Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Yıldız Teknik Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi

Yıldız Teknik Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 13 Eylül 2022 - 16:41
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023 - 21:01
Yıldız Teknik Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi
İÇİNDEKİLER:

Bilimin, değişimin ve ilerlemenin üniversitesi Yıldız Teknik, öğrencisi olduğunuzda üniversitenin ayrıcalığını sonuna kadar hissedebileceğiniz,. her zaman çığır açıcı bir üniversite olmuştur. Başarılı eğitim kadrosu bir yana derslerin uygulaması ve anlatımları da tıpkı güzel bir geleceğin ufukta doğan güneşi gibi. Yıldız Teknik Üniversitesi hakkında üniversitelerin üniversitesi diyebiliriz kısaca.

Kökleri 1911 yılına kadar dayanan tarihi sadece eski olmakla kalmıyor her zaman edindiği ilerlemeci vizyonunu da sürdürüyor. Kondüktör Mekteb-i lîsi adıyla doğan üniversite, fen memuru yetiştirmekte zamanında son derece başarılıydı. Bu sayede ilk kurulduğu zamanlarda da Paris’teki “Ecol De Conducteur” yani mühendis, memur okulu müfredatını temel alarak, pek çok bilim insanının yetişmesine vesile oldu. 1922 yılında Nafia Fen Mektebi’ne dönüşen kurum, müfredatında daha özgün değişikliklere gidilerek başarısını sürdürdü. 1936’dan sonra İstanbul Teknik Okulu olarak serüvenine devam eden üniversite, yüksek memurlar da yetiştirmeye başladı. 2 yıllık Fen memuru ve 4 yıllık mühendislik bölümleri olan okula Yıldız Sarayı müştemilatından, bugün de kullanılmakta olan binalar tek bir yerde toplanmış ve üniversite bildiğimiz kampüs yapısına kavuşmuş. Daha sonrasında birkaç kez daha isim değiştiren ve eğitim kalitesini arttıran kurum, 1992 senesinde günümüzde de aynı adı taşıyan Yıldız Teknik Üniversitesi oluşumuna dönüşmüş.

{facility:0}

Şimdiyse bünyesinde iki muhteşem kampüs, 25.000’den fazla lisans, 9000'den fazla lisansüstü öğrenci ve 1700 civarında akademik personel ile günümüzde akademik faaliyetlerini sürdürüyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi tarihi yanında başarılarıyla ve genç nesillerin eğitim öncüsü olmasıyla dünya çapında tanınan bir üniversite. Kazanması da bitirmesi de büyük bir çaba gerektiriyor fakat önemli olan da bunun hakkını vermesi zaten. Eğer Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında eğitim görmeye başlayacaksanız ülkemizdeki en seçkin öğrencilerdensiniz demektir. Başarılarınızı tebrik eder, akademik kariyeriniz boyunca da sürekliliğini dileriz. Yıldız Teknik Üniversite’sine ilk adımınızı atmadan önce umarız bu yazımız aydınlatıcı olur.

Yıldız Teknik Üniversitesi Nasıl Bir Yer?

Öğrencilik hayatınız boyunca sizi her açıdan tatmin ve mutlu edecek ayrıcalıklı imkanlara sahip Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız kampüsü atmosferinden bahsetmek gerekirse adeta tarih, huzur ve yemyeşil bir kampüse sahip. Taksim ve Beşiktaş gibi şehrin en güzel yerlerine fazlasıyla yakın olması yanında, kampüs içerisinde Kız Kulesi ve boğaz manzaraları eşliğinde keyif yapabileceğiniz birçok Yıldız Teknik Üniversitesi Nerede?mevcut. Yürüme yolları modern ve işlek, fakülteler ise harika tasarımlara sahip. İçerisinde kendinizi tam anlamıyla özel hissedebilirsiniz. Bu kampüste eğitim görmek bile başlı başına öğrencilik hayatınızın en muhteşem tecrübelerinden olacaktır.

Spor alanının arkasında yer alan Yıldız kampüsü yemekhanesi ise gayet kaliteli bir hizmete sahip. Kiremit bloklarla inşa edilmiş tatlı bir yer. İçerisinde havasızlık çekmiyorsunuz ve oturacak yer bulamama gibi sıkıntılarla karşılaşmıyorsunuz. Öğlen ve akşam olmak üzere iki öğün servis edilen yemekhanenin porsiyonları klasik olarak az olsa da tatları şaşılacak derecede iyi. Ayrıca iştah açıcı, yaratıcı öğünler de bir anda sürpriz gibi karşınıza çıkabiliyor.

Yemekhanenin güney cephesinde yer alan kütüphane ise boydan boya camlarla kaplı ferah bir alan. Dilediğiniz gibi ders çalışıp kitap okuyabilirsiniz. Kış aylarında içerisi sıcacık oluyor ve koridorlarındaki otomatlar sayesinde 7/24 atıştırmalıklara ulaşabiliyorsunuz. Vize ve final haftalarında ders kitapları ve notlarınız önünde dirsek çürütmenizi bile son derece keyifli bir hale getiriyor.

Çoğu fakültenin yer aldığı Yıldız Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü de tıpkı Yıldız kampüsü gibi her açıdan fazlasıyla zengin. İkinci kampüs denildiğine bakmayın, Bizans dönemine kadar uzanan tarihiyle, iç açan mimari görünümüyle ve kampüs içi imkanlarıyla merkez kampüsten aşağı kalır hiçbir tarafı yok. Hangi kampüste eğitim görürseniz bir diğerini kıskanabilirsiniz.

Davutpaşa Kampüsü orta bahçe kısmında her daim farklı bir etkinlikle karşılaşabilirsiniz. Dört tarafı da fakülte duvarlarıyla kaplı olup da sonuna kadar özgür hissettiren az kampüs vardır gerçekten. Arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz sakin ve yeşil alanlar, spor yapabilmeniz için tenis kortları ve futbol, basketbol sahaları, çay kahve gibi ihtiyaçlarınız için oturabileceğiniz yerler ve yürüyüş yapabileceğiniz güzel ağaçlık yollar mevcut. Öğrenci nüfusu çeşitliliği nedeniyle sürekli yaşayan, capcanlı bir kampüs ortaya çıkıyor. Davutpaşa Kampüsü de Yıldız Kampüsü de Avrupa’nin en köklü üniversitelerinin standartlarında desek, gerçekten pek de yanılmış olmayız.

Yıldız Teknik Üniversitesi Nerede?

Önceden de değindiğimiz gibi Yıldız Teknik Üniversitesi iki kampüse sahip ve tüm bölümlerin fakülteleri bu kampüslerde yer alıyor. Böylesine büyük ve köklü bir üniversitenin az ve öz kampüslere sahip olması gerçekten muhteşem. Bölük bir yerleşkesinin olmaması hem öğrencilere hem de akademik personele son derece avantaj sağlıyor.

İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Beşiktaş semtinde yer alan Yıldız kampüsü, üniversitenin ana kampüsü olarak kabul ediliyor. Ulaşımı her şekilde, her yerden oldukça kolay. Anadolu Yakası’nda vapurla çabucak ulaşabilirsiniz. Zincirlikuyu metrobüsleri, İETT otobüsleri ve Beşiktaş çevresinden rahat bir şekilde kampüse ulaşım sağlayabilirsiniz. Çevresinde dilediğiniz gibi vakit geçirebileceğiniz Yıldız Parkı, ziyaret edebileceğiniz Dolmabahçe Sarayı ve en kapsamlı etkinliklerin düzenlendiği Vodafone Park yer alıyor. Kampüste Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Makine Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi’nin yer aldığını da belirtelim.

İkinci kampüs Davutpaşa Kampüsü ise Esenler semtinde yer alıyor. Kampüse Davutpaşa-YTÜ metro hattını kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Durak giriş kapısına 2 dk mesafede yer alıyor. Kampüste yer alan birimler ise Eğitim Fakültesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsu ve Yabancı Diller Yüksekokulu.

Yıldız Teknik Üniversitesine Yakın Nerelerde Konaklanır?

Eğer üniversite işleriniz yüzünden bir koşturma süreci içerisindeyseniz, bu zaman zaman yorucu olabilir. Özellikle kayıt işlemleri veya mezuniyet durumlarında ailenizin ya da arkadaşlarınızın da yanınızda olduğu durumlar meydana gelebiliyor. Bu gibi durumlarda ekonomik, ulaşımı kolay ve konforlu otelleri tercih etmekte kafanız karışabilir. Bu yüzden kısa sürelik konaklamalara uygun bütçe dostu Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yakın oteller önerilerimize beraber göz atabiliriz.

Öğrenci Konaklaması Arayanlara: Elite Marmara Residence

Davutpaşa Kampüsü’ne 15 dk mesafede yer alan Elite Marmara Residence, birkaç günlük konaklamalarınızda sizleri tatmin edecek özelliklere sahip. İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla dilediğiniz kadar konaklayabilirsiniz.

Ailecek Konaklama İmkanı İçin: The Green Park Hotel Merter

Ailenizle konaklamak istiyorsanız konforu biraz daha ön planda tutmak doğru olabilir. Herkesin rahat edebileceği The Green Park Hotel Merter, Davutpaşa Kampüsü’ne 35 dk mesafede yer alıyor.

Her Türlü Konaklamaya Uygun: Emirtimes Hotel Güngören

İster arkadaşlarınızla ister ailenizle konaklayabileceğiniz Emirtimes Hotel Güngören, Davutpaşa Kampüsü’ne 10 dk mesafede yer alıyor. Yeri bakımından gerçekten benzersiz olduğunu ekleyebiliriz. Orta fiyatlı olması da üniversite koşturmasında ilaç gibi gelebilir.

Yıldız Kampüsü İçin En İyi Seçeneklerden: Elite Marmara Bosphorus Suites Hotel

Elite Marmara Bosphorus Suites Hotel, Yıldız Kampüsü’ne 35-40 dk uzaklıkta yer alıyor ve kolay ulaşım imkanları sunuyor. Ekonomik fiyatları da göz önünde bulundurduğunuzda her türlü konaklama ihtiyacına uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Kalabalık Konaklamalar İçin: Hotel Golden Pen

Yıldız Kampüsü’ne 15 dk uzaklıkta yer alan Hotel Golden Pen, özellikle ailecek konaklamak isteyenlere tavsiye ettiğimiz bir seçenek. Odaları ve temizliği sayesinde odanızda rahat bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Yakınında Nerede Yenir?

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin her iki kampüsünde de bulunan yemekhaneler oldukça kaliteli. Fakat bilindiği gibi çoğu zaman porsiyonları pek doyurucu olmayabiliyor. Eğer canınız farklı lezzetler çekerse kampüsün dışındaki yakın yerlere uğrayabilirsiniz.

  • Takıl Döner: Yıldız Kampüsü çıkışından Dolmabahçe Sarayı’na doğru yürüdüğünüzde hemen önünüze çıkıyor Takıl Döner. Her daim taze ve temiz et, tavuk seçeneklerinden ister ekmek arası ister lavaş olarak dilediğinizi yiyebilirsiniz.
  • Egeden: Yıldız Kampüsü çıkışından Zincirlikuyu istikametinde yürürseniz hemen sol sokağınızda kalan Egeden, Ege yemeklerini afiyetle yiyebileceğiniz bir restoran. Aynı zamanda Akdeniz Pizza ve Ton Balıklı Salata gibi seçkilerin de menüsünde yer aldığını ekleyelim.
  • Bekir Usta: Eğer Beşiktaş civarlarına inmeye karar verirseniz Bekir Usta, lezzetli döner seçenekleriyle ve enteresan sunumlarıyla ilginizi çekebilir. Fiyatları aşırı pahalı olmasa da arada bir değişiklik için gidebileceğiniz özel restoranlar arasına eklemek isteyebilirsiniz.
  • Beşikzade Ev Yemekleri: Yine Beşiktaş semtinde yer alan Beşikzade Ev Yemekleri, çeşitli ve doyurucu ev yemekleri yiyebileceğiniz bir mekan. Her gün değişen seçenekleri olduğu gibi menüden yiyebileceğiniz tercih edebileceğiniz yemekler de mevcut. Doyurucu porsiyonları ve kaliteli lezzetleri olduğunu da söyleyelim.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Ünlü Mezunları Kimler?

  • Kenan İmirzalıoğlu: Eski manken, sunucu ve Ezel dizisinin baş karakteri usta oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun.
  • Tarık Akan: Yeşilçam Filmlerinin vazgeçilmez aktörü Tahsin Tarık Üregül ya da sahne adıyla Tarık Akan, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun.
  • Fuat Güner: Türk müzik sanatının en önemli gruplarından MFÖ’nün kurucu üyelerinden Fuat Güner de İnşaat Bölümü mezunu.
  • Murat Yıldırım: Ünlü oyuncu ve sunucu Murat Yıldırım ise Makine Mühendisliği Bölümü mezunu.
  • Cem Davran: Türk dizilerinin tanıdık yüzü Cem Davran da Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun.
  • Nejat İşler: Fotoğrafçılık bölümünü kazanan ünlü oyuncu Nejat İşler askerlik için bölümünü yarıda bırakıp mezun olmasa da yolu Yıldız Teknik Üniversitesi’nden geçmiştir.
  • Yiğit Özşener: Yine çoğumuzun Ezel dizisiyle hafızalarına kazınan ünlü oyuncu Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun.
  • Fikret Orman: BJK Spor Kulübü’nün 33. Başkanlığını üstlenen Fikret Orman, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun.

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Gelmişken Buralara Da Gidin

Yıldız Teknik Üniversitesi kampüslerine ulaşım imkanları son derece kolay. Hem hızlı hem de rahat bir şekilde iki yerleşkeye de ulaşabilirsiniz.

Eğer gününüze Beşiktaş taraflarında başladıysanız, gezilecek pek çok yer var. Öncelikle semtin kahvaltıcıları gayet kaliteli, o yüzden buralarda karnınızı doyurmayı düşünebilirsiniz. Beşiktaş’taki veya konakladığınız semtteki en güzel kahvaltıcıları keşfetmek isterseniz İlçe İlçe: İstanbul’un Kahvaltı Mekanları içeriğimiz de dikkatinizi çekebilir.

Öğle vakti Dolmabahçe Sarayı’nı görebilirsiniz. Tüm saray bir müze statüsünde olduğu için tur rehberleri de hizmet veriyor. Bu sayede hem hızlı hem de doyurucu bir şekilde İstanbul’un simgesi haline gelmiş bu mekanı gezebilirsiniz. Avlu tarafından denize sıfır manzarası da şehirdeki en iyi manzaralardan.

Akşamüstü olduğunda Yıldız Parkı’na gidip yeşil manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Yanınızda pratik yemekler de varsa ayaküstü güzel bir piknik yapabilirsiniz. Park içindeki gölde yüzen kuğuları izlemek de insana terapi gibi geliyor desek yeridir. Yukarıya doğru yürüdüğünüzde kahve ve tatlı alabileceğiniz bir işletmenin de olduğunu ekleyelim.

Akşam vaktiyse Ortaköy’e doğru yürüyebilir ve Ortaköy Camii civarlarını görebilirsiniz. Fakat eğer bir günde yeteri kadar yer gezdiğinizi düşünürseniz Beşiktaş iskelesinden Kadıköy’e de geçebilirsiniz. Böylece güzel bir boğaz turunu da gününüze sıkıştırmış olursunuz. Eğer karnınızı doyurmadıysanız Kadıköy’de yemek yiyebilir, sonrasında sokakları gezip keyfinize uygun bir yerde bir şeyler içebilirsiniz. Gün biterken son seferi kaçırmadan feribota binip akşam serinliği eşliğinde otelinize dönebilirsiniz.

Eğer Yıldız Kampüsü’nün yer aldığı İstanbul’un en ünlü noktalarından olan Beşiktaş hakkında daha fazla bilgi edinmek ve önemli diğer yerlerini keşfetmek isterseniz, Eski İstanbul Semtleri: Beşiktaş adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.