6 mekandan 6 tanesi gösteriliyor
Bolu ilinin yeşil cenneti Düzce’ye bağlı şirin bir Batı Karadeniz beldesi olan Akçakoca tarihi mekanlar, birbirinden güzel plajları, doğal güzellikleri ve özellikle de İstanbul’a yakınlığı ile muhteşem bir tatil geçirmeniz için son derece uygun bir seçenek.
Akçakoca gezilecek yerler nelerdir diye merak edenler için hem doğa hem de tarih meraklılarını tatmin edecek bir liste hazırladık.
Akçakoca’da Denize Girebileceğiniz Plajlar: Akçakoca deyince ilk akla gelenlerden biri de Karadeniz’in serin mavi sularının keyfini çıkarabileceğiniz birbirinden güzel plajlar elbette. Güneş, deniz ve kumun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Akçakoca’da birçok mavi bayraklı plaj da bulmanız mümkün.
Akçakoca doğal güzellikleri arasında aralarında Kadınlar Plajı, Çayağzı Plajı, Ceneviz Kalesi Plajı, Çınaraltı Plajı ve Değirmenağzı Plajı gibi belli başlı plajları sayabileceğimiz birbirinden güzel plajlar da yer alıyor elbette. Akçakoca gezisi planlamak istiyorsanız birçok seçeneğin yer aldığı sitemizde Akçakoca otellerini ve konaklama imkanlarını inceleyebilirsiniz.
Akçakoca Ceneviz Kalesi: Akçakoca’da nereye gidilir der demez akla gelen Akçakoca Ceneviz Kalesi şehir merkezine 3 km mesafede bulunan vei hem tarihin hem de doğanın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yer.
Aynı zamanda Akçakoca’nın mavi bayraklı plajına ve mesire alanına da sahip Akçakoca Ceneviz Kalesi, ziyaretçilerine sunduğu muhteşem manzarasıyla da görülmeye değer. Doğu Roma, Roma ve Helenistik dönemlerde kullanılan kalenin deniz tarafındaki duvarları yıkılmış olsa da içindeki yaklaşık 5 metre uzunluğundaki su sarnıcı günümüze kadar ulaşmıştır.
Moloz taşlarla inşa edilen kalede ayrıca giriş kapısı ve yüksek bir kule de bugün hala görülebilmektedir. Muhteşem ve turistik konumuyla ziyaretçilerine hem kültür turu imkanı hem de önündeki mavi bayraklı plajın keyfini doyasıya çıkarma fırsatı sunan kale şüphesiz Akçakoca tarihi mekanlar arasında mutlaka görülmesi gerekenlerden bir tanesi.
Aynı zamanda bir mesire alanına da sahip olan Akçakoca Ceneviz Kalesi piknik yapmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için de ideal bir uğrak noktası.
Fakıllı Mağarası: Akçakoca doğal güzellikleri arasında olan ve adını Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Fakıllı köyünden alan Fakıllı Mağarası, Düzce il merkezine 32 km, Akçakoca ilçe merkezine ise 8 km uzaklıkta bulunur. Toplamda 1012 metre uzunluğunda olan Fakıllı Mağarası’nın 350 metresi ziyaretçilerin gezebilmesi için açıktır.
Şirin bir köy olan Fakıllı’dan geçerek kolayca ulaşabileceğiniz doğal oluşumlu bu mağara sarkıt ve dikitlere sahip. Mağaranın en dikkat çeken odası ise damlataşı bakımından oldukça zengin olan beyaz oda. Ayrıca mağaranın astım ve nefes darlığı gibi hastalıklara iyi geldiği de düşünülmektedir.
Mağarayı gezdikten sonra etrafındaki yeşil alanların da tadını çıkarabilirsiniz!.
Acarlar Longoz Gölü: Akçakoca’ya yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan Acarlar Longoz Gölü mutlaka görülmesi gereken Akçakoca doğal güzellikleri arasında. Dünyanın en önemli longozları arasında bulunan Acarlar Gölü Longoz Gölü ve Ormanı 1. derece doğal sit alanıdır. Doğal sit alanındaki Acarlar Longozu yaz aylarında kurumakta, kışın ise biriken sularla yeniden oluşmaktadır.
Longozun çevresi dişbudak ormanlarıyla çevrilidir. Bu bölgede kuş gözlemleme fırsatı bulabilir ve balık tutabilir, ayrıca kano ve su bisikleti turları yaparken muhteşem doğayı gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca longozun çevresinde piknik alanları de bulunmakta. Göl boyunca uzanan yürüyüş parkuru yürüyüş yapmayı seven gezginler için biçilmiş kaftan.
Kurugöl Kanyonu: Akçakoca’nın Kurugöl Köyü’nde bulunan Kurugöl Kanyonu, muhteşem doğasıyla öne çıkıyor. Akçakoca ilçe merkezinden kısa bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz kanyon doğa tutkunları ve günübirlik kaçış rotası arayışında olanlar için biçilmiş kaftan.
Akçakoca gezilecek yerler arasında ön sıralarda olan kanyonu ziyaret edenler ayrıca foto-safari, kaya tırmanışı ve trekking imkanı da bulacaklar. Birçok ağacın çevrelediği parkta bol bol oksijen depolamanızı sağlayacak uzun yürüyüş parkurları da mevcut. Kurugöl Kanyonu içerisinde bir şelale de bulunmakta.
Kanyonun girişinde ayrıca yöreye özel lezzetlerin ve alabalıkların keyfini çıkarabileceğiniz restoranlar da bulunuyor.
Hemşin Camii: Akçakoca’ya 15 km mesafede bulunan ve Osmanlı Rus Savaşı’nın ardından Artvin’den bölgeye göç eden Hemşinliler tarafından kurulan köydeki Hemşin Camii yaklaşık 150 yıl önce inşa edilmiştir. Yapının tavan işçiliğiyle öne çıkan mihrap ve minberi ile ahşap minaresi görülmeye değerdir.
Hemşin Cami Akçakoca tarihi mekanlar arasında mutlaka görülmesi gereken yapılardan biri.
Torkul Yaylası ve Göleti: Volkanik hareket kaynaklı bir çöküntünün zaman içerisinde su ile dolması sonucu meydana gelen Torkul Göleti, yine mineral açısından zengin volkanik toprakları sayesinde yeşil bir alan ile çevrili.
Akçakoca yaylalar turu yapmak isteyen doğa sever ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olan Torkul yaylası ve Göleti 1252 metre yükseklikte bulunmaktadır. Yaylada piknik, foto-safari, kamp, balık tutma ve 6 km’lik uzun yürüyüş parkuruyla trekking keyfi gibi imkanlar mevcut.
Torkul Yaylası ve Göleti, muhteşem doğal güzellikleriyle Akçakoca yaylalar gezisinin olmazsa olmazlarından bir tanesi.
Aktaş Şelalesi: Aktaş Köyü sınırları içerisinde yer alan ve adını da bu köyden alan Aktaş Şelalesi Akçakoca’nın doğal zenginlikleri arasında bulunuyor. 50 metre yüksekliğindeki şelale etrafındaki zengin bitki örtüsü ile görülmeye değer bir doğal güzellik. Bölge trekking ve foto-safari için ideal bir ortam sunuyor.
Yaklaşık 10 km boyunca bir doğal yürüyüş yoluna sahip olan Aktaş Şelalesi, trekking meraklıları kadar amatör doğa yürüyüşçüleri için de ideal bir parkur sunuyor.