Kahramanmaraş’ ta bulunan park Türkiye’ nin 30. Tabiat Parkı olarak ilan edilen bölgesidir. Kapıçam Tabiat Parkı 179 Hektarlık alanı kapsamakta olup Kahramanmaraş merkezine 13 km mesafede yer almaktadır. Park, içerisinde yaklaşık 400’ e yakın nadir görülen ve yetişen, endemik otsu ve odunsu bitkiye ev sahipliği yapmaktadır.
Kahramanmaraş Kapıçam Tabiat Parkı 27. 02. 2010 tarihinde ziyaretine açılmıştır. Kapıçam Tabiat Parkı’ nın 59, 5 hektarı mesire alanı, 101, 3 hektarı mutlak koruma alanı, 7, 2 hektarı keklik üretme istasyonu ve 11 hektarı botanik bahçesi olarak ayrılmaktadır. Parkta temel olarak Kızılçam ağaçları bulunmaktadır.
Bu Kızılçam ağaçlarının yaşları 90 ila 120 arasında değişmektedir. Ağaçların dışında park içerisinde tavşan, sincap, sürüngenler, incir kuşu, karatavuk gibi değişik kuş türleri de yaşamlarını sürdürmektedir. Toplam 4 dekar büyüklüğündeki 3 adet gölet alandaki bitkilerin su ihtiyacını karşılamanın yanı sıra yaban hayatının da gelişimine katkı sağlamaktadır.
Park, bölge halkı tarafından genellikle mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Park, sahip olduğu doğasıyla yıl içerisinde birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca yaz ve baha aylarında çevre illerden de gelen ziyaretçilerinin sayısı oldukça fazladır. Piknik için gelenlere mesire alanı içerisinde bir adet kır gazinosu bir adet büfe hizmet vermektedir.
Parka gelen doğaseverler için 1, 5 km. uzunluğunda doğal taştan yürüyüş yolu, 4 ahşap köprü, dinlenme amaçlı seyir terası, banklar ve uyarı levhaları bulunmaktadır.