Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Türkiye'de 7 Yıldızlı Otel Var mı?

Türkiye'de 7 Yıldızlı Otel Var mı?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 10 Haziran 2024 - 13:54
 • Son Güncellenme: 10 Haziran 2024 - 13:54
Türkiye'de 7 Yıldızlı Otel Var mı?

Konu otellere gelince zaman hepimizin farklı kriterleri, farklı lüks ve hizmet anlayışları var. Kimimiz butik otelin sıcak samimi atmosferini severken kimimiz ultra her şey dahil konseptli otellerde alabileceği maksimum hizmeti seviyor. Otellerle ilgili kriteriniz her ne olursa olsun otellerin hizmet kalitesi dünya genelinde yıldız sistemiyle ölçülüyor. Peki sık sık duyduğumuz 7 yıldızlı oteller hangileri? Türkiye’de 7 yıldızlı otel var mı? Bunlar gibi sorulara bu yazımızda cevap verdik.

{ad:0}

Otellerde Yıldızlar Ne Anlama Geliyor?

Türkiye'de 7 yıldızlı otel var mı?

Otellerde konaklarken, yıldız sayısı konaklama deneyiminiz hakkında size fikir verebilir. Peki bu yıldızlar neye göre veriliyor? Uluslararası bir standart olmamasına rağmen, 5 yıldız en yüksek puan olarak kabul edilir. 5 yıldızlı oteller, lüks konaklama, üstün hizmet ve geniş olanak yelpazesi sunar. 1 yıldızlı oteller ise temel konaklama ihtiyaçlarını karşılayan basit tesislerdir. Her ülkenin kendine özgü yıldızlandırma sistemi ve kriterleri vardır. 

Avrupa’da turizm ve otel kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu HSU (Hotelstars Union), bu bölgedeki otellerin yıldızları için karar veriyorlar. HSU’nun kurucu ülkeleri arasında Almanya, Hollanda, Avusturya, İsveç, İsviçre, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti yer alıyor. Bu birliğin dışında kalan Avrupa ülkelerinin kendilerine göre yıldız belirleme kriterleri bulunuyor. Örneğin, Fransa'da otellerin yıldızları mülk değerine göre belirlenirken, İtalya'da temizlik ön plandadır.

7 Yıldızlı Otel Nedir?

7 yıldızlı otel var mı

Az önce de bahsettiğimiz üzere ülkemizin yıldız belirleme koşullarında 7 yıldız ile ilgili bir açıklama bulunmuyor. Dünyadaki farklı ülkelerin kriterleri incelendiğinde onlarda da 7 yıldızdan bahsedilmediği ortada. Yani 7 yıldız diye resmi bir kriter yok. Dünyada 7 yıldızlı otel olarak tanımlanan oteller, ultra lüks hizmet sundukları için bu şekilde lanse ediliyorlar. Dünya genelinde 7 yıldızlı olan kimi otele gazeteciler bu sınıflandırmayı uygun görmüş, kimisi de gerçekten lüks olması nedeniyle bu şekilde kendini tanımlıyor. 

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

Türkiye’de Otel Yıldız Sınıflandırması Nasıl Yapılır?

Türkiye'de 7 Yıldızlı Otel var mı?

Türkiye'de ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1 ile 5 yıldız arasında değerlendirme yapılıyor ve yıldız sayısı, otelin sunduğu hizmet ve olanakların kapsamını gösteriyor. Daha yüksek yıldızlı oteller, daha konforlu ve lüks bir konaklama deneyimi sunuyor. Ancak otel seçerken yıldız sayısının yanı sıra, konuk yorumlarını, otelin konumunu ve sunduğu özel olanakları da göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Türkiye’de 7 Yıldızlı Otel Var mı?

Türkiye'de 7 yıldızlı otel var mı

Son yıllarda lüks ve konfor arayan seyahat severler için 7 yıldızlı oteller oldukça popüler hale geldi. Dünyanın en pahalı ve özel konaklama seçeneklerinden biri olarak bilinen bu oteller, sundukları hizmetler ve imkânlarla dikkat çekiyor. Peki Türkiye’de 7 yıldızlı otel var mı? Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi otel sınıflandırmasına göre Türkiye’de 5 yıldızlı otellerden daha yüksek kategoride bir otel yok. 7 yıldızlı otel kategorisi resmi olarak tanınmadığı için de 7 yıldızlı otel kategorisinde otel işletmek de yasal olarak mümkün değil. Ancak bazı oteller “7 yıldızlı” veya “ultra lüks” gibi ifadelerle pazarlama yaparak misafirlerine özel ve prestijli bir konaklama deneyimi vadediyor ve 5 yıldızlı otel standartlarının ötesinde hizmetler sağlayarak VIP konaklama hizmeti sunmayı hedefliyor.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Dünyada 7 Yıldızlı Oteller

Dünyada 7 Yıldızlı Otel

Aşağıda sıralanan bütün oteller 7 yıldızlı. Bu Otellerin büyük çoğunluğu sundukları üst düzey lüks olanaklardan dolayı gazeteciler tarafından 7 yıldızlı kategorisinde gösterilirken diğerleri ise basitçe bu tanımlamayı yalnızca isimlerinde kullanıyorlar.

  • Burj Al Arab Jumeriah / Dubai (Otel resmi sitesinde "7 yıldızlı" ibaresi yer almıyor.)
  • Emirates Palace Hotel / Abu Dabi (Otel resmi sitesinde "7 yıldızlı" ibaresi yer almıyor.)
  • Shangri-La Bosphorous / İstanbul (7 yıldızlı oteli olarak anılıyor ama resmi kaynaklarda "7 yıldızlı otel olarak anılmıyor.)
  • Town House Galleria Hotel / Milano (Dünya'nın ilk 7 yıldızlı oteli olarak anılıyor ama resmi kaynaklarda "7 yıldızlı otel olarak anılmıyor.)
  • Pangu 7 Star Beijing / Pelin
  • Karkloof Safari Spa / Güney Afrika
  • Laucala Island Resort / Fiji
  • Aman Canal Grande Venedig / Venedik
  • İ Square Otel & Avm / Orlando

Türkiye'de 7 Yıldızlı Otel Konseptinde Nerede Kalınır?

Türkiye'de 7 yıldızlı otel var mı

Türkiye, her bütçeye ve zevke uygun konaklama seçenekleri sunan bir turizm cenneti. Peki ya lüksün ve kişiye özel hizmetlerin sınırlarını zorlayan, adeta bir saray konforu yaşatan bir konaklama deneyimi arıyorsanız? Yukarıda da bahsettiğimiz üzere resmi olarak 7 yıldızlı otel kategorisi olmasa da, Türkiye'de "ultra lüks" ve "her şey dahil" konseptiyle hizmet veren, 7 yıldızlı otellere rakip olabilecek tesisler mevcut. Bu oteller, kusursuz konaklama imkanlarının ötesinde, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.  Otellerin birçoğu özel transfer hizmeti de sunduğu için havaalanından otele ve otelden havalimanına konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Ultra lüks konaklama hizmeti sunan otellere örnek:

Ülkemizde illere 7 yıldızlı otel kategorisinde yer olmasa da ultra lüks hizmetlerden bazıları:

Bu oteller, sundukları imkanlar ve hizmetler doğrultusunda oldukça yüksek fiyatlara sahip. Rezervasyon yaptırmadan önce detaylı bilgi edinmeniz ve bütçenizi gözden geçirmeniz önemlidir. Sezon ve doluluk oranlarına göre fiyatlarda değişiklik gösterebileceğinden, önceden rezervasyon yaptırmanız avantajlı olacaktır. Otel fiyatlarını karşılaştırmak ve size en uygun oteli bulmak için Neredekal.com üzerinden otel sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.