Müze olarak 1991 yılında açılan Buharlı Lokomotifler Müzesi, İzmir’in tarihi ilçesi Selçuk’a bağlı Çamlık’ta halkın ziyaretine açılmıştır. Bu açık hava müzesinin Çamlık’ta kurulmuş olması bir anlam taşımaktadır. Bu anlam Türkiye’nin ilk demir yolu hattına sahip olan İzmir-Aydın demir yolu Selçuk’un Çamlık bölgesinden geçmekteydi. Ayrıca bu demir yolu üzerinde bir tamir atölyesine ihtiyaç vardı. Duyulan bu ihtiyaç üzerine Çamlık köyüne tamirhanenin kurulmasına karar verilir.
Müze Selçuk’a 7 km. uzaklıktadır. 1937 senesinde Mustafa Kemal Atatürk, Ege manevralarını izlemek için Beyaz Tren’le Çamlık köyüne gelmiş ve bu köyde de bir gece kalmıştır. Hem Atatürk’ün burada kalması hem de tamirhane olarak buranın seçilmiş olmasından dolayı müze burada kurulmuştur.
Müzede Mustafa Kemal Atatürk’ün kullandığı vagonlardan biri de tüm donanımıyla halka sergilenmekte ve içi gezilebilmektedir. Atatürk’ün vagonunun yanı sıra müzede; Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan, İsveç ve Çekoslovak yapımı 30 adet buharlı lokomotif sergilenmektedir.
Tüm bu buharlı lokomotiflerin arasında dünyada sadece iki tane bulunan ve odunla çalışan İngiliz yapımı bir lokomotif ve 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler tarafından yaptırılan üç silindirli bir lokomotif de sergilenmektedir. Müzede sergilenen lokomotiflerden en eskisi ve en yaşlısı 1887 yılında üretilmiş, en yenisi ve en genci ise 1952’de imal edilmiş lokomotiftir. Sergilenen bu lokomotiflerin hepsi oldukça bakımlıdır.