Bursa Gezi Rehberi
Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olarak bilinen bu güzel kent, beylikten devlete geçişin yegane sahnelerine tanıklık ediyor. Bursa gezi rehberi hakkında yazımızı inceleyebilir ve turizm bakımından da önemli bir yere sahip olan Bursa'yı ziyaret ettiğinizde bu bilgilerden yararlanabilirsiniz.
Bursa Hakkında
Türkiye'nin en büyük dördüncü şehri olarak bilinen Bursa, gerek tarihi gerekse doğal güzelliklerinin sunduğu mükemmel yapısıyla turistler tarafından da oldukça fazla tercih ediliyor. Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri olan Bursa, metropol bir şehir olarak bilinen İstanbul'dan sonra Marmara Bölgesi'nde yer alan ikinci büyük şehir olarak hafızalarda yer ediniyor.
Bursa hava durumu, yaz turizmi için oldukça uygun ve ideal bir konumda yer alıyor. İlgi çekici detaylar sunan Bursa tarihi, sahip olduğu hamamları, kervansarayları ve sayısız güzelliğiyle şehir üzerindeki etkisini hissettiriyor.
Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih sahnesine çıkışını hedef alan plan ve hareketleri doğrultusunda gelişen durumlar, orada bulunan bina ve eserlerin yapısına da yansımış. Şehrin ayak basılan her noktasında rastlanabilecek bu ve bunun gibi eserler sayesinde Osmanlı'nın en güzel çini ve mimari özelliklerini görme fırsatını yakalayabilir, kuruluş dönemine ait olan zenginlikleriyle karşılaşabilirsiniz.
Ulu Cami'nin yakınında bulunan Koza Han'ı ziyaret ederek hem oradaki dokuya yakından bakma fırsatı bulabilir hem de sevdiklerinize ve arkadaşlarına hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Evliya Çelebi'nin "Bursa'nın Ayasofya'sı" diye belirttiği Ulu Cami, Bursa gezi rehberi sayfalarında kendine yer edinen, ziyaret edilmesi gerekilen önemli bir yapı olarak biliniyor.
Sekiz kubbeli yapısıyla Bursa halkı tarafından da sevilen ve saygı duyulan Ulu Cami, saldırı ve işgaller sırasında zarar görmesine karşın yine de günümüze kadar ayakta durmayı başarmış eserlerden biri. Bursa, tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra İstanbul'dan sonra en çok ihracat gerçekleştiren şehir konumunda.
Bunun yanı sıra kendilerine Teksas adını verdikleri taraftar grubuyla Bursaspor, 2009-2010 sezonu Turkcell Süper Lig şampiyonluğu ile şehrin önemli simgelerinden. Dört büyüklerin yanı sıra ilk defa şampiyonluk yaşayan Bursaspor, bu başarısı ile de şehrin tarihinde önemli bir yere sahip.
Bursa Harita ve Yol Tarifi
Bursa'ya nasıl gidilir sorusu tatilseverler için cevaplanması gereken önemli sorulardan biri olarak görülüyor. Bursa yol tarifi için kullanılan cihazlar arasında bulunan akıllı telefon ve harita uygulamaları sayesinde gitmek istediğiniz yer veya mekanı hiç zorlanmadan kolaylıkla bulmanız da mümkün. Bursa'ya gidişin en kolay yolu İstanbul'dan geçiyor.
Hava yoluyla ulaşımın kolayca sağlandığı şehre ayrıca İstanbul'dan hareket eden deniz otobüsleriyle de kolayca ulaşabilirsiniz. İDO seferlerinin saatlerini web sitelerinden kontrol edebilir ve hızlı ulaşım imkanı olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bursa; İstanbul, Ankara ve İzmir'i birbirine bağlayan özel bir konumda bulunuyor.
Bursa-Ankara arasında 385 km, İstanbul-Bursa arasında kara yolu ile yaklaşık 245 km, Bursa-İzmir arasında ise 330 km mesafe bulunuyor. Özel aracıyla gelmek isteyenler için oldukça ideal bir noktada yer alan şehir, Bursa turizm mekanlarının da canlanmasına olanak sağlıyor.
Mobil uygulamalar sayesinde korkmadan ve kaybolacağınızı düşünmeden kendi aracınızla seyahat edebilir, kara, deniz ve hava yolu ile ulaşımı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
Bursa Hava Durumu ve İklimi
Bursa hava şartları, kış ve yaz turizmi için oldukça ideal. Her mevsim turizm için uygun bir konum ve yapıya sahip olan şehir, sunmuş olduğu imkan ve olanaklar sayesinde ziyaretçilerinin beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Kışları soğuk ve kar yağışlı bir iklime sahip olan şehir, Bursa hangi bölgede sorusunu sıklıkla sorduruyor.
Marmara Bölgesi'nde yer alan ve denizden yüksekliği 155 metre olduğu bilinen Bursa, şehir genelde ılıman bir iklime sahip olarak biliniyor. Bununla birlikte iklimin getirdiği hava şartları her bölgede aynı düzeyde olmuyor.
Kuzeyde daha yumuşak ve ılıman bir iklime sahip olan Bursa şehrinin güneyinde ise çok daha sert hava koşulları etkili oluyor. Uludağ'ın da bu yakada bulunmasından dolayı, pek çok turist tarafından sıklıkla tercih ediliyor.
Temmuz ve eylül aylarında yılın en sıcak günleri yaşanırken; en soğuk günleri de şubat ve mart aylarında yaşanıyor. Tüm bunların yanı sıra il topraklarının yüzde otuz beşinin dağlık olması nedeniyle bölgede dağ sporları da oldukça yaygın.