Beykoz’ da yer alan ve bünyesinden Çayağız Deresi geçen Bozhane, İstanbul’ un alternatif keşif rotalarından biridir. Bugün şehirde yaşayanlar tarafından dahi az bilinen Beykoz’ un bu küçük mahallesinin tarihinin 16. yy’ a kadar uzandığı bilinmektedir. Köyün kuzeyinde Karadeniz yer alırken, doğusu Şile ile çevrilidir.
Bozhanlı Türkmenleri tarafından kurulduğu bilinen Bozhane’ nin bu ismi almasının bir de ilginç bir hikayesi vardır. Bazı kaynaklara göre önceleri Kılıçlı Köyü’ ne ait bir yerleşim yeri olan Bozhane’ de yer alan dereye köylüler hem hayvanlarını otlatmak hem de su ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık gelirlermiş.
Fakat kötü hava koşulları sebebiyle bir süre sonra köylüler korunma amaçlı bir baraka inşa etmişler. "Boş hane" adını verdikleri bu baraka sebebiyle bir süre sona köyün ismine dilden dile "boş hane" yerine Bozhane denmeye başlanmış.
7 asırlık bir türbeye, Eski Çeşme ve Ahşap Kabasakal Camii gibi tarihi değerlere de ev sahipliği yapan Bozhane, eski ve yeni yapıların iç içe geçtiği sokakları ve tabi ki deresi ile ziyaretçilerine İstanbul gibi bir metropolün içinde adeta bir kaçış rotası sunmaktadır.
Bozhane’ de yaşayan halkın geçim kaynağını ormancılık, hayvancılık ve ticaret oluşturmaktadır.