Bursa Yeşil Cami, Bursa'da ilk dönem Osmanlı mimarisinin önemli örnekleri arasında yer alan tarihi bir yapıdır. Yeşil Cami'nin bu kadar ünlü olmasının nedeni ise cami içerisinde yer alan çini kaplamalardır. Yeşil Cami, adını verdiği Yeşil semtindedir ve Yeşil külliyesi yapılarındandır.
'Yeşil' adını, bir zamanlar minarelerinde bulunan yeşil renk ağırlıklı süslemelerinden aldığı düşünülür. Halen aktif olarak kullanılan caminin kapasitesi yaklaşık 2000 kişidir. Bursa Yeşil Cami, Çelebi Mehmet tarafından hükümet konağı olarak yaptırılmış olup iki katlı ve iki kubbeli görkemli bir yapıdır.
Caminin büyük ve olağanüstü güzellikteki oyma süslemeleri bulunan ana giriş kapısı kuzey yönünde bulunmaktadır. Kapıdan yan odalara açılan dar bir koridora geçilir ve asıl ibadet yapılan geniş alana Bizans başlıklı iki sütunun ortasındaki alçak bir kapıdan girilir. Yeşil Cami, adını verdiği Yeşil semtindedir ve Yeşil külliyesi yapılarındandır.
“ Yeşil” adını, bir zamanlar minarelerinde bulunan yeşil renk ağırlıklı süslemelerinden aldığı düşünülür. Halen aktif olarak kullanılan caminin kapasitesi yaklaşık 2000 kişidir. Cami yapımında Marmara Adası'ndan getirilen mermer kullanılmıştır. Bu sebeple Yeşil Cami Bursa'da yapılan ilk mermer abide özelliğini de taşır.
Caminin ön yüzü, pencereleri, kapısı, kitabeleri, kapı tavanı mermer işçiliğinin en güzel örnekleri arasında gösterilmektedir. Bursa için keyifli bir planlama yapmak istiyorsanız Bursa otelleri adresini ve Bursa gezilecek yerler adresini ziyaret etmeyi unutmayın.