Cennet - Cehennem Mağaraları ya da Cennet - Cehennem obruğu / çöküğü şeklinde de karşınıza çıkar. Akdeniz’in incesi Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri ile karşınıza çıkan ilçesi Silifke’ye bağlı Narlıkuyu’da yer alır. Mersin - Silifke yolu üzerinde her yıl çok sayıda seyahat sever tarafından ziyaret ediliyor. Tipik Akdeniz karstik arazisinin etkisiyle ve tamamen doğal yollardan oluşmuştur.
Mağaralar MüzeKart ile gezilmektedir. Girişte sıkma- börek gibi yöresel ürünlerin de satıldığı restoran - kafeler hizmet vermektedir. Ayrıca anayoldan mağaraların olduğu yöne döndüğünüz anda yöresel Yörük kahvaltısı servisi bulunan restoranlarda bulunmaktadır. Cennet - Cehennem Mağarası’nın girişinde sağ tarafa denize doğru baktığınızda Kızkalesi’nin de yer aldığı tablo gibi harika bir manzara sizi selamlar.
Cennet Mağarasına inmesi ve çıkması insanı biraz yorucu. Cennet’in en uç noktasına ulaşmak için yaklaşık olarak 460 basamağı aşarak inmeniz gerekmekte. Cennet Mağarası’nın içine doğru ilk 300. basamakta tarihi kiliseye ulaşılmaktadır. Mağaranın içerisindeki nem oranı son derece fazladır. Bu sebeple yaşlılar ve kalp hastaları inmeden önce uyarılmaktadır. Cennet Mağarası’nın tüm basamakları inildiğinde yer altı pınarı karşınıza çıkar. Eğer Mart ve Nisan aylarında inerseniz mağaraya suyu görebiliriz. Ancak az aylarında havanın çık sıcak olmasından dolayı pınarın debisi azalmakta ve sadece suyun sesi mağaranın içinde duyulmaktadır.
Cehennem çöküğü ise Cennet’in yaklaşık 50 metre kuzeyinde bulunmaktadır. Cehennem çöküğü de karstik zemin yapısının erozyona uğramasıyla meydana gelmiş bir doğal oluşumdur. Mağaranın içine inilmesi mümkün olmayan obruğun ağız çember çapları 50 ve 75 metre, derinliği ise 128 metre kadardır.