Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ürgüp'e gidenlerin uğrak noktası: Asmalı Konak hakkında tüm merak edilenler

Ürgüp'e gidenlerin uğrak noktası: Asmalı Konak hakkında tüm merak edilenler

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 12 Ekim 2024 - 10:13
 • Son Güncellenme: 12 Ekim 2024 - 10:14
Ürgüp'e gidenlerin uğrak noktası: Asmalı Konak hakkında tüm merak edilenler

Kapadokya, tarihi dokusu ve eşsiz doğasıyla ziyaretçilerini büyüleyen bir bölge. Peri Bacaları, gökyüzünde süzülen sıcak hava balonları ve benzersiz atmosferiyle Türkiye’nin en özel destinasyonlarından biri olan Kapadokya, yalnızca doğa severlerin değil, dizi ve film yapımcılarının da gözdesi. Özellikle Türk dizi tarihinin unutulmaz yapımlarından Asmalı Konak’ın burada çekilmiş olması, Kapadokya’ya olan ilgiyi daha da artırıyor. Kapadokya’nın büyüleyici manzarasında geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

{ad:0}

Asmalı Konak Dizisi Nerede Çekildi?

2000’li yılların televizyon dizilerinin en popülerlerinden olan Asmalı Konak, Ürgüp’te bulunan iki adet konakta çekilmiştir.  Asmalı Konak dizisi önce Kapadokya/Mustafapaşa‘da bulunan Old Greek House adıyla da bildiğimiz bir yerde geçiyor. 1887 senesinde inşa edilen konak, Yorgos Vasilio isimli bir Rum’un ve ailesinin yazlık eviymiş. 1924 senesinde meydana gelen Türk-Rum mübadele sonrası Yorgos Vasilios ülkesine gönderilmiş. Evi de bir Türk aileye bırakmış. Konak zamanında 10 liraya Öztürk ailesi tarafından satın alınmış ve o zamandan bu yana konağa hala aynı aile sahip. 1992 senesinde de restoran ve otel olarak işletilmeye başlıyor. Söz konusu dizi büyük izleyici kitlesine ulaştıktan sonra diziyi yapan şirket ve konak sahipleri arasında anlaşmazlık çıkıyor ve senaryo gereği yangın çıkarılıyor. Böylelikle de bu konaktan ayrılıp diziyi Ürgüp’ün merkezindeki bir konakta çekmeye devam ediyorlar. Ürgüp'te gezilecek yerler hakkında bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 

{search:urgup-otelleri,Ürgüp Otelleri}

İlk Konak: Old Greek House

1887 yılında inşa edilmiş olan Old Greek House,  günümüzde hem otel hem de restoran olarak hizmet veriyor. Asmalı Konak dizisinin çekimlerine ev sahipliği yapmış olan  konak, misafirlerine dizinin çekildiği odalarda kalma ayrıcalığını sunuyor. Yıllar içinde farklı ailelerin yaşadığı ve 1992’den itibaren de konaklama alanı olarak kullanılmaya başlanan bu yapı, dikkat çekici mimari detayları ve nostaljik atmosferi ile büyüleyici bir yapı.

Mustafapaşa’nın en bilinen otel ve restoranlarından biri olan Old Greek House, samimi bir aile işletmesi. Üst katında 15 oda ve 32 yatak kapasitesiyle birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan konak, geniş avlusu ve terasıyla da rahatlatıcı bir ortama sahip. Odalarında Kapadokya’nın yöresel tarzı hâkim; aksesuarlar ise eski dönemleri hatırlatıyor. Konağın giriş katında ise Kapadokya mutfağından özel lezzetler sunan bir restoran bulunuyor. Emine Hanım ve ekibinin özenle hazırladığı menüde mantı, çömlekte kuru fasulye, yaprak sarma, ev baklavası ve sütlaç gibi yöresel tatlar öne çıkıyor. Kapadokya’nın bu lezzet durağında yemeklerin tadına varmak için rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz; zira hem Asmalı Konak dizisini sevenler hem de bu otantik sofranın müdavimleri için mekan her daim dolu.

İkinci Konak: Asmalı Konak Müzesi

Asmalı Konak dizisinin çekildiği diğer bir konak ise Ürgüp şehir merkezinin 800 metre uzaklığında bulunuyor. Şehir merkezinde bulunan bu konak, günümüzde müze olarak kullanılıyor. Peribacalarını görmeye gelen turistlerin mutlaka uğradıkları yerlerden birisi de Asmalı Konak Müzesi. Dışında ATV logosu bulunan bu konağın önünde diziyle ilgili bilgilerin yer aldığı heykeli, Asmalı Konak’ın çekildiği odaları, avluyu ve oyuncuların kullandıkları eşyaları görebilirsiniz. Avlunun bahçesindeki çay bahçesinde dinlenip Asmalı Konak’ın çekildiği yıllara ışınlanabilir, Ürgüp’ün en otantik evinde yaşadığınızı hayal edebilirsiniz. Kapadokya seyahatinizin en huzur verici anlarından biri kesinlikle Asmalı Konak ziyareti olabilir.

Asmalı Konak'a Nasıl Gidilir?

Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde yer alan ve Asmalı Konak dizisine ev sahipliği yapan mekânları ziyaret etmek isteyenler için ulaşım oldukça kolay. Öncelikle Ürgüp'e ulaşım sağlamalısınız. Nevşehir’e yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Ürgüp, gerek özel araç gerek toplu taşıma ile rahatça ulaşılabilir durumda. Nevşehir – Ürgüp karayolu üzerinden bölgeye ulaşabilir, şehir merkezinden kalkan dolmuş ve minibüslerle günün her saati Ürgüp’e kolayca gidebilirsiniz. Havalimanı ile ulaşmak isteyenler için ise Nevşehir’e en yakın havalimanı, yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Tuzköy Havalimanı ve İstanbul ile bağlantı sağlıyor. Alternatif olarak, 45 dakika mesafedeki Kayseri Havalimanı’nı da tercih edebilir, buradan Nevşehir’e ulaşabilirsiniz.

  • Old Greek House Ulaşım: Dizinin çekimlerinin gerçekleştirildiği iki konaktan ilki olan Old Greek House, Ürgüp’e sadece 5 kilometre mesafede, Mustafapaşa’da yer alıyor. Ürgüp merkezden kalkan dolmuşlarla kısa sürede Mustafapaşa’ya ulaşarak bu nostaljik konağı ziyaret edebilirsiniz. Dizinin diğer çekim mekânı ise Ürgüp’ün merkezine sadece 800 metre uzaklıkta, Yunak Camii’nin karşısında bulunuyor; bu konuma yürüyerek veya araçla Tevfik Fikret Caddesi üzerinden kolayca erişebilirsiniz.
  • Asmalı Konak Müzesi Ulaşım: Nevşehir’e ulaştıktan sonra Tevfik Fikret Caddesi - Ahmet Refik Caddesi - Süleyman Efendi Sokak güzergâhını takip ederek ünlü Asmalı Konak Müzesi’ne varabilirsiniz. 

Ürgüp'te Nerede Kalınır?

Asmalı Konak'ın çekildiği yerleri ziyaret etmek ve Kapadokya gezilecek yerleri keşfetmek için Ürgüp’te konaklamak harika bir tercih olabilir. Ürgüp, bölgedeki birçok turistik noktaya kolay ulaşım imkânı sağlayan merkezi konumu ve konforlu otel seçenekleriyle öne çıkıyor. Tarihi konaklardan modern otellere kadar farklı alternatiflerin yer aldığı Ürgüp’te, seyahatinize en uygun konaklama seçeneğini bulmak için Ürgüp otelleri sayfamıza göz atabilir, burada otel fiyatlarını karşılaştırarak bütçenize ve beklentilerinize en uygun oteli bulabilirsiniz. Kapadokya’nın büyüsünü doyasıya yaşarken konforlu bir dinlenme ortamı sizi bekliyor.