Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Yalı Çapkını dizisi hangi konakta, yalıda çekiliyor? Yalı Çapkını Marmaris'te hangi otelde çekildi?

Yalı Çapkını dizisi hangi konakta, yalıda çekiliyor? Yalı Çapkını Marmaris'te hangi otelde çekildi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 08 Ağustos 2024 - 11:07
 • Son Güncellenme: 09 Ağustos 2024 - 11:06
Yalı Çapkını dizisi hangi konakta, yalıda çekiliyor? Yalı Çapkını Marmaris'te hangi otelde çekildi?

İstanbul, tarihi yapıları ve benzersiz Boğaz manzarasıyla birçok diziye ev sahipliği yapıyor. Bu dizilerden biri de İstanbul’un çeşitli semtlerinde çekilen “Yalı Çapkını”. Dizinin çekimlerinde kullanılan mekanlar arasında Beylerbeyi, Arnavutköy, Bebek ve Emirgan gibi Boğaz kıyısındaki semtler bulunuyor. Özellikle Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı, dizinin ana mekanlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Dizinin 40. bölüm çekimleri ise Marmaris'teki D Maris Bay Otel'de yapılmış. Osmanlı döneminden kalma Sakıp Sabancı Yalısı ve D Maris Bay Otel hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

{ad:0}

{search:uskudar-otelleri,Üsküdar Otelleri}

Yalı Çapkını Dizisi Nerede Çekiliyor?

“Yalı Çapkını” dizisi, İstanbul’un çeşitli semtlerinde çekiliyor. Beylerbeyi, Arnavutköy, Bebek ve Emirgan gibi Boğaz kıyısındaki semtler, dizinin çekimlerinde sıkça kullanılıyor.  Dizide sıklıkla görülen yalı, Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı olarak biliniyor. Osmanlı döneminden kalma bu tarihi yapı, Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip. Ayrıca dizinin lüks ve ihtişamlı dünyasını yansıtmak için mükemmel bir mekan oluşturuyor. Yalı 

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı Hakkında

Osmanlı döneminden kalma tarihi bir yapı olan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı, Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip. Sabancı ailesine ait bir mülk olan yalı, dizi çekimlerinde önemli bir rol oynuyor.  Bir dönem Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın ikamet ettiği Osmanlı mimarisi tarihteki adı Şevket Paşa Yalısı, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gerekli izin alınmasından sonra aslına olabildiğince sadık kalarak restore edip, yeni bir düzenleme ile tekrardan dizayn edildi. Beylerbeyi'ndeki bu tarihi yalı bahçesindeki peyzaj düzenlemesi ile de dikkat çekici. Yalının giriş katı, üç ayrı oturma grubunun yer aldığı bölümlerden ve yaklaşık 25 kişinin yemek yiyebildiği bir yemek odasından oluşuyor. Salonun üst katında ise yatak ve giyinme odaları, banyolar, kahvaltı salonu bulunuyor. Öte yandan yalının üzerinde bir çatı katıda yer alıyor. Yalının kira bedelinin Engelli Çocuklar Derneği’ne bağışlandığı biliniyor.  

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı Nerede?

Dizinin en dikkat çeken mekanlarından biri olan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde, Boğaz’ın Anadolu yakasında yer alıyor. Boğaz’ın eşsiz manzarası ve tarihi dokusuyla diziye farklı bir atmosfer katan Sakıp Sabancı Yalısı, Kuzguncuk Mahallesi'nde.

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı’na Nasıl Gidilir?

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı’na ulaşmak oldukça kolay. İstanbul’un çeşitli bölgelerinden Üsküdar’a otobüs veya minibüsle ulaşabilirsiniz. Üsküdar’a geldikten sonra, Beylerbeyi’ne giden toplu taşıma araçlarını kullanarak kısa sürede ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Boğaz Köprüsü’nün hemen altındaki konumuyla özel araçla da kolayca ulaşılabilir  .

Yalı Çapkını Marmaris'te Hangi Otelde Çekildi?

Yalı Çapkını 40. bölümdeki tatil sahneleri, Muğla Marmaris Hisarönü Körfezi'ndeki D Maris Bay Otel'de çekildi. Datça Yarımadası'nda yemyeşil bitki örtüsüyle çevrili bir koyda yer alan D Maris Bay Otel, The Telegraph'ın seçkisinde Türkiye'deki en iyi plaja sahip oteller arasında yer aldı. Bu lüks tesis, Cennet Marine Yacht Club'a 23 km ve Çubucak Tabiat Parkı'na 10 kilometre mesafede konumlanıyor. Ayrıca D Maris Bay, 2020 yılında dünya turizminin OSCAR'ları olarak kabul edilen World Travel Awards (WTA) ödüllerinde; en iyi sahil tesisi ve en lüks otel villası kategorilerinde ödüle layık görülmüştü. Mimarisinde bulunduğu yarımadadan ilham alınan D Maris Bay'da 36 süit ve lüks bir villa dahil 196 oda bulunuyor. 

D Maris Bay, sayısız küçük adayla çevrili çam ormanlarıyla, volkanik sıradağlarıyla ve turkuaz suların bembeyaz kumlarla buluştuğu her biri farklı konseptte olan beş plajı ile Ege ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunuyor. Modern hayatı şekillendiren, sınıfının en iyisi yaşam tarzı markalarını bünyesinde bulunduran Doğuş Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu otellerinden D Maris Bay,  dünya çapında ünlü şeflerin yönetimindeki restoranları, her ritme ve zevke uygun plajları, su üstü ve altındaki aktiviteleri ve benzersiz eğlence anlayışıyla seçkin deneyimler arayan misafirlerini ağırlıyor.

Üsküdar'da Nerede Kalınır?

İstanbul görkemli yapıları, tarihi ve doğal güzellikleri ile gezilecek yerler bakımından oldukça zengin. Dolayısıyla tek bir günde bütün gezi rotasını tamamlamak mümkün değil. Neyse ki İstanbul, konaklama seçenekleri bakımından da oldukça avantajlı. Yalı Çapkını dizisinin çekildiği yalı yakınlarında, Anadolu Yakası'nda ve Avrupa Yakası'nda tarihi yarımada da konaklayabileceğiniz çok sayıda tesis var. Neredekal.com Üsküdar Otelleri sayfasını ziyaret ederek, otelleri inceleyebilir, fiyatları karşılaştırarak hem bütçenize hem de ihtiyaçlarınıza en uygun oteli bulabilirsiniz.