Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Türkiye'de kışın en sıcak yer neresi, Kış turizmi ne zaman başlıyor?

Türkiye'de kışın en sıcak yer neresi, Kış turizmi ne zaman başlıyor?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 16 Eylül 2024 - 16:18
 • Son Güncellenme: 16 Eylül 2024 - 16:19
Türkiye'de kışın en sıcak yer neresi, Kış turizmi ne zaman başlıyor?

Dört mevsimi de dolu dolu yaşayan Türkiye’nin her bölgesinde aynı anda farklı hava sıcaklıkları görülebiliyor. Dolayısıyla ülkemizde kış mevsiminde bile hava sıcaklığının yüksek olduğu şehirler de var. Her daim yazı özleyenler ve gezmeye doyamayanlar için kış mevsiminde sıcak olan illeri anlattık.

{ad:0}

Kışın Türkiye'nin En Sıcak Yeri Neresi?

Yıl boyunca dört mevsimi birden yaşayan ender coğrafyalardan biri olan Türkiye’de kışın en az yaşandığı ve nispeten kış aylarında diğer yerlerine göre en sıcak olan yer Akdeniz Bölgesi. Bununla birlikte rahatça söyleyebiliriz ki kışın Türkiye’nin en sıcak yeri neresi sorusunun en doğru cevabı; Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin. Zira yaz tatilinin en fazla rağbet gören noktaları da Antalya, Mersin ve Hatay. Tabii Akdeniz dışında Ege Bölgesi’nde de yine kışı nispeten sıcak geçiren noktalar var ki bunların başında İzmir ve Muğla geliyor.

Kışın Nereye Gidebilirim?

Soğuk havalardan hazzetmiyorsanız kışın Türkiye’nin en sıcak illerini öğrenerek tatil planın için fikirler geliştirebilirsiniz.  Yarıyıl tatili ya da yıllık izinde sıcak bir tatil yapmak için Türkiye’de birçok seçeneğiniz var. Dört mevsimi ayrı güzel olan ülkemizde soğuk havalarda kaçacak bir yer arıyorsanız ilk bakmanız gereken yer ise Akdeniz bölgesi. Tabii tek seçenek burası değil.

Antalya

Tatil deyince akla ilk gelen şehirlerden olan Antalya, tabi ki listemizin en başında! Yaz mevsiminin en son terk ettiği şehirlerden olan Antalya, kışın dahi sıcaklığını bir miktar da olsa koruyor. Türkiye’nin doğu ve kuzey kesimlerinde havalar soğukken, Antalya’da hava sıcaklıkları daha yüksek seviyelerde seyrediyor. Eğer tatil için yazı karşılamaya sabırsızsanız nisanın sonuna doğru Antalya’ya gidebilir, ekim sonuna kadar denize girme imkanı bulabilirsiniz. 

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Mersin

Yıllık sıcaklık ortalamalarına göre kış boyunca 10 derecenin üzerinde olan şehirlerden biri de Mersin. Akdeniz Bölgesi’nde bulunması ve güneye doğru uzanan kıvrımlı yapısı sayesinde Mersin’de kışın bile hava sıcaklığı diğer bölgelere göre nispeten yüksek. 

Tantuninin en hasını yiyebileceğiniz Mersin, aynı zamanda oldukça eski bir şehir. Adam Kayalar, Yumuktepe Höyüğü ve Tarsus Müzesi tarihi bir yolculuk için; Mersin Marina ise şehrin modern çehresinde deniz kokusunu hissederek gezintiler yapmak isteyenler için birebir. Kış bitmeden bile hava sıcaklığına göre denize girebileceğiniz bu şehir, koy ve plajlarıyla sizi memnun edebilir. Mersin’de konaklayabileceğiniz birbirinden güzel oteller burada sizi bekliyor.

{search:mersin-otelleri,Mersin Otelleri}

Adana

Adana çok sıcak! Pek çok kez bunu duymuş olmalısınız ki gerçekten öyle. Yaz sıcaklığını anlatmaya bile gerek yok, tabii bu sıcaklık doğal olarak kışın da çok eksilere düşmüyor. Sıcak iller arasında öne çıkan Adana’yı rahatlıkla kış mevsiminde ziyaret edebilirsiniz. Kar yağışının bile pek fazla görülmediği Adana, keşfetmeyi ve şehirleri tanımayı sevenler için kış tatili rotaları arasında yer alabilir. 

{search:adana-otelleri,Adana Otelleri}

Aydın

Sıradaki öneri, tarihi yerleri sevenler için. Türkiye’de tarihi yerleri gezmek istiyorsanız, yaz mevsimini denizlere saklayın. Kışın yola çıkın ve tam bir tarihi hazine barındıran Aydın’a uğrayın! Kışın hava sıcaklıklarının çok fazla düşmediği kentte doya doya antik kentleri gezebilirsiniz. Şehirde 22 farklı antik kent yer alıyor. Milet, Priene, Magnesia, Nysa, Afrodisias ve Alabada en popüler antik kentler arasında bulunuyor.

{search:aydin-otelleri,Aydın Otelleri}

Bodrum

Türkiye’de kış sıcaklık ortalaması en yüksek yerlerden biri Bodrum. 11-13 derece arasında değişen sıcaklığıyla üşütmeyen bir kışa sahip olan Bodrum, kış sezonunda başka bir çehreye bürünüyor. Bodrum’un meşhur beyaz evleriyle kaplanmış sokaklar, belki daha tenha ve daha soluk; ama kesinlikle daha romantik.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Muğla

Tatil cennetleri sadece yazın güzel değil, kışın da oldukça keşfedilesi… Bunun en iyi örneği Muğla. Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Göcek’i bir de sakinken gör. Bu kez denize girmeyi es geç, turistlerin olmadığı sokaklarda gez, şehrin asıl sakinleri olan yerli halkın yaşamına tanık ol. Kışın da sıcak olan bu şehir, her mevsim harika manzaralar sunuyor, kalabalık da olmayınca tam bir inziva yerine dönüşüyor.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

İzmir

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir, “Ege’nin İncisi” olarak anılıyor. İzmir Körfezi üzerinde yer alan şehir, tarihsel olarak da çok önemli bir bölge. Liman özelliği sebebiyle farklı kültürlerin iç içe olduğu İzmir, dünya çapındaki fuarlarıyla da ünlü. Kış aylarındaki sıcaklık ortalaması 8-9 derece arasında olan İzmir, yaz ya da kış fark etmeksizin Türkiye’nin en çok ziyaret edilen şehirlerinin başında geliyor. Muhteşem bir doğaya sahip olan şehir, çok eskiye dayanan tarihi ve dokusuyla ziyaretçilerine keyifli bir gezi sunuyor. Alaçatı, Karaburun ve Soğacık İzmir'de kışın uğrayabileceğiniz beldelerden. 

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

 Denizli

Ege Bölgesi’nin bir diğer sıcak ili Denizli. Kışın hava sıcaklıklarının pek fazla düşmediği kent, termal sularıyla da öne çıkıyor. Ayrıca Acıgöl, Bağbaşı Yaylası ve Pamukkale Travertenleri gibi birçok doğal güzellik sunan Denizli, gezi rotası oluşturmak isteyenler için çeşitli alternatifleri de içinde barındırıyor. Kış tatilleri için sıkça tercih edilen şehirde Pamukkale, Karahayıt, Akköy ve Tekkeköy gibi birçok kaplıca bulunuyor.

{search:denizli-otelleri,Denizli Otelleri}

Balıkesir

Balıkesir, listemizde anlattığımız diğer illere göre kışın daha soğuk olsa da Marmara Bölgesi için ideal bir sıcaklığa sahip. Kış ortası gibi kar yağışları da görülebilen şehre, kış sonu gitmenizi tavsiye ederiz. Havanın diğer illere göre daha önce ısındığı şehirde; Ayvalık, Edremit, Bandırma, Erdek ve Altınoluk gibi popüler destinasyonları ziyaret edebilirsiniz.

{search:balikesir-otelleri,Balıkesir Otelleri}

Çanakkale

Çanakkale çok rüzgarlı olmasıyla bilinen bir şehir olsa da Marmara Bölgesi’ndeki ılıman kentler arasında bulunuyor. Bu sebeple şehri keşfetmek için kış mevsimini de tercih edebilirsiniz. Çanakkale Şehitliği başta olmak üzere Truva Antik Kenti, Troya Müzesi, Aynalı Çarşı ve Truva Atı gibi birçok turistik rota sizi bekliyor. Ayrıca şehre gelmişken vapurları kullanarak Gökçeada ve Bozcaada’ya da uğrayabilirsiniz. Kış mevsiminde oldukça sakin olan adalarda özgürce dolaşabilir, kafe ve restoranları keşfedebilirsiniz. 

{search:canakkale-otelleri,Çanakkale Otelleri}

Türkiye'de Kış Turizmi Ne Zaman Başlıyor?

Kışın soğuk havadan kaçarak sıcak bir yaz tatili yapabileceğiniz destinasyonları listeledik. Peki Türkiye'de kış turizmi ne zaman başlıyor? Bu soruya şöyle yanıt vermek mümkün: Türkiye’de kış turizmi genellikle Aralık ayında, kar yağışlarının başlamasıyla birlikte resmen açılıryo. Kış sporlarına uygun bölgeler, ilk karın düşmesiyle turistlerin ilgisini çekmeye başlıyor. Uludağ, Erciyes, Kartalkaya ve Palandöken gibi ünlü kayak merkezleri, Aralık ayından itibaren sezonu açıyor ve Mart ayına kadar devam ediyor.  Özellikle ocak ve şubat ayları, Türkiye’de kış turizminin en yoğun olduğu dönemler. Türkiye'de kış turizmi nerelerde yapılır sorusuna yanıt bulmak için içeriğimizi okuyabilirsiniz.