Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Yeni bir tecrübe Dijital Müze: Dijital deneyim müzesi

Yeni bir tecrübe Dijital Müze: Dijital deneyim müzesi

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 19 Ekim 2024 - 18:50
 • Son Güncellenme: 19 Ekim 2024 - 18:51
Yeni bir tecrübe Dijital Müze: Dijital deneyim müzesi

29 Şubat 2024’te kapılarını açan İBB Dijital Deneyim Müzesi, Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim merkezi olarak ziyaretçilerine bambaşka bir dünya sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür AŞ iş birliği ile hayata geçirilen müze, her yaştan sanatseveri interaktif üniteleriyle büyülüyor. Sanal ve artırılmış gerçeklik, dokunmatik ekranlar ve yapay zeka gibi en yeni teknolojilerle donatılan müze, ziyaretçilerine sıradan bir geziden çok daha fazlasını vadediyor. Tüm yazılımlarının Türk yazılımcılar tarafından geliştirildiği Dijital Deneyim Müzesi, her ziyaretinizde yeni bir macera yaşamanız için özel olarak tasarlanmış alanlara sahip. Hikaye anlatımı, bilgi aktarımı ve hayal gücünü harekete geçiren yapısıyla Avrupa’nın en kapsamlı dijital müzesi olan bu deneyimi keşfetmek için siz de yerinizi ayırın! İşte Dijital Deneyim Müzesi hakkındaki tüm detaylar!

{ad:0}

Dijital Deneyim Müzesi Nedir?

Dijital Deneyim Müzesi, Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim müzesi. Tamamen Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen yazılımlar sayesinde müze, hem 3 boyutlu hem de 4 boyutlu deneyimlerle teknolojiyi yakından keşfetmenizi sağlıyor. Dijital Deneyim Müzesi, etkileşimli sergileriyle teknolojiyi sanatla buluşturan yenilikçi yaklaşıma sahip.

Çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin keyifle vakit geçirebileceği bu müzede, farklı yaş gruplarına özel alanlar bulunuyor. Çocuklar, dijital boyama panolarında hem eğlenceli zaman geçirirken hem de teknolojiyle tanışmanın tadını çıkarıyor. Yetişkinler ise sanal gerçeklik ve etkileşimli ekranlar aracılığıyla farklı dünyalara adım atma fırsatı yakalıyor. Müzede zaman zaman düzenlediği konser ve etkinlikler de yapılıyor.

Dijital Deneyim Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Dijital Deneyim Müzesi, İstanbul’un en canlı ve tarihi semtlerinden biri olan Beyoğlu Sütlüce’de konumlanıyor. Eğer otobüsle gelmeyi planlıyorsanız, Eminönü yönünden 47, 47Ç, 47E ve 47N numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Taksim yönünden geliyorsanız 36T, Topkapı yönünden ise 41ST numaralı otobüs hattını kullanabilirsiniz. Ayrıca, Sultanahmet – Dolmabahçe arasında hizmet veren TB1 hattı ile de müzeye rahatça ulaşabilirsiniz. Daha detaylı otobüs saatleri ve durak bilgisi için İETT’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Minibüsle gelmek isterseniz, Topkapı – Seyrantepe güzergahında çalışan minibüsleri kullanabilirsiniz. Eğer metrobüsü tercih ediyorsanız, Halıcıoğlu durağında indikten sonra minibüs veya otobüsle kısa bir yolculuk yaparak müzeye ulaşabilirsiniz. 

Dijital Deneyim Müzesi Hangi Günler Açık?

Dijital Deneyim Müzesi, her gün 09.00-19.00 saatleri arasında açık. Özel gün ve bayramlar dahil kesintisiz hizmet veren Dijital Deneyim Müzesi’ne, online bilet alarak da gidebiliyorsunuz. Dijital Deneyim Müzesi’nin biletlerini müzenin resmi sitesinden alabilir, bilet ile müzenin açık olduğu saatler arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Dijital Deneyim Müzesi’nin açık olduğu saatler bazı özel etkinlikler veya günler için değiştirilebiliyor. Bu yüzden eğer müzeyi özel günlerden birinde ziyaret etmek istiyorsanız Dijital Deneyim Müzesi’nin resmi sitesinden ziyaret saatlerini kontrol etmenizde fayda var.

Dijital Deneyim Müzesi'ne Girmek İçin Bilet Almak Gerekiyor mu?

Evet, İBB Dijital Deneyim Müzesi’ne giriş yapmak için bilet satın almanız gerekiyor. dijitaldeneyimmuzesi.com adresinde Bilet Al sekmesinden ilgili yönlendirmeleri takip ederek giriş biletinizi edinebilirsiniz. Ayrıca müze girişinde hızlı satış kiosku üzerinden de bilet alabilirsiniz.

Dijital Deneyim Müzesi'nde Müze Kart Geçerli mi?

İBB Dijital Deneyim Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olmadığı için Müze Kart geçmiyor. 65 yaş üstü ve 5 yaş altı misafirlerimiz için girişler ücretsiz. Ücretsiz ve indirimli müze girişleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için müzenin internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Dijital Deneyim Müzesi’nde Neler Var?

2 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan müze, hem eğitici hem de eğlenceli birçok farklı alana ev sahipliği yapıyor.  İlk durağınız olan Dijital Oda, Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen interaktif sistemlerle dolu. Burada Timeline Laser Wall, IR Interactive Wall, ve Sanal Gerçeklik Odası gibi etkileşimli panolar ve odalar bulunuyor. Müzenin en heyecan verici alanlarından biri olan Sanal Gerçeklik Odası, 25-30 kişilik gruplarla, sanal gerçeklik deneyiminin sınırlarını zorlamanıza olanak tanıyor. Avatarlar aracılığıyla diğer ziyaretçilerle etkileşim kurabilir, sanal dünyada unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Zamanın Ötesinde: Nikola Tesla ve Bir Dehanın Sanal Serüveni gibi gösterilerle, Tesla’nın hayatıo ve icatları hakkında bildi edinme fırsatı yakalayabilirsiniz. Avrupa’nın en büyük Sürükleyici Deneyim Odası ise 4K projeksiyonlarla dolu dev bir alan ve ziyaretçileri tamamen içine çeken bir atmosfer yaratıyor. Son olarak, Artırılmış Gerçeklik Odası ve İstanbul Boğazı Macerası bölümü, yüksek çözünürlüklü LED ekranlarla dolu etkileyici bir ortam sunuyor. İstanbul’un tarihi simgeleri eşliğinde dijital bir yolculuk yaparak şehrin büyülü geçmişine tanıklık edebilir, tüm bu deneyimleri en ileri teknolojiyle yaşayabilirsiniz.