtasiyeler yer alıyor. Okuldan çıkmadan kendinizi küçük bir alışveriş merkezinde hissettirebilecek bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Ferah atmosferiyle ve canlılığıyla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Trakya’nın soğuğunda, arkadaşlarınızla sohbet ederken sıcak bir kahveyle de içinizi ısıtmayı ihmal etmeyin.

Bir öğrenci için en önemli yerlerden biri olan kütüphane, sunduğu olanaklarla ve zengin arşiviyle 7/24 hizmet veriyor. Sesli veya sessiz ders çalışma alanları, kitap okuyabileceğiniz alanları sayesinde sıcacık bir ortamda verimli vakit geçirmek mümkün. Yemekhanesiyse, haftada 5 gün öğle ve akşam olarak hizmet veriyor.

Trakya Üniversitesi kampüsü, öğrencilik yıllarınızı keyifle geçirebileceğiniz harika bir alternatif diyebiliriz. Üniversite okumanın güzel ve farklı bir deneyim olduğu bir gerçek ve dolayısıyla geleceğinizi oluştururken tercih ettiğiniz üniversite de çok önemli.

Trakya Üniversitesi Nerede?

Edirne’de yer alan Trakya Üniversitesi Balkan Kampüsü’nün şehir merkezine biraz uzak olduğunu belirtelim. 1F, 3, 3A, 5A, 5B otobüs hatlarıyla okula ulaşım sağlayabilirsiniz. Merkezde, öğrencilere uygun kafeler, restoranlar ve kırtasiyeler bulabilirsiniz.

Trakya Üniversitesi’ne Yakın Nerede Kalınır?

Kayıt zamanı ve ev arama sürecinizde ihtiyacınız olabileceği için konaklayabileceğiniz seçenekleri sizin için derledik. Ailenizle, arkadaşlarınızla veya da tek başınıza Trakya Üniversitesi’ne yakın oteller arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

  • Adresin Hotel Edirne: Konforlu ve temiz odalarıyla huzurla konaklama fırsatı sunan yerlerden biri. Adresin Hotel Edirne üniversitenin Balkan Kampüsü’ne 4 dakikalık sürüş mesafesinde yer almasıyla da tercih edebileceğiniz bir otel. Kahvaltı ve otopark hizmeti olduğunu da belirtelim.
  • A Plus Edirne: Konaklamanızda rahat edebileceğiniz özelliklere sahip A Plus Edirne, Balkan Kampüsü’ne 6 dakika sürüş mesafesinde ve uygun fiyatıyla da avantaj sağlıyor.
  • Otel 22: Oda kahvaltı hizmetiyle ön plana çıkan yerlerden. Açık büfe kahvaltısı, otelin cezbedici özellikleri arasında. Otel 22, Trakya Üniversitesi Balkan Kampüsü’ne 15 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor.
  • Hotel Şimşek: Temiz ve konforlu odalara sahip. İhtiyacınız olabilecek her türlü donanım işletme tarafından düşünülmüş. Hotel Şimşek Trakya Üniversitesi’ne 6 dakikalık sürüş mesafesinde yer aldığını da belirtelim.
  • Taşhan Hotel & Cafe: Mimar Sinan tarafından yapılan ve kültürel mirasına bağlı kalınarak restore edilen 500 yıllık tarihi bir taş binada hizmet veriyor. Modern olanaklara sahip otantik odalarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Taşhan Hotel & Cafe, Trakya Üniversitesi’ne 14 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor.

Daha fazla otel önerisi için Edirne Otelleri sayfamızı Ziyaret edebilirsiniz.

Trakya Üniversitesi’ne Yakın Nerede Yenir?

  • Sevgi Durağı Pastane & Cafe: Diğer lezzetlerinin yanında, sadece serpme kahvaltı için bile gitmeye değer yerlerden biri. Üniversiteye 4 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor.
  • Evim Yemek Salonu: Okurken ev yemeği yemek isteyenlere bir alternatif. Üniversiteye 5 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor.
  • Bolca Nine’nin Yeri: Öğrencilerin uğrak noktası. Çorba ve köfte denemenizi tavsiye ederiz. Üniversiteye 6 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor.
  • Baca Fast Food: Canınız tavuk döner veya fast food bir yemek istediğinde burası alternatif bir mekân. Üniversiteye 3 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor.
  • Miss Döner & Restoran: Et döner veya iskender yemek istiyorsanız güzel bir seçenek. Çorba seçeneklerinin de bol olduğunu belirtelim. Üniversiteye 3 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor.

Trakya Üniversitesi’nin Ünlü Mezunları Kimler?

  • Prof. Dr. Sait Gönen: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1985 yılında mezun olmuş, 2018 yılından itibaren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı yapmakta.
  • Dr. Özdemir Berova: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Genel Cerrahi mezunu.
  • Recep Gürkan: Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1983 yılında Trakya Üniversitesi Edirne Eğitim Yüksekokulundan, 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal bilimler bölümünden mezun oldu.
  • Şencan Güleryüz: Oyuncu Şencan Güleryüz, lisans eğitimini, Trakya Üniversitesi Satış Yönetimi bölümünde okudu. Ardından 1992 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünü 1996 yılında tamamladı.
  • Ahmet Hilmi Deler: Oyuncu, Trakya Üniversitesi ekonometri bölümü mezunu.

Trakya Üniversitesi’ne Gelmişken Buraları da Gezin

Edirne, tarihiyle gelenleri cezbedici illerimizden biri. Trakya Üniversitesi’ne gelmişken Edirne ilinde yer alan kültürel ve turistik yerleri gezmeden dönmek olmaz. Buraya gelmişken gezebileceğiniz yerlerden bahsedelim.

Edirne’nin güzel mekanlarında serpme kahvaltı yaparak güne başlayabilirsiniz. Kahvaltıdan sonra bir müze turu yapmak için ilk önerimiz Edirne Arkeoloji Müzesi. 1925 yılında Selimiye Camii Dar-ül Hadis Medresesi’nde kurulmuş olan Edirne Müzesi, şehirde kurulan ilk müze olma özelliği taşıyor. Daha sonrasında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Adalet Kasrı’nı ziyaret edebilirsiniz. Eskiden kanunların yazıldığı yer olarak kullanılırmış. Şu anda Edirne Müzesi’ne bağlı Adalet Kasrı’nda, bazı zamanlar resim sergileri olduğunu da belirtelim.

Sonrasında Edirnelilerin kapalı çarşı olarak adlandırdığı, Tarihi bir çarşı olan Ali Paşa Çarşısı’nı gezebilirsiniz. İçinde yaklaşık 110 adet dükkân bulunduğunu belirtelim. 1560- 1565 yılları arasında inşa edilmiş. 1997 yılında kapsamlı bir onarım geçirmiş. Çarşı, tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Yine tarihiyle büyüleyen bir diğer yer Rüstem Paşa Kervansarayı. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı ve Mihrimah Sultan’ın eşi Rüstem Paşa tarafından inşa ettirilmiş. Mimar Sinan Eserleri arasında bulunan kervansaray, iki katlı olup, iki bölümden oluşuyor; büyük han ve küçük han. 102 oda ve 21 adet dükkân kapasitesinde yapılmış. Edirne, tarihi güzellikleriyle gelenleri cezbeden yerlerden.

Otelinize dönmeden önce, akşam yemeği tercihinizi, Edirne’nin meşhur ciğercilerinden yana kullanabilirsiniz. Geziniz ne kadar yorucu olsa da gittiğinize değecektir.

Edirne’de gezilecek yerler ve tarihi yerler sayfamızdan bu konuda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.