Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Üzüm Kokan Topraklar: Trakya Bağ Rotaları

Üzüm Kokan Topraklar: Trakya Bağ Rotaları

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 27 Ağustos 2019 - 16:30
 • Son Güncellenme: 12 Ocak 2024 - 06:40
Üzüm Kokan Topraklar: Trakya Bağ Rotaları

Özellikle son dönemlerde sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan üzüm bağları, muhteşem manzaraları ve bu bağlardan toplanan üzümlerle yapılan şaraplarıyla dikkat çekiyor. Genelinin Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu ve Kırklareli gibi bölgelerde toplandığı ve üretimin yanı sıra bir kısmında konaklama hizmetinin de verildiği bu rotalar, ziyaretçilerine keyifli bir hafta sonu seyahati sunuyor. Biz de hazır bağbozumu dönemi yaklaşmışken Trakya bağ rotası listesini sizler için sıralayalım istedik. 

{facility:0}

Tekirdağ Bağları

Barbare Bağları

Barbare Bağları

Trakya bağ rotaları içerisinde en popüler olanlarından biri olan Barbare Bağları, Tekirdağ’ın Barbaros kasabasında yer alıyor. İstanbul’dan yaklaşık 2 saatlik bir araç yolculuğu ile ulaşılabilen bağ, 2002 yılında kurulmuş ve bünyesinde üzümler organik olarak üretiliyor. Barbare Bağları’nı günübirlik ziyaret edebileceğiniz gibi konaklama hizmeti de alabiliyorsunuz. Üstelik yılın 12 ayı hizmet veriyor oluşu sayesinde bağ, her mevsimin kendine has güzelliğine tanık olmanıza da olanak sunuyor.

Barel Bağları 

Barel Bağları

Gelelim son dönemlerin bir diğer popüler durağı olan Barel Bağları’na. Tekirdağ’ın Karaevli Köyü’nde hizmet veren bu bağda, modern bağcılık teknikleri uygulanıyor ve pek çok çeşitte üzüm cinsi yetiştiriliyor. Konukları ise burada keyifli dost sohbetlerinin yapıldığı masalar, nefis bir manzara, huzurlu bir konaklama hizmeti ve unutulmaz anılar bekliyor. Zaten kurucuları Akın ailesi de buranın hayata biraz daha tat katmak amacıyla kurulduğunu dile getiriyor. 

Umurbey Bağları 

Umurbey bağları

Rotamızı Tekirdağ’ın Yazı Köyü’ne çevirdiğimizde karşımıza bir başka durak olan Umurbey Bağları çıkıyor. Bu bağlarda yetişen üzümler elbette ki şarap oluyor ve Umurbey Şarap Evi’nde de işte kendi üretimi olan bu ürünler servis ediliyor. Tesiste hem güzel bir akşam yemeği yiyebiliyor hem de özenle seçilmiş ürünlerden oluşan peynir tabakları eşliğinde tadım yapılabiliyor. Hatta yolunuz buraya düştüğünde eğer şanslıysanız belki hikayelerini bir de kendilerinden dinleyebilirsiniz.

Chateau Nuzun

Chateau Nuzun

Chateau Nuzun, bağcılıkta organik yaklaşımını benimseyerek 2005 yılında Marmara Ereğlisi, Çeşmeli Köyü'nde 146 dönümlük bir arazide bağcılığa başladı. İlk hasadını 2008'de gerçekleştiren Chateau Nuzun, 2010 yılında organik tarım sertifikası alarak doğaya saygılı üretim anlayışını pekiştirdi. 2013 yılından bu yana, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah ve Pinot Noir gibi seçkin üzüm çeşitlerinden mono-sepaj şaraplarını ve iki farklı kupaj şarabı Chateau Nuzun ve Chateau Nuz markaları altında üretiyorlar. Doğal yöntemlerle üretilen kaliteli şaraplarıyla hem yerel hem de uluslararası şarap severlerin beğenisini topluyor ve organik bağcılığın en güzel örneklerinden birini sunuyor. 

{ad:0}

Kırklareli Bağları

Dessera Bağ Evi 

Dessera Bağ Evi

Kırklareli’nin Ahmetçe Köyü’nde yer alan Dessera Bağ Evi, tıpkı bu bölgede yer alan diğer bağ evleri gibi şehrin kalabalığından uzaklaşma imkânı sunuyor. Doğayla bütünleşeceğiniz ve eşsiz gün batımı manzaralarına dalacağınız Dessera’nın 200 dönümlük üzüm bağı, günün her saati farklı bir güzelliğe bürünüyor. Restoranında kendi üretimleri şarapların ve birbirinden lezzetli yemeklerin tadını çıkarabileceğiniz gibi konforlu odalarında konaklama imkânı da bulabiliyorsunuz.

{search:kirklareli-otelleri,Kırklareli Otelleri}

 Chamlija Bağları

Chamlija Bağları

Chamlija Bağları, Lüleburgaz'ın Büyükkarıştıran kasabasında, 1936 yılından bu yana çiftçilik yapan Çamlıca ailesinin, bağcılık ve şarap tutkusunu profesyonel düzeye taşıdığı bir işletme. Bağcılığa özel bir önem veren Chamlija, her üzüm çeşidinin en iyi yetişebileceği toprakları bulmak için Büyükkarıştıran merkezli bir dizi farklı noktaya yayılmış durumda. Akören, İslambeyli, Poyralı, Tozaklı, Akçaköy, Soğucak ve Sütlüce gibi bölgelerdeki toplam 13 bağ ve 85 hektarlık alanda, Pinot Noir'den Chardonnay'e, Kalecik Karası'ndan Narince'ye, Cabernet Franc'tan Sauvignon Blanc'a, ve daha birçok ünlü üzüm çeşidi yetişiyor.

Arcaida Bağları

Arcadia Bağları

 Istranca dağlarının büyüleyici vadisinde 200 hektarlık bir arazide hayat bulmuş olan Arcadia Bağları, kendine özgü şato tipi üretimhane, bağlar, renkli meyve bahçeleri, bostanlar ve gölgeli meşe korularıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Lüleburgaz'a bağlı bir köyde yer alan ve adını mitolojik bir cennet olan Arcadia’dan alan bağlar, İstanbul’a sadece 160 km uzaklıkta. 

Bakucha Vineyard

Bakucha Bağları

Kırklareli, tarih boyunca bağcılığı ve şaraplarıyla ünlü olmuş ve eski adı "Bağ Şehri" anlamına gelen Lozengrad'a sahip bir bölge. Bu zengin mirası sürdüren Bakucha Vineyard, Kırklareli'nin en çekici bağ rotalarından biri olarak öne çıkıyor. Doğanın kucağında, üzüm bağlarının büyüleyici manzarasına karşı konforlu konaklama imkanları sunan Bakucha Vineyard , Lüleburgaz'ın hemen dışında, huzurlu bir kaçamak için ideal bir destinasyon. Burada yerel şarapların zengin çeşitliliğini keşfedebilir, özenle hazırlanmış tadım menülerini tadabilir. Şehrin karmaşasından uzakta huzuru bulabileceğiniz Bakucha Vineyard Hotel & SPA, kuş sesleri ve doğanın içinde yer alan butik oteliyle konuklarına yenilenme fırsatı sunuyor. Tesisteki havuz, spa ve Trakya'nın yerel lezzetlerini sunan Şefin Masası restoranı, size unutulmaz anlar yaşatırken, Kule Bar’da 360 derece manzarayla gün batımını izleme imkânı sunuyor. Lezzetli yemekler ve dinlendirici bir SPA deneyimiyle, Bakucha Vineyard'da yenilenerek  şehir hayatının stresinden uzaklaşabilirsiniz 

Şarköy Bağları

Melen Bağları

Şarköy Bağları

 Marmara Denizi'nin kuzey sahilinde, tarihi Hoşköy'de yer alan Melen Bağları, antik çağlardan beri bağcılık ve şarapçılıkla özdeşleşmiş Ganohora bölgesinin bu zengin mirasını devam ettiriyor. 150 dönümlük geniş bir araziye yayılan bağlarında Cabernet Savignon, Merlot, Tempranillo ve Şiraz gibi seçkin üzüm çeşitleri yetiştiriliyor. Melen Bağları'nın en dikkat çekici yönlerinden biri, bağlar arasında konumlanmış ve binlerce yıllık tarihe sahip olan St İoannis Manastırı'nın varlığı. Bu bağlar hem kaliteli şarap üretimiyle hem de tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, şarap tutkunlarına sadece lezzet değil, aynı zamanda tarihi bir deneyim sunuyor.

Gülor Bağları

Gülor Bağları

Gülor Bağları, 1993 yılında Şarköy’ün Eriklice Köyü’nde kurulmuş. Butik üreticilerden biri olan Gülor’un, 150 dönümlük arazisi üzerinde yetiştirdiği üzümlerin kalitesine bir hayli önem veriliyor. Fransız ve İtalyan üzümlerinin yer aldığı bağ, tüm sahip olduklarıyla mutlaka havasını solumanız gereken bağ rotalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Ziyaret esnasında tadım yapmak isteyenler ise bağ evinin yolunu tutuyor.

Chateau Kalpak

Chateau Kalpak

Chateau Kalpak, 1993 yılında başladığı bağcılık yolculuğunda, uzun yıllar süren titiz araştırma ve hazırlık aşamalarının ardından, 2013 yılında tüketicilere ilk şaraplarını sunmuş bir bağcılık işletmesi. "Tek bağ, tek şato" felsefesiyle hareket eden Chateau Kalpak, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc ve Petit Verdot gibi ünlü üzüm çeşitlerini yetiştiriyor. Şarap üretiminde şato tipi yaklaşımı benimseyen bu bağ evi, ziyaretçilere manzaraya karşı şarap yudumlayarak keyifli anlar yaşama fırsatı sunuyor. Kalpak’ın emek, bilgi ve sabırla üretilen şarapları, şarapseverlere hem kalite hem de lezzet açısından unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. 

Çanakkale Bağları

Gali Bağları

Gali Bağları

Gelibolu Yarımadası’nın Doğan Arslan mevkiinde yer alan Gali Bağları ismini yarımadanın Rum kökenli ismi olan Gallipoli’den almış. 240 dönümlük alanda üretimin yapıldığı bağın havası da ardından uzanan o muhteşem deniz manzarası da meraklılarını bünyesine çekmeye yetiyor. Günübirlik destinasyonlardan biri olmaya aday olan Gali Bağları’nda gün batımını izlemek çok ayrı bir keyif veriyor. Tabi buraya kadar gelmişken kendi üretimler olan şarapların tadına bakmadan dönmek de olmuyor.

{search:canakkale-otelleri,Çanakkale Otelleri}

Porta Caeli

Porta Caeli

Eceabat, Kumköy'de yer alan Hotel Caeli ile aynı arazide yer alan Vinero Winery, sürdürülebilir bağcılık ilkelerine bağlı kalarak, geniş arazisinde kaliteli şarap üretimi yapıyor. Bu bağların %80'i kırmızı, %20'si ise beyaz üzümle dolu. Kırmızı üzüm çeşitleri arasında Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon ve Petit Verdot yer alırken, beyaz üzüm çeşitleri arasında Sauvignon Blanc, Chardonnay ve Viognier bulunuyor. Vinero, Fransa'nın ünlü Bordeaux bölgesinden seçilen ve daha önce başarılı sonuçlar elde edilen asmaların özel klonlarını dikerek, topraklarına uyum sağlayan ve yüksek kaliteli üzüm üretimine olanak tanıyan bir yaklaşım benimsemiş. Bu sayede, şarap üretiminde iyi tarım uygulamalarıyla hem çevreye saygılı hem de lezzet açısından zengin bir ürün yelpazesi sunuyor. Hotel Caeli ile aynı arazide yer alan Vinero Winery, hem şarapseverlere hem de doğayı ve sakinliği arayanlara hitap eden bir destinasyon.

Suvla Bağları

2003 yılında Kabatepe Kumlimanı'nda kurulan Bozokbağ, Suvla ailesinin bağcılık mirasını sürdüren bir bağcılık işletmesi. 700 dönümü aşan bu bağlarda, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Grenache Noir ve Petite Verdot gibi değerli kırmızı üzüm türleri ile Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rosanne ve Marsanne gibi beyaz üzüm çeşitleri ile zengin bir üzüm yelpazesi var. Sadece bağlarıyla değil, aynı zamanda Eceabat'taki konsept mağazası ve restoranıyla da Suvla Bağları, Trakya ve Türkiye'nin şarapçılık kültürüne önemli katkılarda bulunuyor.

Yorumlar

şeref temelatan 
03.02.2020
Ayrıca Şatonuzun Çeşemli köyü yeniçiftlik Tekirdağ, Öktem bağları Havsa Edirne, Hamitabat Arkadia, Büyük karıştıran Çamlıca, Şarköy Şato Kalpak, Mürefte Arel bu listeye ek olarak sunabiliriz.
şeref temelatan 
02.09.2019
Bakın bu bağ evlerinin ismini vermişsiniz ama çoğu kapalı ve ziyaretçi kabul etmiyorlar. Eğer ziyaret veya alışveriş amacı ile giderseniz bile çok kaba davranıyorlar. Ayrıca Melen Bağları-Hoşköytekirdağ İris Bağları Akören Silivri Arda Bağları Edirne isiminlerine de yer vermelisiniz. Eksik iş yapmışsınız.
Vehbi Aras 
01.09.2019
Şarköy'de üniversite eğitimim sırasında gitmiştim. Müthiş bir yer ve çok az kişi bilir oraları. Trakya’da çok fazla böyle güzel yerler var. Elinize sağlık.
E.AKCAN 
29.08.2019
Paylaşımınız için teşekkürler. E-mail adresime umarım abuk sabuk mesajlar gelmez!
gülcihan karlıdağ 
29.08.2019
Muhteşem bir yazı olmuş. Elinize, gönlünüze sağlık.
Daha fazla yorum gör