Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Urla kum plajı giriş ücreti ne kadar (2024) | Urla kum denizi kaçta açılıyor?

Urla kum plajı giriş ücreti ne kadar (2024) | Urla kum denizi kaçta açılıyor?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 22 Haziran 2024 - 19:23
 • Son Güncellenme: 22 Haziran 2024 - 19:25
Urla kum plajı giriş ücreti ne kadar (2024) | Urla kum denizi kaçta açılıyor?

zmirliler, hafta sonlarını değerlendirebilecekleri plajları aramaya devam ediyor. Bu plajlardan biri de Urla’da bulunan Kum Denizi Plajı. Kum Denizi Plajı, İzmir’de özellikle yaz turizminin en hâkim olduğu önemli deniz merkezlerinden Urla’da bulunan en popüler plajlarından biri. İşte Kum Denizi Plajı hakkında merak edilen tüm detaylar. 

{ad:0}

{search:urla-otelleri,Urla Otelleri}

Kum Denizi Plajı Hakkında Bilgi 

Urla Belediyesi tarafından işletilen Kum Denizi halk plajı, 2017 yılından bu yana mavi bayraklı plaj statüsünde bulunuyor. Plajın denizi sığ bu nedenle deniz, yüzme bilmeyenler ve özellikle çocuklu aileler için de uygun. Derin sularda yüzmek için bir süre yürümeniz gerekiyor. Denizin suyu ise ılık ve plaj oldukça temiz.

 Kum Denizi Plajı, geniş bir alana yayılıyor ve plajda su parkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeme-içme alanları ile yeşil alanlar bulunuyor. Plajın karşısında Karantina Adası yer alıyor. Girişte alınan ücrete şezlong, şemsiye, duş ve kabinler dahil. Plaja dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesine izin verilmiyor ancak içeride uygun fiyatlı yiyecek ve içecekler mevcut.

Kum Denizi Plajı Giriş Ücreti 2024

 2024 yılı itibariyle Urla Kum Denizi Plajı’na giriş ücreti 250 TL. Bu ücret, plajda sunulan şezlong, şemsiye, duş ve kabin hizmetleri de dahil.

Kum Denizi Plajı Açılış ve Kapanış Saatleri

 Kum Denizi Plajı, sabah saat 08.30’da açılıyor ve akşam saat 19.30’da kapanıyor. Bu saatler arasında hem plajdan faydalanabilir hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kum Denizi Plajı’na Nasıl Gidilir?

Kum Denizi Plajı, Urla’nın giriş kısmın yer alıyor. Kendi aracınızla İzmir’den Urla ilçesine doğru tabelaları takip ederek plaja varabilirsiniz. Ayrıca aracı olmayanlar için İzmir’den Urla’ya düzenli olarak dolmuş seferleri bulunuyor. Fahrettin Altay metro istasyonundan Urla dolmuşlarına binerek Kum Denizi Plajı’na yakın bir noktada inebilirsiniz.

Kum Denizi Plajı’nda Kamp Yapma İmkânı

Kum Denizi Plajı günümüz koşullarında çadır kurmak ve kamp yapmak için en güzel plajlardan biri. Plajın giriş kısmında kamp alanı bulunuyor. Zaman içerisinde çok sayıda turisti çekmeyi başaran plajın etrafında ise farklı konaklama alternatifleri de mevcut.

Urla'da Nerede Kalınır? 

Tarihi dokusu, masmavi denizi, lezzetli mutfağı ve muhteşem doğasıyla Urla, her yıl binlerce turisti kendine çekiyor. Urla'da keyifli bir tatil geçirmek için en önemli unsurlardan biri de konaklama. Neyse ki Urla, her bütçeye ve zevke uygun konaklama seçenekleri sunuyor. Urla'nın merkezinde ve şirin köylerinde yer alan butik oteller, samimi atmosferleri ve özenli hizmetleriyle öne çıkıyor. Tarihi bir taş konakta konaklayarak Ege'nin ruhunu hissedebilir, Urla'nın meşhur üzüm bağlarını keşfedebilir ve yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Daha lüks bir tatil arayanlar için ise deniz manzaralı oteller ve resortlar ideal bir seçim. Bu otellerde konforlu odalarda konaklarken spa, havuz ve a la carte restoran gibi imkanlardan da yararlanabilirsiniz. 

Urla'nın en güzel yanlarından biri de doğayla iç içe olması. Bu nedenle Urla'da doğayla iç içe bir konaklama deneyimi yaşamak da mümkün. Bağ evleri ve çiftlik evleri, huzurlu ve sakin bir ortamda dinlenmek için iyi bir tercih. Buralarda organik ürünlerle hazırlanan kahvaltıların keyfini çıkarabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve şehrin stresinden uzaklaşabilirsiniz. Neredekal.com'un geniş konaklama seçenekleri arasından Urla'da size en uygun konaklama yerini kolayca bulabilirsiniz. Filtreleme seçeneklerini kullanarak bütçenize, aradığınız imkanlara ve konuma göre arama yapabilir, misafir yorumlarını okuyarak diğer gezginlerin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.