Aydın il merkezinde yer alan Cihanoğlu Cami, 1756 yılında Müderris Cihanoğlu Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır. 18.yy’ın yarısında Osmanlı mimarisine hakim barok stiline sahip olan cami, plan olarak karedir. İçerisinde bu üslubun etkisiyle madalyon ve çiçek motiflerinin yanı sıra hayvan motiflerine de rastlanmaktadır. Yapı tüm bu özellikleriyle Osmanlı’nın barok üslubunun en parlak örneği sayılmaktadır. Üç bölümlü bir son cemaat yerine sahip olan caminin kuzey-batıda da bir minaresi bulunmaktadır. Camiye giriş 15 basamaklı bir merdiven ile sağlanmaktadır. Cihanoğlu Cami’ne ait yapım kitabesi ise caminin yapım yılına uzanmakta ve giriş kapısının üzerinde yer almaktadır.
Aydın’da merkezi bir konumda olmasıyla dikkat çeken yapıya ulaşımda şehir içi toplu taşıma araçlarıyla sağlanabilmektedir. Eğer tarihe ve mimariye ilginiz varsa. Osmanlı’nın barok stile sahip camisini ziyaret ederek hem mimari yapısı hem de tarihi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Üstelik ilde bulunduğunuz süre boyunca Karacasu ilçesinde bulunan
Aphrodisias Antik Kenti’ni de ziyaret etme şansı bulabilir, böylece bölgenin M.Ö 2.yy’a kadar uzanan tarihsel geçmişine tanıklık edebilirsiniz.