Dulkadiroğulları döneminde yapıldığı tahmin edilen Kahramanmaraş Taş Han, Kahramanmaraş Kapalı Çarşı’ nın hemen bitişiğinde yer alıyor. Kare bir avlunun çevresinde iki katlı bir yapıdan oluşan Kahramanmaraş Taş Han, moloz taştan meydana getirilmiş. Girişin hemen karşısında yer alan çapraz tonozlu mekan, sivri kemerlerle avluya açılıyor.
Hanın kuzeydoğusundaki tonozlu uzun bölüm, Taş Han’ ın ambarı olarak kullanılıyormuş zamanında. Girişin hemen sağındaki tonozlu mekanların sonuncusu, bir koridorla ahıra doğru uzanıyor. Soldaki küçük bölüm ise depo olarak kullanılıyormuş. Kahramanmaraş Taş Han’ ın ikinci katı, sonradan ahşap olarak inşa edilmiş. Basamakları çıktığınızda, turistik bölgeye ulaşmış oluyorsunuz.
Bu bölgenin hemen arkasında ise han odaları bulunuyor. Taş Han’ ın giriş kapısının karşısındaki bölümlerden ise Belediye Çarşısı’ na geçiş yapabiliyorsunuz. Hala daha küçük imalathane ve depoların yer aldığı Kahramanmaraş Taş Han’ ı, Kahramanmaraş’ a yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.