Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ankara Gezilecek Yerler - Mutlaka Görmen Gereken 102 Yer

Ankara Gezilecek Yerler - Mutlaka Görmen Gereken 102 Yer

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 11 Eylül 2023 - 06:31
 • Son Güncellenme: 04 Haziran 2024 - 07:23
Ankara Gezilecek Yerler - Mutlaka Görmen Gereken 102 Yer

Türkiye'nin başkenti, kadim Anadolu'nun göbeği Ankara'ya dolu dolu bir seyahate hazırlanıyorsanız bu listemiz size göre. Ankara Anadolu’nun orta yerinde, milli mücadele denildiğinde ilk akla gelen şehirlerin başındadır. 13 Ekim 1923 yılından bu yana başkentimiz olan şehrin her yerinde Cumhuriyet ve öncesindeki mücadelenin izlerini görebiliyor, büyükşehir olmasına rağmen sistemli bir düzenin varlığını hissedebiliyorsunuz. Ankara’da gezilecek yerleri görmek ve bilmediğiniz özellikleriyle tanışmak için bir ziyaret planlıyorsanız baştan söyleyelim şehrin size anlatacağı çok şey var. "Memur Şehri", "Beton Şehri", "Gri Şehir" gibi tanımlamalar yapılsa da Ankara yüzyıllar öncesine inen ve cumhuriyetle yeniden başlayan tarihiyle bu sıfatların hepsine olgunlukla gülümsüyor. 

{ad:0}

Tarihinin neredeyse 5000 yıl öncesine dayandığı bilinen Ankara’yı kimlerin kurduğuna dair net bilgi henüz mevcut değil. Ama su götürmez bir gerçek var ki, Ankara’nın yakın geçmişi bile bu şehri 5000 yıl sonra yaşatacak kadar değerli. Buram buram Atatürk ve milli mücadele kokan başkent Ankara’ya geldiğinizde şehri hemencecik gezerim diyorsanız yanılıyorsunuz. Ankara’da gezilecek yerler her geçen gün artan kültür – sanat – tarih – doğa rotalarıyla daha da zenginleşiyor. Gelin bu yazımızdaAnkara’nın gezilecek yerlerini detaylıca tanıyalım. Liste öylesine kalabalık ki dilerseniz en popüler olanlarından başlayalım;

Ankara Tarihi Yerler ve Müzeler

Ankara tarihi yerler başlığı altında Ankara'nın kültürel ve tarihi noktalarını; camileri, müzeleri ve eski yapıları bir araya getirdik. 

Kocatepe Camii

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara’nın en ihtişamlı ve en büyük camisi olan Kocatepe Camii Kızılay Meydanı’na sadece 3 km mesafede. 1967 yılında yapımına başlanan cami 20 yılda tamamlanmış ve açılışı da dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından yapılmıştır. Tarihi bir değeri olmasa da Mimar Sinan’ın tekniğine yakın bir Osmanlı mimarisiyle inşa edilmiş caminin tüm detayları etkileyici. İçindeki ihtişamlı avizeler, çini süslemeleri, zeminlerinde kullanılan mermerler, altın varaklar ve ahşap işçiliğinin konuştuğu kapıların estetiğiyle de Sultan Ahmet Camii’ni andıran cami gezilip görülmeye değer. 4.500 metrekare alan üzerinde yükselen caminin her biri 88 metre uzunluğunda 4 minaresi, büyük bir kütüphanesi ve konferans salonu da var.

Kocatepe Camii'ne Nasıl Gidilir?

Çankaya ilçesindeki Kocatepe Camii’ne Kızılay Meydanı’ndan yürüyerek de gidilebiliyor. Otobüsle gitmek isterseniz 263-3, 284-6 ve 286 no’lu otobüsler cami yakınından geçiyor. Özel aracınızla yapacağınız ulaşımlarda Kocatepe’nin belediye tarafından işletilen 500 araç kapasiteli otoparkını kullanabiliyorsunuz. 

Kocatepe Camii Hakkında Önemli Bilgiler

Kızılay Meydanı’ndaki çevre keşiflerine ekleyebileceğiniz Kocatepe Camii ibadete açık bir mekan. İsterseniz avlusunda vakit geçirebilir, isterseniz içeride dua edebilir, namaz kılabilirsiniz. Girişlerin ücretsiz olduğu camide namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak adına sessiz olunması, kadın ziyaretçilerin başörtü takması, şort – kısa etekle camiye girmemesi isteniyor. Ayrıca ayakkabılarınız için bir poşet ya da galoş bulundurmanız da önemli. Ramazan ayları, dini bayramlar ve kandillerde camide büyük yoğunluk yaşandığını da ayrıca belirtelim. 

Kocatepe Camii hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Hacı Bayram Veli Camii

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara’nın tarihinde naif bir hikayesi olan ve Bayramiye tarikatının kurucusu Hacı Bayram Veli‘nin adını taşıyan cami, Altındağ ilçesine bağlı Ulus semtinde bir tepe üzerinde konumlanıyor. Cami 1429 yılında mimar Mehmet Bey tarafından inşa edilmiş olup, hemen yanındaki Roma Pagan döneminden kalan Augustus Tapınağı ile iki inancın yan yana duruşundaki hoşgörüyü simgeliyor. Günümüze kadar sağlam kalabilmiş ender yapılardan olan Hacı Bayram Veli Camii kırmızı tuğlalarıyla da dikkat çekici. Osmanlı mimarisinin inceliklerini yansıtan cami dikdörtgen planlı ve kiremit çatılı. İçindeki nakışları de Nakkaş Mustafa Paşa yapmış. Arka tarafındaki bahçede ise ismini taşıdığı Hacı Bayram Veli türbesi bulunuyor. Caminin çevresi de Ankara Kalesi, Jülyen Sütunu, Roma Tiyatrosu gibi şehrin sembolik yapılarıyla bezeli. Son restorasyonu 2011 yılında yapılan camide içeride ve dışarıda toplam 6000 kişi aynı anda namaz kılabiliyor. 

Hacı Bayram Veli Camii'ne Nasıl Gidilir?

Caminin konumlandığı Ulus semti Ankara’nın en merkezi yerlerinden biri. Otobüs, metro, taksi, minibüs ve özel aracınızla rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Metro M1 hattının Ulus durağı camiye en yakın durak. Belediye otobüslerini kullanacaksanız camiye giden hatlar ise şöyle; 266, 279, 286, 163-3, 413-3, 530-3, 347, 530-3. Özel araçla gittiğinizde hemen yanındaki ücretli küçük otoparka park etmeniz de mümkün.

Hacı Bayram Veli Camii Hakkında Önemli Bilgiler

Hacı Bayram Veli Camii ibadete açık ve giriş ücretsiz. Ramazan ayı, dini bayramlar ve kandillerde daha kalabalık olan camiye özel turlar da düzenleniyor. Camide namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak adına sessiz olunması, kadın ziyaretçilerin başörtü takması, şort – kısa etekle camiye girmemesi isteniyor. Ayrıca ayakkabılarınız için bir poşet ya da galoş bulundurmanız da tedbir açısından faydalı. Cami etrafında hediyelik eşya satan yerler, kitapçılar ve restoranlar da var. Ayrıca çevre düzenlemesi de huzur veriyor.

Hacı Bayram Veli Camii hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Augustus Tapınağı

Ankara'da Gezilecek Yerler

Altındağ ilçesinde, Hacı Bayram Veli Camii’nin hemen yanında yer alan Augustus Tapınağı M.Ö. 25’li yıllara dayanan tarihiyle oldukça eski. Ankara’nın en tarihi yapılarını merak ediyorsanız kentin yerel tanrıçasına ithafen yaptırılan bu tapınağı mutlaka görmelisiniz. Bu antik mabetten günümüze derli toplu bir yapı kalmasa da duvarındaki Augustus’un yaptığı işleri anlatan çift dilli yazıt ve 15 metrelik dev Roma sütunları oldukça etkileyici. Tapınak M.S. 6. Yüzyılda birtakım eklemeler yapılarak kiliseye dönüştürülmüş. Yanındaki Hacı Bayram Veli Camii’nin yapılmasından sonra da medrese olarak kullanılmış. Tapınak ve camimin bulunduğu tepe günümüz Ankara’sının dinleri kardeş kılan, hoşgörülü bir ibadet rotası. 

Augustus Tapınağı'na Nasıl Gidilir?

Augustus Tapınağı’na giderken Hacı Bayram Veli Camii rotasını kullanabilirsiniz. Otobüs, metro, taksi, minibüs ve özel aracınızla ulaşım yelpazesi de oldukça çeşitli. Metro M1 hattının Ulus durağı tapınağa en yakın durak. Belediye otobüslerini kullanacaksanız giden hatlar ise şöyle; 266, 279, 286, 163-3, 413-3, 530-3, 347, 530-3. Özel araçla gittiğinizde hemen yanındaki ücretli küçük otoparka park etmeniz de mümkün.

Augustus Tapınağı Hakkında Önemli Bilgiler

Augustus Tapınağı’nı cumartesi, pazar, pazartesi günleri hariç 10:00 – 17:00 saatleri arasında ücretsiz gezebiliyorsunuz. Tapınaklı ilgili detaylı tarihsel bilgiler de hemen önündeki Türkçe – İngilizce dillerinde hazırlanmış panoda mevcut. 

Augustus Tapınağı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Ankara Kalesi

Ankara'da Gezilecek Yerler

Her şehrin bir kalesi olduğu gibi Ankara’nın da tepelerinden birinde şehri simgeleyen bir kalesi var. Üstelik Ankara Kalesi’nin tarihi de bölgede M.Ö. II. Yüzyılda hüküm süren Galatlar dönemine inecek kadar eski. Kale daha sonraları Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu ve Osmanlılar tarafından da kullanılmış. Şehre tepeden bakarken kendinizi de tarihi bir atmosferin içinde hissetmek istiyorsanız Ankara gezilecek yerler listesine Ankara Kalesi’ni de ekleyebilirsiniz. Peki kalede neler mi göreceksiniz? 110 metre yükseklikteki bu kalenin içinde beş köşeli inşa edilmiş 42 kule, kule odaları ve etkileyici surlar mevcut. Yani bol bol tarihi, panoramik fotoğraf çekebilirsiniz. 

Ankara Kalesi'ne Nasıl Gidilir?

Ankara Kalesi’nde direkt ulaşabileceğiniz bir ulaşım olanağı yok. Ama özel araçla gitmeyi tercih ederseniz kalenin otoparkına park edebilme imkanınız olacak. Hareket noktanız Kızılay Meydanı ise kaleye gelmek için Kızılay – Batıkent metrosunu kullanabilir, Ulus durağında inerek çarşı durağından çıkabilir ve 10 – 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından kaleye ulaşabilirsiniz. 

Ankara Kalesi Hakkında Önemli Bilgiler

Kaleyi her gün ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Yalnız size önerimiz yazın sıcak günlerinde gezecekseniz akşamüstü vakitlerini tercih etmeniz. 

Ankara Kalesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Anıtkabir

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara'nın en yoğun ziyaret edilen noktaları arasında başı çeken Anıtkabir, canımız Ata’mızın ebedi istirahatgahı. Çankaya ilçesinde, Atatürk’ün en sevdiği şehir köşelerinden Rasattepe’de konumlanan anıt kompleks Orhan Arda ve Emin Onat’ın tasarımı olup, 1944 – 1953 yılları arasında inşa edilmiş. 750 bin metrekare alana yayılan Anıtkabir’in her detayında ayrı bir anlam var. Örneğin anıta çıkan aslanlı yoldaki 24 aslan heykeli 24 Oğuz boyunu temsil ederken, aslanların oturur vaziyette tasvir edilmesi barışın Türkler için ne denli önemli olduğunu simgeliyor. Bu yolun sonunda ise 15.000 kişi kapasiteli tören alanı yer alıyor. 

Anıtkabir'e Nasıl Gidilir?

Çankaya ilçesindeki Anıtkabir’e otobüs, metro, taksi ve minibüslerle kolayca ulaşabilirsiniz. Metroyla gelecekler için en yakın durak Ankaray’ın Tandoğan İstasyonu (Burası Anadolu istasyonu olarak da geçiyor). İstasyondan çıkıp Tandoğan Meydanı’na ilerlediğinizde 300 metre sonra Anıtkabir’e ulaşıyorsunuz. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan Havaş servisleri ise 19 Mayıs Stadı B kapısındaki Hipodrom’da indiriyor ve buradan da Anıtkabir’e yürüyerek 10 dakikada gidebiliyorsunuz. Ayrıca şehrin her yerinden kalkan belediye otobüsleri de en yakın durak olan Tandoğan Meydanı’ndan geçiyor. Özel aracınızla geliyorsanız alanda otopark sorunu yok. 

Anıtkabir Hakkında Önemli Bilgiler

Tören alanını geçtikten sonra sizi bekleyen mezar binasının Şeref Holü’ndeki lahit sembolik olarak hazırlanmış. Atamızın naaşı ise yapının alt katındaki mezar odasında bulunuyor. Kompleksin bulunduğu alan M.Ö. 12. Yüzyılda Anadolu’da hüküm süren Frig’lere ait tümülüslerle kaplı bir kazı alanıymış. Buradan çıkarılan eserleri de Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde görebiliyorsunuz.

Anıtkabir’i 01 Şubat – 14 Mayıs tarihleri arasında 09:00 – 16:30, 15 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında 09:00 – 17:00, 01 Kasım – 31 Ocak tarihleri arasında 09:00 – 16:00 saat aralığında ücretsiz olarak ziyaret edebiliyorsunuz. 1960 yılından bu yana açık olan Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Barış Parkı ve İsmet İnönü’nün Lahdi gibi birçok bölüme ayrılan Anıtkabir’i ziyaret için en az yarım gününüzü ayırmanızı öneriyoruz. 

Anıtkabir hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Kızılay Meydanı

Ankara'da Gezilecek Yerler

Türkiye’nin başkentinin en hareketli meydanı olan Kızılay Meydanı 1929’lu yıllarda Kızılay’ın genel merkez binasının olduğu yermiş. Adı da o yıllardan yadigar kalmış. Yaklaşık 38.000 metrekarelik alanı kapsayan meydanın batısında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, doğusunda Ziya Gökalp Caddesi, kuzeyinde ise Atatürk Bulvarı bulunuyor. Alışveriş, yemek içmek ve eğlenmek için alternatif mekanlar bulacağınız meydanın en canlı caddesi birçok eğlence mekanıyla ışıl ışıl bir atmosfer sunan Sakarya Caddesi. Kamu binaları, üniversiteler ve iş merkezlerinin bulunduğu meydanda 1959 yılında inşa edilen Emek İşhanı ülkemizin de ilk gökdeleni olma unvanına sahip.

Kızılay Meydanı'na Nasıl Gidilir?

Kızılay Meydanı’na, Ankara’nın her tarafından ulaşım kolay. M1 – M2 – M3 metro hatları ve Ankaray istasyonlarıyla çok geniş ulaşım ağından yararlanabiliyorsunuz. Meydana özel aracınızla geliyorsanız trafik ve park sorunu sizi yorabilir. 

Kızılay Meydanı Hakkında Önemli Bilgiler

Kızılay Meydanı yakın tarihi boyunca milli bayramların kutlandığı önemli bir merkez konumundaymış. Kortej yürüyüşleri buradan başlamış, önemli günler ve milli başarılar da burada kutlanmış. Meydanda dinlence yerleri arıyorsanız Güvenpark’ı tercih edebilir, Konur ve Karanfil caddelerinde hem eğlenebilir hem de renkli kafelerinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. 

Kızılay Meydanı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Rahmi M. Koç Müzesi 

Ankara'da Gezilecek Yerler

Altındağ ilçesinde, Ankara Kalesi’ne yakın konumda bulunan Rahmi M. Koç Müzesi’nde bir teknoloji yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Şehrin tek sanayi müzesi olarak misafir karşılayan müzede hızlı arabaların icadından, klasik araba koleksiyonundan, bilgisayar devri açılmadan önce devrin harikası sandığımız daktilolara kadar inanılmaz bir nostalji koleksiyonuyla karşılaşıyorsunuz. Özellikle çocukluysanız ve kendi jenerasyonunuzu onlar da tanısın bilsin istiyorsanız çocuklarınızla mutlaka buraya uğramalısınız. Müzede Atatürk ve Ankara kültürünü yansıtan objeler de sergileniyor. Ayrıca demiryolları, denizyolları ve kara taşıtlarının evre evre gelişimine tanık olurken el zanaatlarına ait bölümü de keşke el emeği teknolojiye böyle yenik düşmese dedirtiyor. Müze Osmanlı döneminden yadigar Çengelhan’da, binasını da en az içi kadar etkileyici bulacaksınız. 

Rahmi M. Koç Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Ankara Kalesi’ne gider gibi düşündüğünüzde müzeye Ulus tarafına giden vasıtalarla kolayca ulaşabiliyorsunuz. Minibüs ya da otobüs, kullandığınız araçtan indikten sonra Çengelhan’ın bulunduğu Koyunpazarı yokuşunu yürümeniz gerekiyor. Eğer metro kullanacaksanız Ulus metro istasyonunda inip Hisar Caddesi üzerinden kaleye doğru yürüyebilirsiniz. 

Rahmi M. Koç Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Rahmi M. Koç Müzesi de tıpkı kale gibi Ankara’ya tepeden bakıyor. Hanın bölümlerinden birinde nefis pastalar eşliğinde çayınızı kahvenizi yudumlayabileceğiniz bir pastane ve hediyelik eşya dükkanı da var. Müze pazartesi günleri kapalı. Salı – cuma 10:00 – 17:00 saatleri arasında, cumartesi – pazar 10:00 – 19:00 saatleri arasında gezilebiliyor. Yetişkinler için 100 TL, öğrenciler için 50 TL giriş ücreti ödenen müzede müzekart geçmiyor. Müzeyi hakkını vererek gezmek için en az yarım gün ayırın diyoruz. 

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anadolu’nun köklü tarihinin de resmi geçidi gibi. Dünya müzeleri arasında en zengin tarih aralığına sahip ayrıcalıklı bir müze olan bu özel rotada Paleolitik Çağ’dan Yontma Taş Devri’ne, Neolitik Çağ’dan Hititler, Frigler ve Urartu’ya kadar muhteşem bir bilgi birikimi gizli. Öyle ki bu birikimiyle 1997 yılında "Avrupa Yılın Müzesi" ödülünü de almış. Müzenin eserlerle dolu salonlarını gezerken yaşadığımız coğrafyanın sürprizlerine şaşırıyor ve daha bir saygı duyuyorsunuz. Müzenin faaliyet gösterdiği Kurşunlu Han ve eski Mahmutpaşa Bedesteni da sergilediği eserler kadar eski olmasa da tarihi bir öneme sahip. Müze 2014 yılında restore edilerek yeni bir çehreye kavuşmuş. İçinde sanal turlara katılabiliyor, Göbeklitepe sütunlarının replikaları ve muhteşem eserler arasında gezinirken de kendinizi bir tarih yolcusu gibi hissedebiliyorsunuz.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Anadolu Medeniyetleri Müzesi kentin Ulus Meydanı’na 10- 15 dakika yürüme mesafesinde. Müze Ankara Kalesi yolu üzerinde konumlanıyor olup toplu taşıma kullanacaksanız 343 375, 350 no’lu otobüslere binerek yakınında inebiliyor, kısa bir yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz. 

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler 

Müzenin en ilgi çeken eserleri arasında kilden yapılmış "Oturan kadın heykeli", altın taç, Medusa başlı kolye ve fildişi kutusu var. Tabii diğer eserler de çok etkileyici ama bu eserler ziyaretçiler arasında en popüler olanlardan. Her gün açık olan müzeyi 08:30 – 19:00 saatleri arasında müzekartınızla ücretsiz gezebiliyorsunuz. Müzekartınız yoksa giriş ücreti 280 TL ve dilerseniz gezerken sesli rehber hizmeti de alabiliyor, hediyelik eşya dükkanından sevdikleriniz için alışveriş yapabiliyorsunuz. 

Anadolu Medeniyetleri Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Cumhuriyet Müzesi (II. Türkiye Büyük Millet Meclisi)

Cumhuriyet Müzesi

Ankara, her köşesinde Kurtuluş Savaşı ruhunu ve Atatürk sevgisini hissettiren özel bir şehir. Şehrin en özel yapılarından biri de Altındağ ilçesinin Ulus semtinde konumlanan Cumhuriyet Müzesi. Müze, 1924 – 1960 yılları arasında hizmet veren II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının restore edilmesiyle 1981 yılında açılmış. Türkiye’nin kurulduğu ilk dönemlerin fotoğrafları, cumhurbaşkanlarının şahsi eşyaları, eski dönemin yasaları ve kanunları gibi çok özel evrakların sergilendiği müzede Atatürk’ün Nutuk’u okuduğu mikrofonu görmek de oldukça duygulandırıyor. Müzenin bir özelliği de minikler için açtığı oyun alanlarıyla çocuk dostu bir müze olması.

Cumhuriyet Müzesi'ne (II. Türkiye Büyük Millet Meclisi) Nasıl Gidilir?

II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi Altındağ ilçesindeki Ulus Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin tam karşısında. Ulus’a otobüsle, özel aracınızla ya da taksi – dolmuşla kolayca ulaşabilirsiniz. Metroyu kullandığınızda ise Ulus durağında inip yaklaşık 5 dakika yürümeniz gerekiyor. 

Cumhuriyet Müzesi (II. Türkiye Büyük Millet Meclisi) Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi haftanın her günü 08:30 – 20:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Müzekartınız girişte geçerli. Eğer yoksa giriş ücreti ödeniyor. Sesli rehberlik hizmetinden de yararlanabileceğiniz müzenin hemen yan tarafında ise Kurtuluş Savaşı Müzesi var. Milli duygularla bu kadar yoğrulmuşken bu keyifli tura komşu müzede devam etmeye ne dersiniz? 

Cumhuriyet Müzesi (II. Türkiye Büyük Millet Meclisi) hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Kurtuluş Savaşı Müzesi (I. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası)

Ankara'da Gezilecek Yerler

II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi’ne komşu olan Kurtuluş Savaşı Müzesi de 1920 – 1924 yılları arasında 1. TBMM olarak kullanılan binada konumlanıyor. Taş mimarisiyle dikkatinizi çeken bu müzede rozetler, madalyalar ve savaşın en duygulandıran en gururlandıran yönlerini temsil eden objelerle tarih yolculuğunun en kıymetli duraklarında iniyorsunuz. Müzede dinlenme salonu, meclis toplantılarının yapıldığı salonlar, fotoğraflar ve belgelerle sizi zengin bir tarih geçidi bekliyor.

Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Kurtuluş Savaşı Müzesi, II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi ile komşu. Aralarındaki mesafe sadece 190 metre ve yürüyerek birkaç dakikada gidebiliyorsunuz. Müzelerin bulunduğu Altındağ’ın Ulus semtine otobüsle, özel aracınızla, metroyla ya da taksi – dolmuşla kolayca ulaşım mümkün.  Aracınızla geliyorsanız ücretli otopark bulabiliyorsunuz.

Kurtuluş Savaşı Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi haftanın her günü 08:45 – 18:45 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Müzekartınız girişte geçerli. Eğer yoksa 12 TL giriş ücreti ödeniyor. Bu müzede indirimli bilet tarifesi uygulanmıyor. 

Kurtuluş Savaşı Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Ziraat Bankası Müzesi 

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ülkemizin ilk bankacılık müzesi olma unvanına sahip Ziraat Bankası Müzesi Ankara’nın müzeler meydanı olarak da anılan Ulus Meydanı’na sadece 600 metre uzaklıkta. Müzenin ilk görüşte etkileyen binası 1929 yılında İtalyan Mimar Giulio Mongeri tarafından inşa edilmiş. 2019 kasım ayında yenilenen yüzüyle ziyarete açılan iki katlı müzede bankacılığın eski dönemlerini nostaljiyle anan pek çok antika eşya bulunuyor. 1889 yılına ait yevmiye defteri, düsturlar, mühürler ve İbrahim Çallı’nın bina için özel yaptığı ‘Harman’ tablosu da müzenin en kıymetlilerinden bazıları. 

Ziraat Bankası Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Ziraat Bankası Müzesi’ni gezerken çok yakınındaki PTT Pul Müzesi’ni, Cumhuriyet Müzesi’ni ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezmek içinde zaman ayırın. Bu müzelerin hepsi birbirine yürüme mesafesinde. Altındağ’ın Ulus semtine aracınızla geliyorsanız ücretli otopark bulabiliyor, dilerseniz metro, otobüs, dolmuş ve taksilerle de kolayca erişebiliyorsunuz.

Ziraat Bankası Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Ziraat Bankası Müzesi cumartesi ve pazar günleri kapalı. Diğer günlerde de 10:00 – 17:00 saatleri arasında gezilebiliyor. Girişler ücretsiz!

Daha fazla bilgi için: Ziraat Bankası Müzesi

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi 

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara’nın Ulus semtindeki müze çok uzunca bir süre 3. Genel müdürlük binası olarak kullanılmış. Neredeyse cumhuriyetle yaşıt olan bu tarihi yapı 2 Mayıs 2019’da da müze olarak hizmete açılmış. Müzenin kuruluş amacı Türkiye’nin iktisadi bağımsızlık sürecini ve İş Bankası’nın bu yolda attığı adımları belgelerle, görüntülerle, nesnelerle tıpkı bir serüven gibi ilgi duran kesimlere anlatabilmek. 4 katlı müzenin bulunduğu tarihi binayı ünlü mimar Giulio Mongeri yapmış. Burada düzenlenen sergiler ve atölyeler hakkında İş Sanat web sitesinden bilgi alabiliyorsunuz. 

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Müze Ulus Heykel tarafında tam göbekte konumlanıyor. Metro, otobüs ve dolmuşlarla da kolayca ulaşılabiliyor. Hemen yakınında da Cumhuriyet Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve PTT Pul Müzesi var. Yakınında ücretli otoparklar bulunuyor. 

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ni pazartesi günleri hariç her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. 

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

PTT Pul Müzesi

Ankara'da gezilecek yerler

Ülkemizin en koleksiyoner müzelerinden olan PTT Pul Müzesi, sergilediği çok özel parçalarla dünya çapında da çok önemli bir yere sahip. 1500 civarında dünya pulu, 4400 civarında da Osmanlı – Anadolu – Türkiye Cumhuriyeti pulundan oluşan eserler 5 katta ve 6.500 metrekarelik bir alanda sergileniyor. Restore edilen tarihi müze binası ise 1926 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Bankası olarak kurulan Emlak ve Eytam Bankası. Altındağ ilçesinde Atatürk Bulvarı’nda konumlanan PTT Pul Müzesi’nin açılışı 2013 yılında yapılmış. 

PTT Pul Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

PTT Pul Müzesi Sıhhiye yönünden Ulus semtine giden yol üzerinde, Gençlik Parkı’nı geçer geçmez karşınıza çıkıyor. Giderken Ulus’tan geçen vasıtaları da kullanabilirsiniz. 

PTT Pul Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi pazar günleri hariç haftanın her günü 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. İçeride pullara dokunmak ve flaşlı çekim yapmak ise yasak.

PTT Pul Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Etnografya Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara Etnografya Müzesi Atatürk’ün vefatından sonra 15 yıl süreyle uyuduğu geçici istirahatgahı, bu sebeple sergilediği eserler kadar önemli başka bir anlam da ifade ediyor. 18 Temmuz 1930’da yani cumhuriyetin ilk yıllarında açılan müze, ülkemizde müze binası olarak inşa edilen ilk yapı olma özelliği de taşıyor. Türk sanatının Selçuklu Dönemi'nden günümüze kadar gelen tüm evrelerini, gelişimini ve çeşitliliğini anlatan müzede neler yok ki; El işi süsler, Anadolu’nun geleneksel eşyaları – kıyafetleri, halılar, kilimler, oklar, yaylar, çiniler, porselenler ve burada sayamayacağımız kadar birçok eser. En iyisi yarım gününüzü ayırıp sizin görmeniz. Ankara Etnografya Müzesi Altındağ ilçesinde, Kurtuluş Savaşı’nda namaza durulan Namazgah Tepesi üzerinde konumlanıyor. 

Etnografya Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Etnografya Müzesi Kızılay Meydanı’na yaklaşık 2,5 km uzaklıkta. Kızılay Meydanı’ndan Gençlik Parkı yönüne yürüyerek 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Müze TRT Ankara Radyosu’nun hemen arkasında. 

Etnografya Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi her gün 09:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz. Giriş Müzekartla ücretsiz, kartınız yoksa 90 TL giriş ücreti ödüyorsunuz.

Etnografya Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Devlet Resim ve Heykel Müzesi 

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara’da sanatın konuşulduğu, izlendiği ve icra edildiği naçizane yerlerden olan Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ne ayıracağınız vakit çok da kısa olmasın. Kütüphane, tiyatro – konser salonları, şark salonu gibi birçok alanı kapsayan müze'de; Resim, heykel, restorasyon ve seramik atölyelerinin yanında birbirinden güzel eserlerin sergilendiği sergi alanları da bulunuyor. Burada her yıl uluslararası sergiler düzenleniyor. Müze binası ise tıpkı misyonu gibi sanat yansıtan çok özel bir bina. Binanın mimari planını ünlü mimar Arif Hikmet Koyunoğlu yapmış ve bu tasarımıyla 1926 yılında bina yapımı için açılan yarışmayı da kazanmış. Bina 1975 yılında da müzeye dönüştürülmüş. 

Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Altındağ ilçesine bağlı Hacettepe Mahallesi’nde konumlanan müze Kızılay Meydanı’na 2,5 km, Ulus Meydanı’na da 1 km uzaklıkta. Otobüsle gidecekseniz müze önünden geçen hatlar 185-3, 195-1, 439 no’lu araçlar. Metroyla gidecekseniz M1 ve M3 no’lu hatları kullanabilirsiniz.

Devlet Resim ve Heykel Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi yaz döneminde her gün 09:00 – 19:00 saatleri arasında, kış döneminde de 08:30 – 17:30 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz. Giriş Müzekart ile ücretsiz, kartınız yoksa 70 TL giriş ücreti ödüyorsunuz.

Devlet Resim ve Heykel Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi 

Ankara Gezilecek Yerler

Çocuklara ve ruhu çocuk kalanlara hediye gibi bir müze Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi. Anlamına uygun bir tarihte 23 Nisan 1990 yılında açılan müzede geçmiş jenerasyonların kullandığı ve görünce "Benim de vardı!" diyeceğiniz iki binden fazla oyuncak var. Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi olma özelliği taşıyan bu müze tüm eserlerini de Geleneksel Oyuncaklar, Antik Oyuncaklar, Fabrikasyon Oyuncaklar, Yabancı Oyuncaklar ve Yeni Oyuncaklar olarak 5 kategoride sergiliyor. Müze Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Ankara Üniversitesi’nin Tandoğan Kampüsü’ndeki müzeye metroyla gelmeyi düşünüyorsanız Kızılay’dan Aşti hattına binip Anadolu durağında inip yürümeniz gerekiyor. Otobüs ile gelecekseniz Kızılay – Ulus – Sıhhıye duraklarından 220 – 267 – 339 – 340- 464 – 506 – 513 – 508 ve 518 no’lu hatlar Ankara Üniversite kampüsünde indiriyor. 

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler 

Oyuncak Müzesi cumartesi, pazar, pazartesi ve resmi tatil günlerinde kapalı. Diğer günlerde 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. Müzeye cüzi bir ücretle giriliyor. Hediyelik eşya dükkanından sevdiklerinize hediye de alabiliyorsunuz.

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Beypazarı’nın nostaljik dokusunu tamamlayan müzelerden Tarih ve Kültür Müzesi 150 yıllık bir konak. Hafız Mehmet Nurettin Karaoğuz’un bağışladığı 3 katlı bu tarihi konak 1977 yılından bu yana müze olarak hizmet veriyor. Müze, Osmanlı dönemindeki yöre yaşamını anlatıyor. Yöresel kıyafetli balmumu heykeller, düğün canlandırmaları, dönemin kişisel eşyaları ve etnografik dokunun yanında, müzenin bahçesindeki Bizans ve Roma eserleri ile Selçuklu döneminden kalan koç başı da görülmeye değer. Müze Beypazarı’nda, Yenice Sokak’ta konumlanıyor. 

Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Beypazarı Ankara’nın merkezine ortalama 100 km mesafede. Aracınızla gidiyorsanız park konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz. Otobüsle gitmeyi tercih ediyorsanız Etlik Otobüs Terminali’nden ilçeye her saat başı, Akköprü Ankamall’dan ise her yarım saatte bir otobüs kalkıyor. 

Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi çok cüzi bir ücret karşılığında, 09:00 – 18:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. 

Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Türk Hamamı Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ülkemizin geleneksel kültüründe büyük bir yer tutan hamam, Beypazarı’nda müze olarak da gezilebiliyor. 16. Yüzyılda inşa edilen ve Beypazarı’nın merkezinde konumlanan Rüstempaşa Hamamı’nı gezerken bu kültürün gerçekten de gelecek nesillere taşınması gerek diye düşünüyorsunuz. 2 katlı müzenin ilk katı kurnalara ayrılmış. 2. Katında ise hamam kıyafetleri sergileniyor. Oldukça küçük olan müzeyi yarım saatte gezip bitirebiliyor, çıkarken de hatıra havlu alışverişi yapabiliyorsunuz. 

Türk Hamamı Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Beypazarı, Ankara’nın merkezine ortalama 100 km mesafede, ilçeye ulaşım yolları ise çeşitli. Eğer aracınızla gidiyorsanız park konusu derdiniz olmasın. Otobüsle gitmeyi tercih ediyorsanız Etlik Otobüs Terminali’nden ilçeye her saat başı, Akköprü Ankamall’dan ise her yarım saatte bir otobüs kalkıyor. 

Türk Hamamı Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler 

Beypazarı Türk Hamamı Müzesi her gün 08:30 – 20:30 saatleri arasında ücretsiz gezilebiliyor. 

Türk Hamamı Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Gordion Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler

Arkeolojiye meraklıysanız ve bu topraklarda hangi devirlerde kimler yaşadı merak ediyorsanız Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Gordion Müzesi'ni gezerken bir zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz. Yassıhöyük Köyü’ndeki Gordion Antik Kenti'nin buluntularının sergilendiği müze 1963 yılında açılmış. Müzenin salonlarında sergilenen Eski Tunç Çağı, Helenistik ve Roma buluntuları oldukça etkileyici. Koleksiyonlardaki çanak çömlekler, sikkeler, mühürler, demir ve kil aletlerin tarihi M.Ö. 6.yüzyıldan M.S. 4. Yüzyıla kadar uzanıyor. Müzenin bahçesinde de bir Galat mezarı bulunuyor.

Gordion Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Polatlı ilçesinin Ankara’nın merkezine mesafesi 95 km. Gordion Müzesi Polatlı’nın merkezine de 11 km uzaklıkta bulunuyor. Polatlı’dan Yassıhöyük Köyü otobüslerine binerek müzeye ulaşabiliyorsunuz. 

Gordion Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Gordion Müzesi’ni haftanın her günü 08:30 – 19:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Girişi ücretli fakat Müze kartı olanlara ücretsiz. 

Gordion Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Ulucanlar Cezaevi Müzesi
 

Ankara Gezilecek Yerler

Heyecan veren tarihi yerler kadar hüzünlendiren geçmiş zaman mekanları da var, Ulucanlar Cezaevi de o mekanlardan biri. Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet, Yılmaz Güney, Muhsin Yazıcıoğlu, Necip Fazıl Kısakürek gibi nice ünlü ismin yattığı Altındağ ilçesindeki Ulucanlar 1925’ten 2010 yılına kadar aktif olarak cezaeviymiş. Balmumu heykeller, tecrit odaları, cezaevinde yatmış ünlü mahkumların özel eşyaları ve infazların gerçekleştirildiği darağacıyla hüzünlendiren Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ankara gezilecek yerler listesinde kalbinize en dokunacak olanlardan. 

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne otobüsle gelecekseniz Kızılay Meydanı’ndan geçen 321 no’lu otobüse binip Anakara Hastanesi durağında inmeniz gerekiyor. Buradan kısa bir yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz. Minibüs ile gelecekseniz Ulus Bent Deresi’nden kalkan minibüslerle müzenin tam önünde inebilirsiniz.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Ulucanlar Cezaevi Müzesi pazartesi günleri kapalı. Diğer günlerde 08:00 – 17:00 saatleri arasında ve tam 10 TL, öğrenci 5 TL olmak üzere cüzi bir ücretle gezilebiliyor. 

Ulucanlar Cezaevi Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Cin Ali Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

1968 yılından başlayıp çok uzun süre çocuklara okuma yazma öğreten bu çizgi kahramanı hatırlayan jenerasyondan mısınız? Onun "Topu at!" fişleriyle büyüyen nesil çoktan torun torba sahibi olsa da Cin Ali hep 7 yaşında kaldı. Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Kavaklıdere’de bulunan bu müze'de Cin Ali’nin geçmiş nesillerle arkadaşlığının anısına kurulmuş. Çocuklarınızla yapacağınız Ankara gezisinde bu müzeyi de rotanıza ekleyin diyoruz. Cin Ali’nin yerini artık farklı öğrenme metotları alsa da bu eski arkadaşla çocuklarınızı da tanıştırın. Müzenin binası tıpkı kitapların gibi sarı renkte, hatta saksılar ve masalar da sarı!

Cin Ali Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Müze Tunalı Hilmi Caddesi’nin üst tarafındaki Bülten Sokak’ta konumlanıyor. Toplu taşıma kullanacaksanız Kuğulu Park’tan geçen 114, 304, 391, 413 no’lu otobüslere binebilirsiniz.

Cin Ali Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Cin Ali Müzesi pazartesi günleri kapalı. Diğer günlerde 09:30 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Müzeye girişlerde tam bilet 75, öğrenci bileti 50, 5-12 yaş arasındaki öğrenci bileti ise 35 TL. 

Cin Ali Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ülkemizde TRT ile başlayan yayıncılığın belgesel niteliğindeki Yayıncılık Tarihi Müzesi Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Turan Güneş Bulvarı üzerinde yer alıyor. Hem görsel hem de işitsel açıdan yayıncılık gelişimi ve siyah beyaz ekranlardan dev ekranlı televizyonlara geçiş süreçleri gibi birçok teknolojik hikaye anlatan müze 1994 yılında açılmış. Müzede bir yandan kısa bir sürede teknoloji nasıl bu kadar hızlandı diye düşünürken bir yandan da transistörlü radyoyu çocukluk anılarınıza katıveriyorsunuz. Müzede geçmiş dönemlerde TRT dizlerinde kullanılmış binlerce kostüm, taş plaklar, mikrofonlar, antika kayıt cihazları, radyolar ve Atatürk’ün kullandığı araçların replikaları da görülesi. 

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Müzeye Kızılay’dan gelen 185 ve 342 no’lu otobüslere binerek gidebiliyorsunuz. 

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi’ni cumartesi ve pazar günleri hariç her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında ücretsiz gezebiliyorsunuz. 

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Meteoroloji Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Keçiören’de Kurtuluş Savaşı’ndan yadigar bir binada bulunan Meteoroloji Müzesi 2013 yılında hizmete açılmış. Döneminin Genel Kurmay Başkanlığı olan müze 2 ayrı bölümden oluşuyor; Birinci bölümde Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı planladığı Atatürk Odası, ikinci bölümde de o günden bugüne yüzden fazla meteorolojik aletin sergilendiği oda konumlanıyor.

Meteoroloji Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Meteoroloji Müzesi’ne Kızılay ve Sıhhıye’den 252 no’lu otobüse binerek kolayca ulaşabilirsiniz. Müzenin önünden dolmuşlar da geçiyor. 

Meteoroloji Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi cumartesi ve pazar günleri hariç haftanın her günü 09:00 – 18:00 saatleri arasında randevu alarak ücretsiz gezebiliyorsunuz. Meteoroloji Müzesi Roma Hamamı ve Augustus Tapınağı’na da yürüme mesafesinde. Vaktiniz varsa mutlaka görün diyoruz. 

Meteoroloji Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Hava Kuvvetleri Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın çocuklu aileler için en gözde rotalarından olan Hava Kuvvetleri Müzesi uçakları yerde göreceğiniz ve her detayını inceleyebileceğiniz keyifli bir müze. Hem açık hem de kapalı alanlardan oluşan ve Türk Hava Kurumu’nun bünyesinde olan müze 19 Mayıs 2002 tarihinde açılmış. Müzede model uçaklar dışında, paraşüt kulesi, helikopterler, uçuş simülatörleri, kokpitler, radarlar, silahlar, savunma araçları, bombardıman ve mühimmat ekipmanları gibi farklı koleksiyonlar da var. Kendinizi pilot gibi hissettiren müzede dilediğiniz kadar fotoğraf çekebiliyorsunuz. 

Hava Kuvvetleri Müzesi Nasıl Gidilir? 

Etimesgut’taki Hava Kuvvetleri Müzesi Ulus semtine 5 dakika yürüme mesafesinde. Araç kullanarak gitmek isterseniz Ulus yönüne giden toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz. Müzenin yakınından geçen otobüsler 365, 398-3, 522 ve 540 no’lu hatlar. M1 Metro hattı ile gelecekseniz Ulus istasyonunda inip Gençlik Parkı’ndan geçerek yürümeniz gerekiyor. 

Hava Kuvvetleri Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müze ziyaretini pazartesi günleri dışında haftanın her günü 07:30 – 18:30 saatleri arasında yapabilirsiniz. Girişler ücretsiz, oyun alanları ve ücretsiz paraşüt atlayışlarıyla çocuklar da bu müzeyi çok seviyor. 

Hava Kuvvetleri Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Satranç spor gibi bir oyun. Zihni çalıştırıyor ve stratejist yapıyor. Ankara’nın en ilginç müzelerinden biri olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi düzenlediği etkinlikler ve sergilediği satranç takımlarıyla oldukça keyifli bir yolculuğa çıkarıyor misafirini. Altındağ ilçesindeki müze, 2 katlı tarihi Ankara evlerinden birinde ve 1000 metrekarelik alana kurulu olup kurucusunun ismini taşıyor. Satrancın kuralları dünyanın her yerinde aynı olsa da, müze 110 ülkeden gelen farklı satranç takımıyla farklı bir vizyon oluşturuyor. Müzede söyleşiler, turnuvalar gibi farklı etkinliklere katılabilir, hediyelik eşya mağazasından hatıra bir satranç takımı da alabilirsiniz.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Altındağ ilçesindeki müzeye gitmek için Hacettepe, Akdere, Numune yönündeki dolmuşlara binebilir, Altındağ Belediyesi önünde inebilirsiniz. Müze de zaten belediye binasının hemen arkasında bulunuyor. 

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi pazartesi hariç  10:00 – 18:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. Giriş ücretleri ise yetişkinleri için 60, öğrenciler için 30 TL. 

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Beypazarı Sokakları

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın en hikayeli, en renkli ilçelerinden olan Beypazarı’nın sokakları en çok da ahşap süslemeli ve cumbalı eski Osmanlı konaklarıyla ünlü. Arnavut kaldırımlı sokaklarda gezerken karşılaşacağınız bu evler fotojenik yüzleriyle de turistik gezilerin vazgeçilmezi. Sadece Osmanlı döneminden değil, Hitit, Roma, Bizans ve Anadolu Selçukluları'ndan kalan eserleriyle arzı-ı endam eden bu açık hava müzesinde gezebileceğiniz sanat atölyeleri de var. Beypazarı gezilecek yerlerine çıkan sokaklardan biri de Alaaddin Sokak. Burada gezilecek yerler listesinizi doldurabilirsiniz. 

Beypazarı Sokakları'na Nasıl Gidilir?

Beypazarı Ankaralılar için en popüler hafta sonu rotalarından biri. Ankara’nın merkezine yaklaşık 100 km mesafedeki ilçeye ulaşım yolları ise çeşitli. Eğer aracınızla gidiyorsanız park konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz. Otobüsle gitmeyi tercih ediyorsanız Etlik Otobüs Terminali’nden ilçeye her saat başı, Akköprü Ankamall’dan ise her yarım saatte bir otobüs kalkıyor. 

Beypazarı Sokakları Hakkında Önemli Bilgiler

Tarihi doku ve yöresel dokunuşlarla örülü rotalardan hoşlanıyorsanız Beypazarı’nı seveceksiniz. Yöresel bir kahvaltı, kuş cıvıltılarıyla bezeli bir doğa ya da fotoğraf safarisi'nin tam adresi. Beypazarı bu aktivitelerin yanında görsel yönden zengin müzeleriyle de gezip görmeye değer. Etnografik eserleriyle ilginizi çekecek Yaşayan Köy, Türk Hamamı Müzesi ve 600 yıllık çarşısı da bölge rotasının en dikkat çeken yerleri. Beypazarı’nın Tarihi Gümüşçüler çarşısından takı, küçük dükkanlarından tarhana ve Beypazarı Kurusu gibi yöreye özgü ürünler de alabilirsiniz. Beypazarı’nı gezmek için en güzel zamanlar ise bahar ayları.

Beypazarı Sokakları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Estergon Kalesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın panoramik manzarasını izleyebileceğiniz yapı Estergon Türk Kültür Merkezi olarak da biliniyor ve Keçiören ilçesi sınırları içinde konumlanıyor.  Şehrin en turistik yerlerinden olan Estergon Kalesi’nin inşasında esin kaynağı, Macaristan’ın Budapeşte kentindeki Estergon Kalesi ve Alanya’daki Selçuklu eseri Kızıl Kule olmuş. 2005 yılında açılan bina, Türk kültüründen izler sunan etnografya müzesi, restoranları ve çarşısıyla 5 katlı olup, seyir katıyla da çok yönlü bir hizmet veriyor. 

Estergon Kalesi'ne Nasıl Gidilir?

Şehrin en hareketli noktası olan Kızılay Meydanı’na 10 km mesafedeki Estergon Kalesi’ne toplu taşıma ya da şahsi aracınızla gidebiliyorsunuz. Şahsi aracınızla ulaşımda Tandoğan yönünü takip ettiğinizde yol 10 – 15 dakika sürüyor.  Belediye otobüslerini tercih edecekseniz Keçiören’e giden ve Fatih Caddesi’nden geçen otobüslere binmelisiniz.

Estergon Kalesi Hakkında Önemli Bilgiler

Beyaz rengi ve yüksek konumuyla hemen fark edebileceğiniz kaleye teleferikle çıkmak çok keyifli. Seyir terasında bol bol fotoğraf çekebilir, Özbek yemekleri sunan restoranında da farklı bir kültürün yemeklerini tadabilir, kımız içebilirsiniz. 

Estergon Kalesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Atakule

Ankara Gezilecek Yerler

Tarihin, özellikle de cumhuriyet döneminin anılarıyla dolu Ankara’nın modern yüzünü temsil eden Atakule güzel ve romantik bir yemeğin, kuşbakışı bir Ankara seyrinin ve alışverişin vazgeçilmez adresi. Çankaya’daki 125 metre yüksekliğindeki bu kulenin yapımına 1987 yılında başlanmış. Açılışını da 1989 yılında dönemin liderlerinden Turgut Özal yapmış. Şehrin turistik rotalarında en aktiviteli ve sosyal alanlar arasına koyabileceğimiz Atakule’de sinema salonları, kafeler, çocuk oyun merkezleri yanında döner bir restoran bölümü de bulunuyor. Bu kuleyi hemen hemen şehrin her yerinden görebiliyorsunuz. 

Atakule'ye Nasıl Gidilir?

Atakule, Çankaya Caddesi ile Cinnah Caddesi’nin kesiştiği yerde, Zübeyde Hanım Meydanı’na cephesi olan bir konumda. Merkezi bir noktada olduğu için de hem metronun M4 hattıyla hem de 185 ve 413 no’lu otobüslerle kolaylıkla gidilebiliyor. 

Atakule Hakkında Önemli Bilgiler 

Atakule hafta içi - hafta sonu her gün saat 10:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kuleye girişte müze kart geçerli değil, Giriş ücreti yetişkinler için 300 TL, 65 yaş üstü, engelli ve öğrenci için 150 TL. 0-6 yaş arasındaki çocuklar ve şehit – gazi yakınlarından ise ücret alınmıyor. Atakule’nin hemen arka tarafından trafik seslerinden uzak, dingin bir huzur vadeden Botanik Parkı yer alıyor.

Atakule hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Hamamönü

Ankara Gezilecek Yerler

Eğer Eskişehir’deki Odunpazarı ve Safranbolu’daki eski Arnavut kaldırımlı sokakları gördüyseniz bu güzelliklerin Ankara versiyonunu da Hamamönü’nde bulacaksınız. Hamamönü Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunuyor. 18 ve 19. Yüzyıldan kalma ve eski hali korunarak restore edilmiş Osmanlı evleri arasında gezinirken bol bol fotoğraf çekebilir, yorulduğunuzda da şirin kafelerden birinde közde pişmiş bir Türk kahvesi içebilirsiniz. Hamamönü bölgesi sadece tarihi evleriyle değil, tarihi evlerden dönüştürülmüş Mehmet Akif Ersoy gibi müze evleriyle de ünlü. Üstelik sınırları içinde 50’ye yakın eski cami ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri de bulunuyor. Hamamönü, ismini eski Türk Boyları beylerinden Karacabey tarafından yaptırılan Çifte Hamam’dan alıyor. 

Hamamönü'ne Nasıl Gidilir?

Hamamönü’ne özel aracınızla gittiğinizde otopark sorunu yaşamıyorsunuz. Bölgeye metroyla gitmek isterseniz M1, M2, M3 hatlarını kullanabilir, otobüsle gitmek isterseniz 185-7, 288, 193, 397, 352, 437, 439 ve 530 no’lu otobüslere binebilirsiniz. 

Hamamönü Hakkında Önemli Bilgiler

Samanpazarı ve Hacettepe’nin Ankara Kalesi’ne kadar giden bölgeyi oluşturan Hamamönü’nde fotoğraf çektirmek, kafelerinde oturmak, sanat sokağında tur atmak ve müzelerini gezmek için yarım gün yeterli. Ama semte Ramazan ayında ve hıdırellez gibi şenliklerin düzenlendiği özel günlerde giderseniz eğlencenin akışına kapılıp bir günün tamamını burada da geçirebilirsiniz. 

Hamamönü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy Kurtuluş Savaşı döneminde Hamamönü’nde, şimdilerde Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü sınırları içinde kalan bu küçük Ankara Evi’nde yaşamış. İstiklal Marşı’nı da yine burada yazmış. 1949 yılında müzeye dönüştürülen iki katlı evin üst katına çıkan merdiven boyunca şaire ait fotoğraflar, üst katta da toplantı ve dinlenme odaları görülebiliyor. Kalem işleriyle süslenmiş toplantı odasının tavanı evin de en gösterişli alanı. Alt katta ise tesbih, gözlük, cep saati, tüfek gibi şaire ait şahsi eşyalar ile şairin orijinal yüz kalıbı sergileniyor. Ayrıca İstiklal Marşı’nın yazıldığı ilk kitabe de müzede göreceğiniz duygusal eserlerden. 

Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi Nasıl Gidilir?

Otopark sorunu yaşamayacağınız Hamamönü’ne özel aracınızla gidebilirsiniz. Bölgeye metroyla gitmek isterseniz M1, M2, M3 hatlarını kullanabilir, Sıhhıye ya da Kurtuluş istasyonlarında inip yürüyerek ulaşabilirsiniz. Otobüsle gitmek isterseniz 185-7, 288, 193, 397, 352, 437, 439 ve 530 no’lu otobüslere binebilirsiniz. 

Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Altındağ ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Evi’ni hafta içi her gün 10:00 – 14:00 saatleri arasında ücretsiz gezebiliyorsunuz.

Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kelime Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Altındağ ilçesindeki Kelime Müzesi Türkçenin güzelliğini sergileyen bir müze. Yazar Şermin Yaşar tarafından kurulan müze Ankara Kalesi’ne oldukça yakın bir konumda, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin de tam karşısında. Çocuklarınızla çıkacağınız gezilerde mutlaka uğrayın diyeceğimiz yerlerden biri olan müze kelimelerin ataları, kökleri, birbirleriyle akrabalıkları ile ilgili farkındalıkları artırırken, zengin bir görsel şölen de sunuyor. Müzenin en dikkat çeken objesi ise üst kata çıkarken göreceğiniz Arap, Göktürk, Uygur alfabelerinin olduğu pirinç avize.

Kelime Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Otobüs ve dolmuşlar müzenin yakınlarından geçiyor. Anafartalar Caddesi’nden geçen 357, 361, 375, 377 no’lu otobüslere binebilir, caddeden müzeye yürüyebilirsiniz. Ulus Meydanı’nda inip Ankara Kalesi yolunu takip ederek müzeye ulaşabilirsiniz. 

Kelime Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeye giriş yetişkinler için 80 TL, öğrenciler için 40 TL. 9 yaş altı çocuklardan ise ücret alınmıyor. Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi diğer günlerde 10:00 – 17:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Müzede müzekart geçmiyor.

Kelime Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Altın Köşk Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ülkemizin mimarlık ve mobilya alanında açılan ilk müzesi olan Altın Köşk Müzesi, hem içindeki eserlerle hem de müze olarak kullanılan köşkün mimarisiyle oldukça etkileyici. Çankaya’nın Bilkent semtinde konumlanan müze 1966 yılında Amerika’da yaşayan bir iş adamı tarafından yaptırılmış. Yapımında ise Amerika’dan özel getirilen Kızıl Ağaç kullanılmış. Köşk dışarıdan bakıldığında üzerindeki altın yaldızlarla pırıl pırıl parlıyor. İçinin dekorasyonu ise Osmanlı saraylarını andırıyor. Altın Köşk Merik Konağı olarak da tanınıp biliniyor. 

Altın Köşk Müzesi Nasıl Gidilir? 

Altın Köşk Bilkent’te İhsan Doğramacı Bulvarı üzerinde. YÖK ve ÖSYM binasını geçtikten hemen sonra karşınıza çıkıyor. Köşke Bilkent dolmuşlarını kullanarak gidebiliyorsunuz. 

Altın Köşk Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler 

Gelin – damat fotoğrafları için şehrin en tercih edilen adreslerinden olan Altın Köşk’e girişler ücretsiz. 

Altın Köşk hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Pembe Köşk Müzesi 

Ankara Gezilecek Yerler

Çankaya’nın en eski bağ evlerinden olan Pembe Köşk, sahibi İsmet İnönü’nün anılarını yaşatan bir müze. İsmet İnönü bu evi 1923 yılında satın almış ve 1925’te de ailesiyle birlikte buraya taşınıp hayata veda ettiği 25 Aralık 1973 yılına kadar burada yaşamış. Pembe Köşk İnönü’nün ev sahipliği döneminde birçok yeniliğe şahit olmuş. İlk cumhuriyet balosu bu evin salonunda yapılmış, devrimler de burada planlanmış. Bahçesi ülkemizde ilk kez yetiştirilen bitkilerin ilk toprağı olmuş. Köşk günümüzde İsmet İnönü’ye ait özel eşyaların sergilendiği bir müze ve yıl içinde sadece 23 Nisan ile 29 Ekim tarihlerinde ziyarete açılıyor. 

Pembe Köşk Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

Pembe Köşk Şehit Ersan Caddesi üzerinde ve Seğmenler Parkı’nın tam karşısında. Ulus ve Kızılay’dan kalkan 114, 304 ve 391 no’lu otobüsler köşkün çok yakınından geçiyor. 

Pembe Köşk Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler 

İsmet İnönü’nün satrancı çok sevdiğini biliyor muydunuz? Evin zemin katındaki müzeyi gezerken İnönü’yle ilgili birçok bilinmeyeni öğreneceğiniz müzeye girişler ücretsiz.

Pembe Köşk Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ankara Park ve Bahçeler

Ankara'daki park ve bahçeleri; rahatça yürüyüş yapıp nefes alabileceğiniz noktaları bir araya getirdik.

Gençlik Park

Ankara Gezilecek Yerler

Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan Gençlik Parkı adına ithafen 19 Mayıs 1943 tarihinde açılmış en eski şehir parklarından biri. 275 bin metrekarelik büyük bir alana kurulan park, sayısı üç bini bulan ağacı, sanatseverlerin uğrak yeri Opera Binası, Gençlik Merkezi, süs havuzları, peyzajlı çiçek tarlaları, kafeleri ve minyatür trenleriyle olduğu kadar 25 bin metrekarelik dev lunaparkıyla da eğlenceli zamanlar vadediyor. 

Gençlik Parkı'na Nasıl Gidilir? 

Gençlik Parkı Ulus Meydanı’na yürüyerek 5 dakika mesafede. Kızılay Meydanı’ndan Ulus Meydanı’na yürümek ise yaklaşık 15 dakika sürüyor. Araçla gitmeyi tercih ederseniz metronun Ulus durağında inebilir, ulaşım için en pratik araçlardan olan minibüsleri de kullanabilirsiniz. 

Gençlik Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Parktaki kafelerde sabah kahvaltısı yapmak güzel oluyor. Park ayrıca PTT Pul Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi gibi Ankara’nın tarih rotalarına da çok yakın. 

Gençlik Parkı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Seğmenler Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın hareketli temposunda yemyeşil bir dinlence Seğmenler Parkı. Çankaya’daki parktan Atakule’yi izleyebiliyor, çocuklarınızla gittiğinizde de onların çocuklar için ayrılmış park alanında oynamalarına izin verebiliyorsunuz. Park 67.000 metrekare büyüklüğünde. Atatürk Bulvarı ve İran Caddesi’yle çevrelenen park, renkli çiçek peyzajıyla fotoğraf safarisi için de çok uygun. Uzun parkurlarda yürüyüş yapabiliyor, denk gelirseniz amfi tiyatroda konserler ve sanat aktiviteleri de izleyebiliyorsunuz. 

Seğmenler Parkı'na Nasıl Gidilir? 

Parkın en yakınından geçen otobüsler Ulus ve Kızılay’ın Güvenpark duraklarından kalkan 114, 304 ve 391 no’lu otobüsler.

Seğmenler Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Parkın bir otoparkı maalesef bulunmuyor. Aracınızı İran Caddesi üzerine park edebilirsiniz. 

Seğmenler Parkı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Atatürk Orman Çiftliği

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın hem mazisi hem de yeşilliğiyle en özel alanlarından olan Atatürk Orman Çiftliği, adından da anlaşılacağı üzere Atatürk’ün vefatından bir yıl önce devlet hazinesine bağışladığı arazi. 1925 yılında Türk tarımını canlandırmak için kurulan çiftlik günümüzde de bal ve süt üretiminde söz sahibi. Çiftlikte görülmesi gereken diğer uğrak yerleri ise Hayvanat Bahçesi, Atatürk Evi Müzesi, Saat Kulesi, Devlet Mezarlığı ve Gazi İstasyonu. Çiftlikteki yeşil alanlarda piknik de yapabilirsiniz.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Nasıl Gidilir? 

Atatürk Orman Çiftliği’ne M1 – M2 – M3 metro hatlarıyla gidebilirsiniz. Otobüs hatlarını kullanacaksanız, EGO B1 ya da B2, 220, 221, 519, 542 no’lu belediye otobüslerine binebilirsiniz. Kayaş – Sincan Banliyö treniyle de çiftliğe gelinebiliyor, Gazi İstasyonu’nda indiğinizde 10 dakika yürümeniz gerekiyor. 

Atatürk Orman Çiftliği Hakkında Önemli Bilgiler

Çiftliğe giriş ücretsiz. Buradaki restoran ve kafeler de gün boyu açık ve lezzetli aperatifler bulabiliyorsunuz.

Atatürk Orman Çiftliği hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

GüvenPark

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’da şehir gürültüsüyle aranıza perde çeken birçok park var. Güvenpark da bu parklardan biri ve neredeyse Ankaralıların buluşma noktası gibi. Kızılay Meydanı’nda konumlanan park yaklaşık 19.000 metrekare büyüklüğünde ve içindeki çocuk parkları, yürüyüş parkurları, asırlık ağaçlarıyla da şehirden olmayan bir şehirli. Parkın içinde bronzdan yapılmış 37 metre boyundaki Atatürk anıtı ülkemizdeki jandarma, polis ve Kurtuluş Savaşı askerlerine de ithaf ediliyor. Heykelin kaidesinde de "Türk, öğün, çalış, güven" yazıyor. 

GüvenPark'a Nasıl Gidilir? 

Güvenpark’a hem metro hem de Ankaray ile ulaşabilirsiniz. Belediye otobüslerini kullanacaksanız parka en yakın giden hatlardan biri 602-6 no’lu otobüs. 

GüvenPark Hakkında Önemli Bilgiler 

Parkta satılan simit eşliğinde çay içmek parkın olmazsa olmaz aktivitelerinden. 

GüvenPark hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Soğuksu Milli Parkı 

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın en yeşil halini görebileceğiniz Soğuksu Milli Parkı, İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz arasında, hem karasal iklimin hem de Karadenizli iklimin etkilerini taşıyan bir cennet. Zengin habitatıyla, nesli tükenmekte olan birçok kuş – bitki türüne ev sahipliği yapmasıyla ve mis oksijeniyle ciğerleri açıyor. Gitmek görmek için mutlaka not edin diyeceğimiz Soğuksu Milli Parkı 1187 hektar alana yayılıyor. Parkın çam ağaçlarıyla döşeli yollarında uzun yürüyüşler yapabiliyor, şifalı kaplıcalarında yenilenip tazelenebiliyorsunuz. 1959 yılında Milli Park ilan edilen Soğuksu Milli Parkı Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi sınırlarında bulunuyor. 

Soğuksu Milli Parkı'na Nasıl Gidilir? 

Parkın Ankara’nın merkezine mesafesi yaklaşık 80 km. Gezi için dilerseniz turları da tercih edebilir, en rahat da kendi aracınızla gidebilirsiniz. Otobüs yolculuğu yapmayı düşünürseniz şehir merkezinden Soğuksu Milli Parkı’na 527 no’lu otobüsler kalkıyor. 

Soğuksu Milli Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Ankara’nın trekking alanlarından en renklisi ve en popüleri de burası. Doğa fotoğrafçıların da 4 mevsim rotası olan parkta yemek yiyebileceğiniz bir restoran var.

Soğuksu Milli Parkı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Kuğulu Park

Ankara Gezilecek Yerler

Şehrin kalabalık caddelerinin kıyısında kitabınızı okuyabileceğiniz kadar sakin bir park Kuğulu Park. Tunalı Hilmi Caddesi’nin sonunda konumlanan parkın göleti kışın buza dönüştüğünde de yazın kuğuların yüzdüğü silüetiyle de çok güzel. Birinci derece Sit alanı olarak korunan park 7.743 metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde de çocuk oyun alanları, asırlık ağaçlar, heykeller ve bol bol yeşil bulunuyor. 

Kuğulu Park'a Nasıl Gidilir? 

Çankaya ilçesindeki Kuğulu Park’a şehrin her tarafından metro ve diğer toplu taşıma araçlarıyla gelebilirsiniz. Metro kullanacaksanız Kızılay metro durağında inebilirsiniz.

Kuğulu Park Hakkında Önemli Bilgiler

Kızılay ve Kuğulu Park birbirine yürüme mesafesinde. Dilerseniz yürüyerek Ankara’nın caddelerini de keşfedebilirsiniz. 

Kuğulu Park hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Ankara'da Gezilebilecek Meşhur Noktalar

Ankara'da meşhur caddeleri, popüler noktaları, han ve hamamları bu başlık altında listeliyoruz. 

Tunalı Hilmi Caddesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’da eğlence denilince ilk akla gelen mekanlar ve en renkli mağazaların olduğu caddenin ismi Kavaklıdere semtindeki Tunalı Hilmi. Kuğulu Park’tan başlayarak 1,5 km uzanan ve Esat Caddesi’yle buluşan bu caddede birçok kafe, restoran ve uluslararası alışveriş markaları bulunuyor. Cadde, ismini TBMM’de üç dönem milletvekilliği yapmış ve tüm mal varlığını da devlete bağışlamış Türk siyasetçi Tunalı Hilmi’den alıyor. Cadde üzerindeki mekanlar ve Kuğulu Park tüm günü geçirmek isteyeceğiniz kadar ışıltılı bir atmosfer sunuyor. Caddenin en kalabalık popülasyonunu ise elbette ki Ankara’daki üniversiteli gençlik oluşturuyor. 

Tunalı Hilmi Caddesi'ne Nasıl Gidilir? 

Çankaya ilçesindeki Tunalı Hilmi Caddesi’ne şehrin her tarafından metro veya diğer toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz. Eğer metroyla gidecekseniz Kızılay metro durağında indikten sonra cadde girişine kadar yaklaşık 5 dakika yürümeniz gerekiyor. 

Tunalı Hilmi Caddesi Hakkında Önemli Bilgiler

Caddede tek yönlü ve hemen hemen günün her saatinde yoğun bir trafik var. Araçla değil de yürüyerek gezmenizi öneririz. 

Tunalı Hilmi Caddesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Samanpazarı

Ankara Gezilecek Yerler

Kaleiçi’ne doğru uzanan yokuşu çıkarken orta çağdaymış hissi veren Samanpazarı, Ankara’nın en tarihi yerlerinden biri. Zamanın etkisinden kendini korumayı başarmış ve yer yer restore edilmiş Osmanlı evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokaklar, antikacılar, hasırcılar, dericiler, tiftikçiler kalaycılar gibi eski zanaat dükkanlarıyla burası bir dönem filminin platosunu andırıyor. Yürürken bazen eski pirinç gramofonlardan yayılan musikileri de duyabileceğiniz Samanpazarı’nda birçok müze ve birkaç yüzyılı devirmiş camiler de var. Buradaki şirin restoranlarda İç Anadolu gastronomisiyle de tanışabiliyorsunuz. Samanpazarı’na yerli turistler kadar yabancılar da ilgi gösteriyor. 

Samanpazarı'na Nasıl Gidilir? 

Samanpazarı’na M1, M2, M3 no’lu metrolar ve 112-1, 185-7, 266, 338, 373, 437 no’lu otobüslerle gidebilirsiniz. 

Samanpazarı Hakkında Önemli Bilgiler 

Samanpazarı içindeki tarihi binaları ve camileriyle en az yarım günlük bir keşfi hak ediyor. Ayrıca Osmanlı devrinde kurulan ve Avrupa’daki yüksek duvarlı korunaklı gettolara benzetilen Yahudi Mahallesi de bu keşfin en ilginç duraklarından. 

Pirinç Han

Ankara Gezilecek Yerler

Bir iddiaya göre Pirinç Han, 1739 yılında yapılmıştır. Ama bunu doğrulayan bir belgeye de rastlanmamış. Altındağ ilçesinin Atpazarı bölgesinde konumlanan hanın yapılış amacı ise şehre gelen konukların konaklamasıymış. Sonrasında karakol ve 1980’li yıllara kadar da mesken olarak kullanılan bu tarihi yapı Ankara’nın da ilk ahşap hanı olma ayrıcalığı taşıyor. 18. Yüzyılın klasik mimarisini yansıtan ve 1990 yılında yapılan restorasyonla şimdiki görünümüne kavuşan handa 3 kat ile 40 dükkan bulunuyor. Hanın duvarında ise ünlü şairimiz Faruk Nafiz Çamlıbel’in Han Duvarları şiiri yazıyor. 

Pirinç Han'a Nasıl Gidilir? 

Ankara’nın her yerinden Ulus yönüne giden otobüslere ya da Ankaray’a binip, Ulus Meydanı’nda inip Ankara Kalesi’ne doğru yürüdüğünüzde hanı göreceksiniz. 

Pirinç Han Hakkında Önemli Bilgiler

Pirinç Han’ın çok nostaljik bir avlusu var. Dükkanlardan yapacağınız alışveriş sonrası çayınızı burada içebilirsiniz. Ayrıca hemen karşısındaki Rahmi M. Koç Müzesi’ni de ziyaret edebilir, Ankara Kalesi’nde de çıkabilirsiniz. 

Pirinç Han hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Mogan Gölü

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın merkezine 20 km uzaklıkta ve kolay ulaşabileceğiniz bir mesire alanı Mogan Gölü. Gölün olduğu rekreasyon alanı halk arasında Gölbaşı olarak da biliniyor ve mevsim güneşliyse burası hafta sonlarında piknik alanına dönüşüyor. Ülkemizin 15 koruma alanından biri olan Mogan Gölü, Eymir Gölü havzasının da bir parçası. Doğasının özgünlüğü ve kuş çeşitliliğiyle de tanışılması gereken bu set gölü 63 kilometrekarelik büyük bir alan kaplıyor. Giderseniz neler mi yapabilirsiniz; Geniş parkurlarında yürüyebilir, bol bol fotoğraf çekebilir, 25 metre boyundaki deniz fenerinden tüm gölü kuş bakışı izleyebilirsiniz. Gölbaşı’nda çocukların oynayabileceği park alanları, binicilik merkezi, kafeterya, tenis – kaykay kortları da var. 

Mogan Gölü'ne Nasıl Gidilir? 

Mogan Gölü, Ankara’ya en yakın göllerden biri. Göl alanına toplu taşımayla gitmeyi planlıyorsanız Kızılay, Ulus ve Sıhhiye noktalarından kalkan 101, 177, 108, 182 no’lu otobüslere binebilir yarım saatlik bir yolculuk sonrasında kolayca ulaşabilirsiniz. Özel araçla gidecekseniz misafirlere özel park alanı da mevcut. 

Mogan Gölü Hakkında Önemli Bilgiler

Bahar ayları Ankara’da tam da Gölbaşı mevsimi. Yiyecek içeceğinizi kendiniz de götürebilir, mangal yapabilir, kafeteryalarında da her damak tadına uygun sunumlar bulabilirsiniz. Göldeki ördekleri izlemek de en huzur veren yönlerinden biridir. 

Mogan Gölü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Eymir Gölü

Ankara Gezilecek Yerler

Eymir Gölü Ankara’nın doğayla baş başa kalabileceğiniz en doğal alanlarından biri. Gölün dingin rengi, suyun üzerinde gezinen yeşil başlı ördekler ve kürek çekerek ilerleyen kanolar size büyük şehirde olduğunuzu unutturacak kadar huzur verici. Göl arazisi etrafındaki bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve şirin kır bahçeleriyle toplam 45 kilometrekarelik bir alan kaplıyor. Çevresindeki restoranlarda vakit geçirebiliyor isterseniz doya doya bisiklet de sürebiliyorsunuz.

Eymir Gölü'ne Nasıl Gidilir? 

Eymir Gölü’ne gitmek için toplu taşıma kullanacaksanız çok fazla alternatifiniz yok. Gölbaşı otobüsleri veya dolmuşlarına binip Haymana kavşağında inerek taksiyle devam etmeniz en pratik geliş yolu. Göl alanının İmrahor Vadisi ve Gölbaşı Tedaş Lojmanları arasındaki yoldan olmak üzere 2 girişi bulunuyor. 

Eymir Gölü Hakkında Önemli Bilgiler 

Eymir Gölü’nün bulunduğu arazi 1956 yılında ODTÜ’ye tahsis edilmiştir. 05:00 – 22:00 saatleri arasında göle girişler ücretsizdir. Fakat aracınızla geliyorsanız ODTÜ’den bir giriş kartı çıkartmanız gerekiyor. Kartınız yoksa aracınızı alana sokamıyor ve 20 – 25 dakika süren bir yol yürümek zorunda kalıyorsunuz. Bisiklet girişlerinde ise kart sorulmuyor.

Eymir Gölü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

Ankara Gezilecek Yerler

T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi 125 bin metrekarelik alanı ve 5.500 kişilik oturma kapasitesiyle şimdilik ülkemizin en büyük kütüphanesi. Kütüphanenin büyüme amaçları arasında da dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri olmak var. Kitap kokusunu soluyarak ders çalışmaktan hoşlananların şehirdeki yeni mekanlarından olan kütüphaneye gelmek için önce e-devlet üzerinden üyelik oluşturmanız ve randevu almanız gerekiyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne Nasıl Gidilir? 

Ankara’da Yenimahalle ilçesinde bulunan kütüphaneye gitmek için M1 ve M2 metro hatlarını, otobüsle ulaşım için de 169 ile 339 no’lu hatları kullanabilirsiniz. Özel aracınızla gidiyorsanız açık ve kapalı park alanlarından yararlanabilirsiniz.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Hakkında Önemli Bilgiler

Kütüphanenin bazı bölümleri 09:00’da açılıp 18:00’de kapanırken bazı bölümleri de 7/24 hizmet veriyor. Sıcak – soğuk içecekler, kek ve çorba ikramlarından belirli saatlerde ücretsiz olarak yararlanabiliyorsunuz. 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Dikmen Vadisi

Ankara Gezilecek Yerler

Şehrin içinde ama sanki değilmiş gibi davranan parkın 1990 öncesinde atıl bir gecekondu bölgesi olduğunu biliyor muydunuz? Oluşturulan bir kent projesiyle gecekonduların yerini modern binalar, aralarındaki atıl arazinin yerini de çiçek peyzajları, süs havuzları ve yürüyüş yollarıyla yemyeşil bir park almış. Parktaki Sakura ağaçları arasında yürürken fotoğraf çekimine gelen pek çok gelin – damat da görebilirsiniz. Dikmen Vadisi Ankara’nın karlı kışlarını en fotojenik göreceğiniz yerlerin de başında geliyor. Parkın yürüyüş yollarında kesintisiz 6 km yürüyebiliyorsunuz.

Dikmen Vadisi'ne Nasıl Gidilir? 

Dikmen Vadisi’ne gitmek için Güvenpark’ın önünden kalkan Keklik veya İlker yönüne giden dolmuşları kullanabilir, otobüsü tercih ediyorsanız yine İlker ve Sinan Caddesi üzerinden ilerleyen hatlara binebilirsiniz. Özel aracınızla gidiyorsanız mevsime ve güne göre park sorunu yaşanabiliyor. 

Dikmen Vadisi Hakkında Önemli Bilgiler

Parka giriş ücretsiz. Işıklandırması ise parkı 24 saat aktif kullanmak için imkan tanıyor. İsterseniz içindeki kafelerde oturabiliyor, yürüyüş dışında kondisyon sporları da yapabiliyorsunuz. 

Dikmen Vadisi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Gordion Antik Kenti

Ankara Gezilecek Yerler

Gordion Frigya’nın başkenti. UNESCO Geçici Dünya Listesi’nde yer alan Gordion Antik Kenti de Anadolu tarihine ışık tutan bir tarih hazinesi. Polatlı’ya bağlı Yassıhöyük Köyü’ndeki ören yerinden çıkan eserler de aynı köydeki Gordion Müzesi’nde sergileniyor. Bizim önerimiz dönemin ruhuna girmek için gitmişken her iki yeri de görmeniz. Yassıhöyük’ün keşfi ise öyle çok eskilere gitmeyerek, 19. Yüzyılda bölgeye demiryolu yapılırken fark edilmiştir. Gordion’daki ilk yerleşimin M.Ö. 2. Yüzyılda başladığı biliniyor. Antik Kent’in en ilgi gören kalıntıları ise sahipleri çok merak edilen 128 mezar tümülüsü. Ayrıca dünyanın en eski ahşap yapılarının da buradakiler olduğu söyleniyor.

Gordion Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir? 

Polatlı ilçesinin Ankara’nın merkezine mesafesi 95 km. Gordion Antik Kenti Polatlı’nın merkezine de 29 km uzaklıkta bulunuyor. Polatlı’dan Yassıhöyük Köyü otobüslerine binerek antik kente gidebilir, özel aracınızla geliyorsanız tabelalarla kolayca ulaşabilirsiniz.  

Gordion Antik Kenti Hakkında Önemli Bilgiler

Gordion Antik Kenti’ni 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasındaki yaz döneminde 08:00 – 19:00, 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasındaki Kış döneminde de 08:00 – 17:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Girişi 40 TL olan antik kenti müzekartı olanlar ücretsiz gezebiliyor. 

Gordion Antik Kenti hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Roma Hamamı

Ankara Gezilecek Yerler

Şehrin merkezi bir noktasında, Ulus Meydanı’nda konumlanan Roma Hamamı MS. 3. Yüzyılda sağlık tanrısı Asklepios için inşa edilmiş. O zamandan bu zamana direnebildiği kadar direnmiş hamam binası 80 x 130 metre boyutlarında olup, Romalıların taş taş üstüne koyduğu duvarların bazıları da eksenini kaybetmemiş. Roma Hamamı’nda sütunları, güreş alanları ve tarihin ayak izleriyle dolu diğer mekanları gezerken gözlerinizi kapatın. Romalıların arasında bir tarih yolculuğuna çıkartan tarihi yapı açıkhava müzesi olduğu için hava koşullarına hazırlıklı giyinmeyi de unutmayın.

Roma Hamamı'na Nasıl Gidilir?

Roma Hamamı Ulus Meydanı’na yaklaşık 400 metre mesafede. Cumhuriyet Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi de örenyerinin çok yakınında.

Roma Hamamı Hakkında Önemli Bilgiler

Roma Hamamı her gün 08:30 – 19:00 saatleri arasında müze kart ile gezilebiliyor. Müze kartınız yoksa 60 TL giriş ücreti ödeniyor. 

Roma Hamamı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Mavi Göl Barajı

Ankara Gezilecek Yerler

Hafta sonu ya da hafta içi… Mevsim çok üşütüp çok da terletmiyorsa Ankara’nın Mamak ilçesinde Kayaş yakınlarında konumlanan Mavi Göl şehirden uzaklaşıp doğaya kavuşmak için iyi bir seçim. Etrafı yeşil alanlarla çevrili Mavi Göl’de su bisikletleri ve kanolarla gezebilir, spor sahalarında maç yapabilir, uzun parkurlarında yürüyebilir, çocuklarınızı parklarında oynatabilirsiniz. Ankara’nın merkezine sadece 12 km mesafedeki Mavi Göl Ankara’nın en güzel rekreasyon alanlarından biri olup, kendin pişir kendin ye pikniklerini sevenlere de hitap ediyor. Akşamları ışıklandırılan gölün beyaz kış manzaraları da çok güzel. 

Mavi Göl Barajı'na Nasıl Gidilir?

Ankara – Samsun Karayolu kenarındaki Mavi Göl’e Ulus’tan kalkan 355 no’lu Kıbrıs Köyü otobüsüne binerek gidebilirsiniz. Göl alanına özel aracınızla gittiğinizde de park sorunu yaşamıyorsunuz. 

Mavi Göl Barajı Hakkında Önemli Bilgiler

Mavi Göl’ün en keyifli zamanları bahar aylarında. Alanda piknik masaları ve WC’ler de var. 

Mavi Göl Barajı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Karagöl Tabiat Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Karagöl Ankara’nın Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında konumlanan bir krater gölü. Gölün iki tarafı da çam ormanlarıyla çevrili, ayrıca arkalarında da Kavak ve Yıldırım dağlarının muhteşem manzarasını izleyebiliyorsunuz. Ankara’nın merkezine 86 km mesafesiyle şehir hayatına uzak olan gölün etrafında sizi rahatlatacak bir doğa, o doğada da bölgeye özel 50 tür endemik bitki mevcut. Bu türlerin 11'i de sadece Türkiye’de görülüyor. 2011 yılında Milli Park statüsüne giren Karagöl’de piknik yapabilir, uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Bu park bahar fotoğrafları çekmek için de çok ideal. 

Karagöl Tabiat Parkı'na Nasıl Gidilir?

Karagöl Çubuk ilçesine 28 km mesafede. Ankara – Çubuk karayolunu izleyerek parka ulaşabilirsiniz.

Karagöl Tabiat Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Karagöl’e araçla geliyorsanız aracınızın büyüklüğüne göre belirlenen bir giriş ücreti ödüyorsunuz. Parkta otopark sorunu da yok. 

Karagöl Tabiat Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ankamall

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, Mevlana Bulvarı’nda yer alan Ankamall’da bir AVM’den beklediğiniz her şey var. 278 bin metrekarelik büyük bir alanda kurulu AVM’nin 300’ü aşkın marka mağazası, 5 yıldızlı oteli, altı bin araç kapasiteli açık – kapalı otoparkı, restoranları, sineması ve aktivite merkezlerinde keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. Burada tüm yıl boyunca kültür sanat aktiviteleri de düzenleniyor. 23 Nisan’da ise AVM çocukların eğlence merkezine dönüşüyor. 

Ankamall'a Nasıl Gidilir?

Ankamall’a Ankara’nın birçok ilçesinden otobüsle, dolmuşla gelebiliyorsunuz. M1, M2, M3 hatlarıyla Akköprü metro durağında indiğinizde de kolayca ulaşabiliyorsunuz. 

Ankamall Hakkında Önemli Bilgiler

Ankamall’ı her gün 10:00 – 22:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

Ankamall hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Arslanhane Camii

Ankara Gezilecek Yerler

Arslanhane Camii’nin bir diğer adı da Ahi Şerafettin Camii. Arslanhane adını ise tam karşısında eski zaviye yapısındaki Roma’ya tarihlenen aslan heykellerinden alıyor. Atpazarı’ndan Ulus’a inen yolda göreceğiniz cami bir sokak arasında ve Ankara Kalesi, Hamamönü, Cermodern ile Rahmi M. Koç Müzesi’ne çok yakın. 13. Yüzyılda yapıldığı düşünülen caminin yapıldığı zamanı kanıtlayan bir kitabesi yok. Ama mimber kitabesinde 13. Yüzyıl işaret ediliyor. Camideki Ahi Şerafettin Türbesi’nin sandukası ise Etnografya Müzesi’ne taşınmış. Avlu duvarının yapımında da yine Roma döneminden kalma bir mezar taşı kullanılmış. 

Arslanhane Camii'ne Nasıl Gidilir?

Kızılay / Sıhhıye / Ulus / Mamak güzergahındaki 336, 343, 398, 375 no’lu otobüs hatları caminin yakınından geçiyor. Ayrıca Mamak – Ulus dolmuşları da sizi camiye ulaştırıyor. 

Arslanhane Camii Hakkında Önemli Bilgiler

1947 yılında restore edilen cami hem tarihi yapısı hem de yaydığı uhreviyatla çok huzur verici. Her ne kadar Selçuklu yapısı olarak görülse de caminin içindeki işlemeler İlhanlı izleri taşıyor.

Arslanhane Camii hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Cermodern

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın sanat ve kültür üretim merkezlerinden en büyüğü olan Cermodern 11.500 metrekarelik bir alanda galeriler, kongre merkezleri, fotoğraf sergileri, konferans salonları, heykel parkları ve simultane tercüme odalarıyla hizmet veriyor. Burası ulusal ve uluslararası tüm sanat eserlerine açık. Cermodern’in bulunduğu alan eskiden trenlerin tamir edildiği bölgeymiş. 2010 yılında açılan bu merkez Ankara’nın Altındağ ilçesinde konumlanıyor. Cermodern’de açık hava sineması da izleyebiliyorsunuz.

Cermodern'e Nasıl Gidilir?

Kültür ve Sanat Merkezi’ne ulaşım oldukça kolay. Metroyla gidecekseniz Sıhhıye Metro durağında, otobüsle gidecekseniz Gençlik Parkı ya da Adliye durağında inerek kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Tesiste araçlı gelen misafirler için özel işletilen bir otopark da var. 

Cermodern Hakkında Önemli Bilgiler

Cermodern’e girişler ücretli, tam bilet 40, indirimli bilet 30 TL. Pazartesi günleri kapalı olan tesis diğer günlerde 10:00 – 19:00 saatleri arasında gezilebiliyor.

Cermodern hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Anadolu’daki arkeolojik kazılardan çıkan buluntuların sergilendiği Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde sayısı 2.000’i aşan eser göreceksiniz. Eserlerin en eskisi M.Ö. 3000’li yıllara tarihlenirken, Hititler, Urartular ve Roma – Bizans döneminden kalanlar da çoğunlukta. Çömlekler, sikkeler, çivi yazılı kil tabletler, mühürler ve neler neler! Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Ankara Kalesi’nin hemen yanında konumlanan müze tarihi bir konakta hizmet veriyor. Müzede konserler, tiyatro etkinlikleri ve söyleşiler de düzenleniyor. 

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Müzeye metro, otobüs ve minibüslerle gelebilirsiniz. Ulaşımda metro kullanacaksanız Ulus durağında, otobüs kullanacaksanız Heykel durağında, minibüs kullanacaksanız Altındağ Belediyesi önünde inmeniz gerekiyor. 

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeye giriş ücretli. Tam bilet 50 TL, öğrenci – öğretmen ve 65 yaş üzerindekiler için indirimli bilet ise 25 TL. Müze pazartesi hariç her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında gezilebiliyor. 

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Atatürk Evi

Ankara Gezilecek Yerler

Atatürk’ün doğduğu evi merak ediyor ama Selanik’e gidemiyorsanız, Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan ve aslına sadık kalınarak yapılan Atatürk Evi’ni mutlaka görmelisiniz. Atamızın 100. Doğum yılında, 10 Kasım’da Kenan Evren tarafından açılan Atatürk Evi, 3 kattan oluşuyor. Birinci katta taşlık ve kiler; ikinci katta mutfak, sofa ve misafir odası; Üçüncü katta da Atatürk ve müze odası bulunuyor. 

Atatürk Evi'ne Nasıl Gidilir? 

Atatürk Evi’nin bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği’ne M1 – M2 – M3 metro hatlarıyla gidebilirsiniz. Dilerseniz EGO B1 ya da B2, 220, 221, 519, 542 no’lu belediye otobüslerine binebilirsiniz. Kayaş – Sincan Banliyö treniyle de çiftliğe gelinebiliyor, Gazi İstasyonu’nda indiğinizde 10 dakika yürümeniz gerekiyor. 

Atatürk Evi Hakkında Önemli Bilgiler

Atatürk Evi’ne girişler ücretsiz ve pazartesi hariç her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezilebiliyor. 

Atatürk Evi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Suluhan Kervansarayı (Nasuh Paşa Hanı) 

Ankara Gezilecek Yerler

Şehrin Beypazarı ilçesinde yer alan Suluhan Kervansarayı, Osmanlı şehir içi hanlarından güzel bir örnek. Çarşıya yakın konumdaki hanı Osmanlı sadrazamı Nasuh Paşa 17 Mart 1613’de yaptırmış. Restore edilerek günümüzdeki görünümüne kavuşan Suluhan iki katlı bir yapı. Otantik bir atmosfere sahip Han içindeki mağazalardan alışveriş yapabilir, kafesinde oturabilirsiniz. 

Suluhan Kervansarayı'na Nasıl Gidilir?

Beypazarı Ankaralılar için en popüler hafta sonu rotalarından. Ankara’nın merkezine yaklaşık 100 km mesafedeki ilçeye ulaşım yolları ise çeşitli. Otobüsle gitmek isterseniz Etlik Otobüs Terminali’nden ilçeye her saat başı, Akköprü Ankamall’dan ise her yarım saatte bir otobüs bulabilirsiniz. 

Suluhan Kervansaray'ı Hakkında Önemli Bilgiler 

Han içerisinde renkli fotoğraflar çekebilir, Beypazarı gezinizde dinlenme molasını da buradaki kafede verebilirsiniz.

Eğriova Tabiat Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’da yayla havası almak ve renkli doğanın tadını çıkarmak için en favori yerlerden biri de 30 hektar büyüklüğündeki Eğriova Tabiat Parkı. Beypazarı ilçesine 50 km mesafedeki bu cennet köşesinde yemyeşil bir ormanı, yayladaki pınarların döküldüğü suyu buz gibi olan bir de göleti bulunuyor. Göl kıyısında piknik yapabiliyor, oltanız varsa gölde balık tutabiliyorsunuz. Senenin belirli dönemlerinde burada Karaşar Yayla Şenliği yapılıyor. Tarihini takip ederek siz de katılabiliyorsunuz.

Eğriova Tabiat Parkı'na Nasıl Gidilir?

Eğriova Tabiat Parkı Ankara’nın merkezine 135 km uzaklıkta ve toplu taşımayla ulaşımı da yok. Özel aracınızla geldiğinizde otopark sorunu yaşamıyorsunuz. 

Eğriova Tabiat Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Eğriova Tabiat Parkı’na girişler ücretli. Araç girişlerinde ücretler aracınızın büyüklüğüne göre değişiyor. Ücret listesi her yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından güncelleniyor.

Eğriova hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İnözü Vadisi 

Ankara Gezilecek Yerler

Beypazarı ilçesinden başlayıp diğer ilçelere kadar uzanan İnözü Vadisi dik yamaçlardaki mağaraları ve tarihi kalıntılarıyla tam bir keşif alanı. Buradaki mağaraların ilk insanların yaşam alanı olduğu da iddia ediliyor. İki dağ arasındaki çukur bölgede kalan ve doğal sit alanı olarak korunan vadide oturup soluklanabileceğiniz tesisler de var. 

İnözü Vadisi'ne Nasıl Gidilir?

Beypazarı Ankara’nın merkezine yaklaşık 100 km mesafede ve ilçeye ulaşım yolları da çeşitli. İnözü Vadisi’nin Beypazarı’na mesafesi ise sadece 3 km. Rüstempaşa mevkiinde bulunan vadiye Beypazarı – Karaşar yolunu takip ederek gidebiliyorsunuz. 

İnözü Vadisi Hakkında Önemli Bilgiler

İnözü Vadisi’ne cüzi bir ücret ödeyerek giriş yapılıyor.

İnözü Vadisi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Tekke Dağı Milli Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Beypazarı gezinizde doğayla buluşma noktalarına bir alternatif de Tekke Dağı’ndaki 100 hektarlık milli park. Beypazarı’na 15 km mesafedeki Milli Park 2011 yılında açılmış. Şehir havasından tertemiz dağ havasına geçiş yapabileceğiniz Tekke Dağı’nın her yıl gelenekselleşen bir güveç günü de var. Bitki örtüsü çok zengin olan bu renkli alan Yılkı atlarının da en çok görüldüğü yerlerden. 

Tekke Dağı Milli Parkı'na Nasıl Gidilir?

Tekke Dağı Milli Parkı, Ankara’nın merkezine 112 km mesafede. Toplu taşımayla Beypazarı ilçesine gelip sonrasında da araçla devam etmek gerekiyor. Milli Park ile Beypazarı arasındaki mesafe ise yaklaşık 13 km. 

Tekke Dağı Milli Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Tekke Dağı Milli Parkı, İnözü Vadisi’nden sonra karşınıza çıkıyor. İsterseniz bir günde her ikisini de gezebilirsiniz. Giriş ücretleri aracınızın büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor. Milli parkın içinde çadır kurabiliyor, karavanla girebiliyor, bungalov konaklama tesislerinde de kalabiliyorsunuz.

Tekke Dağı Milli Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Beypazarı Yaşayan Müze

Ankara Gezilecek Yerler

23 Nisan 2007 yılında açılan Beypazarı Yaşayan Müze ülkemizin de ilk ve tek uygulamalı kültür müzesi. Osmanlının son dönemlerinde yapılan tarihi bir konakta faaliyet gösteren müze Beypazarı Çınar Sokak’ta yer alıyor. Müzenin koleksiyonlarında balmumundan yapılan heykeller, el yapımı ahşap objeler, el dokuması halılar kilimler mevcut olup, tüm detaylarıyla Beypazarı halkının yaşamından kesitler sunuyor.  Tıpkı bir sahne gibi canlı bir enerjiye sahip müzede etkinlik ve sergiler de düzenleniyor.

Beypazarı Yaşayan Müze'ye Nasıl Gidilir? 

Beypazarı Ankara’nın merkezine ortalama 100 km mesafede. Aracınızla gidiyorsanız park konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz. Otobüsle gitmeyi tercih ediyorsanız Etlik Otobüs Terminali’nden ilçeye her saat başı, Akköprü Ankamall’dan ise her yarım saatte bir otobüs kalkıyor. 

Beypazarı Yaşayan Müze Hakkında Önemli Bilgiler 

Müzeyi çok cüzi bir ücret karşılığında, 09:00 – 20:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Bu müze Beypazarı Kültür ve Tarih Müzesi’nde 190 metre mesafede, vaktiniz olursa her iki müzeyi de gezmeyi öneriyoruz.

Beypazarı Yaşayan Müze hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Jülien (Julianus) Sütunu

Ankara Gezilecek Yerler

Julien Sütunu Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Ulus semtindeki hükümet alanında bulunuyor. MS. 361 – 363 yıllarında yolu Ankara’dan geçen Roma İmparatoru Julianus’un şerefine inşa edilen sütun 15 metre yüksekliğinde. Halka taşlarla yükseltilmiş sütun üzerinde hiçbir işleme, yazı veya şekil yer almıyor. 2001 yılında Ankara Valiliği tarafından aslına uygun restore edilen sütun "Belkıs Sütunu" olarak da biliniyor.

Jülien Sütunu’na Nasıl Gidilir?

Sütunun bulunduğu Ulus Meydanı Ankara’nın en merkezi yerlerinden. Otobüs, metro, taksi, minibüs ve özel aracınızla rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Metro M1 hattının Ulus durağında indiğinizde ya da belediye otobüslerinin 266, 279, 286, 163-3, 413-3, 530-3, 347, 530-3 hatlarına bindiğinizde meydana çıkabiliyorsunuz. Özel araçla gittiğinizde hemen yanındaki ücretli küçük otoparka park etmeniz de mümkün.

Jülien Sütunu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Zafer Anıtı

Ankara Gezilecek Yerler

Altındağ ilçesinde Ulus Meydanı’nda göreceğiniz Zafer Anıtı, bir heykelden öte Türk ulus devleti ideolojisinin de simgesi. 24 Kasım 1927 tarihinde açılan anıt, Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Atatürk, Türk ordusu ve Türk kadınına ithafen yapılmış. Heykeli yapan heykeltraş Avusturyalı Heinrich Krippel. Zafer Anıtı ayrıca cumhuriyetle ilgili yapılan akademik çalışmalara en çok konu olan eserler arasında yer alıyor.

Zafer Anıtı’na Nasıl Gidilir?

Anıtın bulunduğu Ulus Meydanı Ankara’nın en merkezi yerlerinden. Otobüs, metro, taksi, minibüs ve özel aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. Metro M1 hattının Ulus durağında indiğinizde ya da belediye otobüslerinin 266, 279, 286, 163-3, 413-3, 530-3, 347, 530-3 hatlarına bindiğinizde meydana çıkabiliyorsunuz. Özel araçla gittiğinizde hemen yanındaki ücretli küçük otoparka park etmeniz de mümkün.

Zafer Anıtı Hakkında Önemli Bilgiler

Zafer Anıtı Julien Sütunu’na sadece 290 metre mesafede. Meydanda her ikisini de görebilirsiniz.

Zafer Anıtı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Ankara Bağ Evi

Ankara Gezilecek Yerler

Keçiören’de apartmanlar arasına gizlenmiş Ankara Bağ Evi, Koç ailesinin 1950’li yıllara kadar yaşadığı ev. Koç Üniversitesi VEKAM kampüsü içindeki ev, ahşap ve taşın mükemmel uyumuyla 20. Yüzyılın başlarında inşa edilmiş. 2007 yılından itibaren Semahat – Nusret Arsel koleksiyonun sergilediği bu bağ evi Ankara’nın son kalan örneklerinden. İçindeki objeler, antikalar ve kişisel eşyalar da yansıttığı dönemin en değerlilerinden. Müzenin bahçesinde bir de yörük çadırı var.

Ankara Bağ Evi’ne Nasıl Gidilir?

Ankara Bağ Evi’ne 145 ve 268 no’lu otobüslere binerek ya da Kızılay – Batıkent metrosundan Atatürk Kültür Merkezi durağında inip Keçiören metrosuna aktarma yapıp Şehitler durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Ankara Bağ Evi Hakkında Önemli Bilgiler

Pazar günleri dışında müzeyi her gün 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti ise oldukça cüzi tutulmuş.

Ankara Bağ Evi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Duatepe Anıtı

Ankara Gezilecek Yerler

Tarih derslerinde okuduğumuz Sakarya Meydan Muharebesi’nin yapıldığı o tepenin Ankara’nın Polatlı ilçesi yakınlarında olduğunu biliyor muydunuz? Atatürk’ün savaşı yönettiği tepede konumlanan Duatepe Anıtı 2000 yılında ziyarete açılarak 20.000 fidanla da yeşillendirilmiş. Atatürk ile Mareşal Fevzi Çakmak’ın etkileyici yüz ifadeleri ve gövdesinde yazan şehit isimleriyle anıt gerçekten de gerçekmiş gibi. Duatepe savaşta düşmandan kazanılan ilk tepe olmasıyla da önemli.

Duatepe Anıtı’na Nasıl Gidilir?

Duatepe Ankara’nın merkezine 80 km, Polatlı ilçe merkezine 5 km uzaklıkta. Anıtı görmek için önce AŞTİ Otobüs Terminali’nden binip Polatlı’ya gelmeniz gerekiyor. Polatlı’dan Duatepe’ye minibüslerle ulaşabiliyorsunuz.

Duatepe Hakkında Önemli Bilgiler

Duatepe Anıtı’na ücretsiz giriliyor ve her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Duatepe Hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Kızılcahamam Kaplıcaları

Ankara Gezilecek Yerler

Kızılcahamam Kaplıcaları Osmanlı döneminde de bir şifa adresiydi, şimdi de öyle. Kaplıcaların ısısı 47 dereceye kadar yükselen şifalı suyu cilt, böbrek, romatizmal hastalıklar, nörolojik hastalıklar, dolaşım ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor. Bölgede konaklayabileceğiniz birçok termal tesis bulunuyor. Yaz – kış iş toplantıları, sağlık seyahati gibi birçok vesileyle ziyaret edilen kaplıcaların olduğu yemyeşil doğa da en az kaplıcalar kadar sağlıklı ve huzur verici.

Kızıcahamam Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Ankara’nın merkezinden Kızılcahamam’a toplu taşımayla gitmeyi düşünüyorsanız 19 Mayıs Stadyumu önünden kalkan 527-2 no’lu otobüse binebilirsiniz. Özel aracınızla ulaşımda Ankara – İstanbul karayolunu takip ederek gidebilirsiniz. Kızılcahamam Ankara’ya 82 km mesafede.

Kızıcahamam Kaplıcaları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Beşkonak Bazalt Sütunları Jeositi

Ankara Gezilecek Yerler

Sadece ülkemizde Ankara’da değil, dünyada da çok az görülen bu kaya oluşumları tam fotoğraflık. 20 – 25 milyon önce oluştuğu düşünülen bu kayaların oluşumunda milyonlarca yıl önceki volkanik patlamaların büyük rolü var. Bazalt sütunları halk arasında sabuna benzetildiği için ‘sabun kayalar’ olarak da tasvir ediliyor. Kızılcamam’ın Fındıklı Mahallesi’ndeki bu doğal fonu mutlaka gezin.

Beşkonak Bazalt Sütunları Jeositi’ne Nasıl Gidilir?

Güvem – Çerkeş karayolu üzerindeki boğazın her iki yanını da çevreleyen kaya kütlelerini görmek için önce Kızılcahamam’a gelmeniz gerekiyor. Ankara’dan Kızılcahamam’a toplu taşımayla gitmeyi düşünüyorsanız 19 Mayıs Stadyumu önünden kalkan 527-2 no’lu otobüse binebilirsiniz. Özel aracınızla ulaşımda Ankara – İstanbul karayolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Beşkonak Bazalt Sütunları Kızılcahamam’ın merkezine de 16 km mesafede.

Beşkonak Bazalt Sütunları Jeositi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Akköprü

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın en eski tarih duraklarından biri olan Akköprü Ankamall’ın hemen yanında. Dolayısıyla Ankamall AVM’ye geldiğinizde karşısında durup fotoğraf çekebilir, tarih boyu hikayesini düşünerek üzerinden yürüyebilirsiniz. Köprüyü Ankara gezilecek yerler rotasına sokan özelliği 1222 yılından bu yana ayakta olması. Dönemin Ankara Valisi Kızıl Bey’in yaptırdığı bu mütevazi köprü hacca ve askere gidenlerin uğurlandığı, kervanların geçtiği bir yol olmuş tarih boyunca. Çeşitli dönemlerde yenilenen köprü günümüzde araç trafiğine kapalı. Köprünün batı tarafında da iki yazıt bulunuyor.

Akköprü’ye Nasıl Gidilir?

Akköprü Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde konumlanıyor ve altından da Ankara Çayı akıyor. Akköprü’ye M1, M2, M3 hatlarına binip Akköprü metro durağında indiğinizde kolayca ulaşabilirsiniz.

Akköprü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Ankara Palas

Ankara Palas

1930’larda siyasilerin, gazetecilerin, sanatçıların buluştuğu, hem politikanın hem de hayatın konuşulduğu, renkli resepsiyonların yapıldığı Ankara Palas’ın eski adı Ankara Vakıf Oteli. Eski meclisin karşısında bulunan bina Selçuklu ve Osmanlı sanatını harmanlayan muntazam mimarisiyle dikkat çekiyor. İçinde balo salonu, süit odalar, yemek salonları olan Ankara Palas etkileyici iç dekorasyonuyla günümüzde özel davetler ve düğünler için kullanılıyor. Ankara Palas Altındağ ilçesinde Cumhuriyet Caddesi’nde konumlanıyor.

Ankara Palas’a Nasıl Gidilir?

Metronun Ulus durağında inip 2-3 dakika yürüdüğünüzde Ankara Palas’ı karşınızda görüyorsunuz. Minibüs ve dolmuşlarla da Ulus Meydanı’na kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Ankara Palas Hakkında Önemli Bilgiler

Bina şu anda bitiş tarihi henüz belirlenmemiş bir tadilatta. Gezmek istediğiniz tarihlerde tadilatın bitip bitmediğini öğrenebilirsiniz.

Ankara Palas hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Deniz Dünyası

Ankara Gezilecek Yerler

Keçiören Belediyesi tarafından kurulan Deniz Dünyası toplamda 2.700 metrekarelik büyük bir alanda hizmet veriyor. 4 ana bölüme ayrılan tesiste tatlı su balıkları, timsahlar, su kaplumbağaları ve tünel bölümleri ile ziyaretçilerin dinlenebileceği bir kafeterya var. 150 türde binlerce balığın bulunduğu tesiste en çok ilgiyi de timsahlar görüyor.

Deniz Dünyası’na Nasıl Gidilir?

Keçiören Deniz Dünyası’na metroyla gidecekseniz Mecidiye durağında inip, metro çıkışında da 10 dakika yürümeniz gerekiyor. Otobüsle gidecekseniz 481-6 no’lu hattı kullanabiliyorsunuz.

Deniz Dünyası Hakkında Önemli Bilgiler

Deniz Dünyası her gün açık, 09:00 – 21:00 saatleri arasında çocuklar için ücretsiz, yetişkinler için çok cüzi bir ücretle gezebiliyorsunuz.

Deniz Dünyası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Elmadağ Kayak Merkezi

Elmadağ Kayak Merkezi

Ankara’nın merkezine 26 km uzaklıktaki Elmadağ Kayak Merkezi bölgenin en rağbet gören kış adreslerinden. 1800 metre rakımıyla kışın bembeyaz olan merkezde kar kalınlığı 40 santimetreyi buluyor. Merkezin kar sezonu yaklaşık 100 gün sürüyor. 650 metrelik kayak parkurunun yanında merkezde iki adet de teleski bulunuyor. Özellikle de sömestr ara tatilinde çok kalabalıklaşan merkezde snowboard yapabiliyor, bilmiyorsanız eğitimini alabiliyorsunuz.

Elmadağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Elmadağ Kayak Merkezi Elmadağ ilçesinde, Yakup Abdal Köyü’nde. Ankara’nın merkezinden minibüsler ve taksilerle ulaşabiliyor, özel aracınızla gittiğinizde sorunsuzca park edebiliyorsunuz.

Elmadağ Kayak Merkezi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Nallıhan Kuş Cenneti

Ankara Gezilecek Yerler

Doğanın renklerinde huzur buluyor ve fotoğraf çekmeyi de seviyorsanız Ankara’nın baharlarında Nallıhan Kuş Cenneti’ni mutlaka görmelisiniz. Özellikle de yağışın bol olduğu dönemlerde havzalardaki su oranı arttığı ve göçmen kuşlar da geldiği için burası daha bir güzel oluyor. 1994 yılında koruma altına alınan kuş cennetinde 200’ün üzerindeki kuş türü yaşıyor. 425 hektarlık büyük bir alan kaplayan Nallıhan Kuş Cenneti’nden görünen renk katmanlı dağlar da durup seyredilesi.

Nallıhan Kuş Cenneti’ne Nasıl Gidilir?

Ankara’nın merkezine 133 km uzaklıktaki Nallıhan Kuş Cenneti’ne özel aracınızla ya da Ankara – Nallıhan dolmuşlarıyla gidebilirsiniz.

Nallıhan Kuş Cenneti Hakkında Önemli Bilgiler

Nallıhan Kuş Cenneti’nde fotoğraf safarileri de düzenleniyor. Ayrıca gözlem kuleleri ve yürüyüş parkurlarıyla da burası tüm stresinizi unutabileceğiniz huzurlu bir ortam sunuyor. Girişler ise ücretsiz.

Nallıhan Kuş Cenneti hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii

Ankara Gezilecek Yerler

Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii’ni Bilkent’in girişinde, geniş kubbesi ve modern mimarisiyle hemen tanıyacaksınız. Cami İhsan Doğramacı tarafından babasına ithafen yaptırılmış. Cuma namazında çok kalabalık olan camii'nin sadece içi değil avlusundaki manzara da çok güzel. Ayrıca avludaki şelaleyi de çok beğeneceksiniz.

Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii’ne Nasıl Gidilir?

Camiye gitmek için Kızılay – Çayyolu metrosuna binip Bilkent durağında inmelisiniz. Otobüs kullanacaksanız 111, 176 no’lu Bilkent otobüsleri ya da Kızılay’dan kalkan mavi minibüslere de binebilirsiniz.

Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii Hakkında Önemli Bilgiler

2008 yılında ibadete açılan cami kompleksinin en ilginç özelliği çok dinli bir ibadethane olması. Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin ibadet yerleri tek bir çatı altında toplanmış. Osmanlıların külliyelerinin tüm özelliklerini taşıyan cami bünyesinde konferans ve sergi salonları da var.

Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi

Ankara’nın Mamak semtinde konumlanan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi uzaya ilgi duyan, yıldızları merak eden herkese açık bir merkez. Panoramik asansörler, gezegen evi, güneş sistemi, uzay bisikleti, denge tüneli ve gök taşları gibi birçok simülasyon izleyebileceğiniz merkezde Planetaryum, VR sanal gerçeklik oyunları, bilim atölyeleri ve robot kodlama gibi bölümler de var.

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ne otobüs ve dolmuşlarla ulaşım mümkün. Otobüsle gelecekseniz Kızılay Ziya Gökalp Caddesi’nden geçen 365 – 367 no’lu hatlara binip Pazar Yeri durağında inerek; Dolmuşla gelecekseniz Sıhhıye Köprüsü üzerinden Misket Mahallesi’ne binip Misket PTT önünde inerek merkeze ulaşabilirsiniz.

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi Hakkında Önemli Bilgiler

Merkeze giriş ücretsiz. İçeride alacağınız simülasyon gibi etkinlikler-hizmetler ise ücretlendirilmiş.

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın en öncü üniversitelerinden ODTÜ’ye bağlı olan müze 2003 yılında kurulmuş. M.Ö. 7. Yüzyıldan başlayarak günümüze kadar olan süreçte Anadolu’daki teknoloji gelişimini konu alan müze 4 ana bölümden oluşuyor; Sergi binası, Ulaşım Tarihi binası, Uygulamalı Bilim Merkezi binası ve iki uçak da göreceğiniz UFO açık hava sergisi. Eski başbakanlardan Bülent Ecevit de müzenin açıldığı yıl 70 yıllık daktilosunu ODTÜ’ye bağışlamış. Müzede bu daktiloyu da görebiliyorsunuz.

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Müzenin bulunduğu kampüse Kızılay Meydanı’ndan metroya binerek ulaşabilirsiniz.

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’ne girişler ücretsiz. Hafta içi 09:00 – 17:00, sadece ayın ilk haftasındaki cumartesi günleri de 11:00 – 16:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Çansera Parkı (Uğur Mumcu Parkı) 

Ankara Gezilecek Yerler

2013 yılında hizmete açılan Çansera Parkı Ankara’nın Çankaya ilçesinin Çukurambar semtinde yer alıyor. Parkın adı açıldıktan 5 yıl sonra, ölüm yıldönümünün 25. yılına denk gelen tarihte Uğur Mumcu olarak değiştirilmiş. 90 dönümlük büyük bir arazi içinde bulunan park Ankara’nın nefes alma noktalarından biri olup, önünde "Uğurlar Olsun" yazısıyla merhum Uğur Mumcu’nun heykeli de görmeye değer. Basketbol sahaları ve yürüyüş parkurlarıyla parkı spor alanı olarak da kullanabilirsiniz.

Çansera Parkı’na Nasıl Gidilir?

Çansera Parkı’na Kızılay Güvenpark önünden 411-7 ve 482-7 no’lu otobüslere binerek Öğretmenler Parkı önünde indiğinizde kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Ayrıca Çukurambar – Kızılay minibüsleri de parkın önünden geçiyor. Parkın içinde bir otopark da mevcut.

Çansera Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Burası her mevsim rüzgarlı olduğu için uçurtma uçurmak için de birebir.

Çansera Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ankara Botanik Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Atakule’nin arka tarafında konumlanan park yüksek rakımda olduğu için yaz aylarının en serin yerlerinden. Çankaya Caddesi ve Cinnah Caddesi’yle çevrelenen 65.000 metrekare büyüklüğündeki parkta çocuklarınızı oynatabilir, bir ağaç gölgesine oturup kitabınızı okuyabilirsiniz. Şehirdeki en huzurlu yerlerden biri olan park 1.330 metrekarelik havuzuyla harika bir peyzaja sahipken, karlı kış manzaralarıyla da çok güzel oluyor.

Ankara Botanik Parkı’na Nasıl Gidilir?

Ankara Botanik Parkı’na Kızılay’dan kalkan 135, 188, 413 ve 407 no’lu otobüslerle gidebilir ya da yine aynı yerden geçen Oran Sitesi minibüslerine binerek de ulaşabilirsiniz. 

Ankara Botanik Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Tuz Gölü

Ankara Gezilecek Yerler

Sadece Ankara’nın değil, ülkemizin de en fotojenik köşelerinden olan Tuz gölü aslında Ankara, Aksaray ve Konya şehirleri arasında paylaşılan bir göl. Sınırları şehirleri taşan Tuz Gölü muhteşem gün doğumları ve günbatımlarıyla harika fotoğraflara konu olurken, egzotik atmosferiyle evlilik teklifleri ile özel gün kutlamaları için de tercih ediliyor. Ülkemizin tuz ihtiyacının neredeyse yüzde kırkını karşılayan göl, ev sahibi flamingolar da dahil yaklaşık 100 kuş ve memeli türüyle bir doğal park görünümünde.

Tuz Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Tuz Gölü’ne Ankara - Aksaray yönünü takip ederek özel otobüsler veya özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Gölde otopark ücretsiz. 

Tuz Gölü Hakkında Önemli Bilgiler

Tuz Gölü’nde çıplak ayakla yürüyebilir, hemen yanındaki Tuz Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Tuz Gölü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.  

Aqua Vega Akvaryum

Ankara Gezilecek Yerler

Çocuklar ve büyükler, herkesi deniz dünyasının sakinleriyle tanıştıran Aqua Vega Akvaryum, AVM içindeki en uzun tünel akvaryumu olması açısından Türkiye’de tek. 23 Nisan 2012 tarihinde açılan akvaryum 6.000 metrekarelik alan kaplıyor ve tünel boyu da tam 98 metre uzanıyor. Birbirinden farklı türlerden oluşan 12.000 deniz canlısı ve izlerken bile gerileceğiniz vahşi hayvan türleriyle bu akvaryum hem eğitici hem de eğlendirici.

Aqua Vega Akvaryum’a Nasıl Gidilir?

Aqua Vega Akvaryum, Nata Vega Outlet’in -2. Katında konumlanıyor. Mamak bölgesindeki AVM’ye trenle ya da dolmuşla gidebiliyorsunuz.

Aqua Vega Akvaryum Hakkında Önemli Bilgiler

Akvaryumu hafta içi 10:00 – 20:00 saatleri arasında, hafta sonu 11:00 – 21:00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Aqua Vega Akvaryum hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ihlamur Vadisi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Keçiören’deki Ihlamur Vadisi, içindeki çocuk parkları, kaykay alanı, hayvan alanı, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları ve kafeleriyle yeni hayata geçirilmiş bir park. 3.100 metrekarelik yeşil alanıyla yeni bir soluklanma noktası olan parkın 450 kişilik amfi tiyatrosu da yaz günlerinde bu park dinlencesine keyifli aktiviteler ekliyor. Parkta İstanbul’un incisi Boğaziçi Köprüsü ile Saraybosna’daki Mostar Köprüsü’nün de minyatür hallerini görebiliyorsunuz.

Ihlamur Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Geliş noktanız Kızılay baz alındığında 421, 415, 481, 439, 440, 492 no’lu otobüslere binerek kolayca ulaşım mümkün. Eğer Ulus yönünden gelecekseniz 411, 419 ve 487 no’lu otobüsleri de kullanabilirsiniz.

Ihlamur Vadisi Hakkında Önemli Bilgiler

Bol ağaçlı bu büyük park düğün – nişan organizasyonları için de kullanılıyor. Denk gelirseniz şaşırmayın.

Ihlamur Vadisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Lozan Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Çankaya Belediyesi’nin 2006 yılında açtığı Lozan Parkı oldukça komplike bir park. 6.000 ağacın ve değişik bitki türünün bulunduğu park çocuklu aileler için de çocuklarını güvenle oynatabilecekleri bir cennet. Tenis kortları, koşu parkurları, futbol – basketbol sahaları ve okçuluk pistleriyle çok yönlü bir alan sunan parkta alkol servisi bulunan bir cafe de mevcut.

Lozan Parkı’na Nasıl Gidilir?

Lozan Parkı’na Güvenpark yönüne giden otobüslerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca içeride aracınızı park edebileceğiniz bir otoparkı da var.

Lozan Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Çubuk Barajı

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, şehir merkezine yaklaşık 11 km mesafedeki Çubuk Barajı, şehrin su ihtiyacını tek başına karşılayabilen potansiyeliyle oldukça büyük bir baraj gölü. Bizzat Atatürk’ün talimatıyla 1930 yılında yapımına başlanan baraj, cumhuriyet döneminin ilk barajı olmasıyla da ayrı bir öneme sahip. Ankara’nın ortasında deniz varmış gibi hissettiren baraj gölünün etrafı mesire alanlarıyla, yürüyüş yolları ve spor sahalarıyla misafirlerini şehir hayatından koparacak kadar keyifli. Göl etrafındaki bahçelerin renkli çiçek peyzajını da çok beğeneceksiniz.

Çubuk Barajı’na Nasıl Gidilir?

Çubuk Barajı’na şehir içinden ulaşım oldukça kolay. Rekreasyon alanına giden 447 no’lu otobüs Sıhhıye – Ulus – Hasköy istikametinden direkt Baraj Mahallesi’ne bağlanıyor.

Çubuk Barajı Hakkında Önemli Bilgiler

 7/24 açık baraj alanına girişler ücretsiz. Araçla giriyorsanız park için ücret ödüyorsunuz.  

Çubuk Barajı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Devlet Demiryolları Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Garı’nın içinde konumlanan ve iki katlı tarihi bir taş yapıda bulunan Devlet Demiryolları Müzesi hemen gezip bitirebileceğiniz küçücük bir müze. 24 Aralık 1964 yılında hizmet vermeye başlayan müze binasının en önemli özelliği Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk’ün burayı mesken ve karargah olarak da kullanması. Atatürk’ün şahsi eşyalarının yanında eşi Fikriye Hanım’la kaldığı oda da orijinal haliyle korunmuş olarak çıkıyor karşınıza. Müzede tren maketleri, ray ve makas örnekleri ile kompartımanlarda kullanılmış servis takımlarına kadar yüzlerce eser sergileniyor.

Devlet Demiryolları Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Devlet Demiryolları Müzesi’ni görmek için Dikimevi Aşti metrosuna binip Tandoğan durağında inebilir ya da Kızılay Batıkent metrosuna binip Ulus durağında inebilirsiniz. Bu duraklardan sonra müzeye 5 dakika yürümeniz gerekiyor. Ayrıca Ulus istikametine giden dolmuşlar da müzenin önünden geçiyor.

Devlet Demiryolları Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müze hafta sonları kapalı. Hafta içinde ise 09:00 – 17:00 saatleri arasında ücretsiz gezebiliyorsunuz.

Devlet Demiryolları Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Osmanlı ve Türk tarihinin başucu geleneklerini, ritüellerini ve nicesini sergileyip tanıtan müze, Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla 2013 yılında Altındağ ilçesinin Talatpaşa Bulvarı’nda kurulmuş. İki katlı müzede Hacivat – Karagöz, gölge oyunları gibi eskimeyen geleneklerle karşılaşacak, dünden bugüne koruyup kollanan kültürel değerleri tekrar hatırlayacaksınız.

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Kızılay’dan ya da Aşti’den Ankaray’a binerek Kurtuluş durağında indiğinizde müzeye 5 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz. Mamak tarafından geliyorsanız Kurtuluş durağından geçen herhangi bir otobüsle de gelebilirsiniz. 

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi pazartesi hariç her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Giriş için ücret alınmıyor.

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Tabiat Tarihi Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’da ailecek gezebileceğiz en keyifli müzelerden biri de Tabiat Tarihi Müzesi. Çankaya’da, Çukurambar Mahallesi’nde konumlanan müzenin açılışı Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından 1968 yılında yapılmış. 4.000 metrekarelik alanda hizmet veren müze 3 kattan oluşuyor ve 5 bölüme ayrılıyor. Fosiller, ay taşları, göktaşları ve hayvan örneklerinin yanında müzedeki Amerika Birleşik Devletleri’nden getirilen dinozor fosili ile 15 milyon yaşındaki fil iskeleti de en görülmesi gereken parçaların başında geliyor.

Tabiat Tarihi Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Müzeye gelmek için Ulus ve Kızılay’dan Çiğdem ve Yüzüncü Yıl dolmuşlarına binip çok yakınında inebilirsiniz. Otobüs tercih edecekseniz Kızılay veya Ulus’tan 132 ve 133 no’lu otobüslere binebilirsiniz.

Tabiat Tarihi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Müzeyi pazartesi hariç her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Girişler ücretsiz.

Tabiat Tarihi Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Tacettin Sultan Camii

Ankara Gezilecek Yerler

Hamamönü’nde Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi’nin hemen yanında konumlanan Tacettin Sultan Camii, Ankara’nın maneviyatı en yüksek yerlerinden biri. 16. Yüzyılda açılan Şeyh Tacettin Sultan dergahına Sultan Abdülmecit camii, ev ve çeşme de ekletmiş. Ev Mehmet Akif Ersoy’a uzun yıllar mesken olurken camii'de de ibadete devam edilmiş.

Tacettin Sultan Camii’ne Nasıl Gidilir?

Hamamönü’nde otopark sorunu yaşamıyorsunuz, bu yüzden aracınızla gitmeyi de düşünebilirsiniz. Eğer metroyla gitmek isterseniz M1, M2, M3 hatlarını kullanabilir, Sıhhıye ya da Kurtuluş istasyonlarında inip yürüyerek devam edebilirsiniz. Otobüsle gitmek isterseniz 185-7, 288, 193, 397, 352, 437, 439 ve 530 no’lu otobüslere binebilirsiniz.

Tacettin Sultan Camii Hakkında Önemli Bilgiler

Camiyi ücretsiz gezebiliyor, isterseniz ibadet edebiliyorsunuz. Gelmişken hemen yanındaki Mehmet Akif Evi Müzesi’ni de görmenizi öneriyoruz.

Tacettin Sultan Camii hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Abdi İpekçi Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Otobüs ve metroyla şehrin en kolay erişilen parklarından olan Abdi İpekçi Parkı, Sıhhıye Meydanı’nda konumlanıyor. Parkın en simgesel özelliği ise gökyüzüne açılmış avuçları olan bir el heykeli. 1981 yılında açılan park 36.800 metrekare alan sunuyor. İçinde küçük bir çay bahçesi de bulunan parkta isterseniz yürüyüş yapabilir, havuz kenarında kitabınızı okuyabilirsiniz. Burası şehirdeki mitinglerde toplanma alanı olarak da kullanılıyor.

Abdi İpekçi Parkı’na Nasıl Gidilir?

Abdi İpekçi Parkı’na metro, otobüs ve dolmuşlarla gidebiliyorsunuz. Metroyla, Sıhhıye yönünden binerek Abdi İpekçi durağında indiğinizde park karşınıza çıkıyor.

Abdi İpekçi Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kore’de Savaşan Türkler Anıtı

Ankara Gezilecek Yerler

Kore’de savaşan Türk askerleri anısına 1973 yılında yapılan anıt 2010 yılında tümüyle yenilenmiş. Ankara’nın en merkezi yerlerinden birinde Ankara Garı’nın hemen karşısında konumlanan anıt geleneksel Kore mimarisi tarzında yapılmış. Ankara, Seul ile kardeş bir kent. Bu anıtın bir benzeri de Kore’nin başkenti Seul’de Ankara Anıtı olarak gezilebiliyor.

Kore’de Savaşan Türkler Anıtı’na Nasıl Gidilir?

Metronun Ulus durağından tren garının olduğu alana yürüyerek gidebiliyorsunuz. Sıhhiye üzerinden Ulus istikametine giden otobüsler ve dolmuşlar da anıtın önünden geçiyor. 

Kore’de Savaşan Türkler Anıtı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Ülkemizin ilk evcil hayvan parkı olma unvanını taşıyan park, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 Ağustos 1998’de açılmış. 18 dönümlük büyük bir arazi içindeki parkta kümes hayvanları, akvaryum balıkları, kuş evleri, oyun alanları, piknik alanları ve büyük bir şelale mevcut. Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı Ankara’da çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz eğlenceli rotalardan biri.

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’na Nasıl Gidilir?

Evcil hayvanlar parkına giderken Güvenpark önünden 481 no’lu otobüse binip parkın ismini taşıyan durakta inebilirsiniz. Ulus’tan parka gitmek için 411-7 no’lu otobüse binmeniz ve Piri Türkistan Camii durağında inmeniz gerekiyor. Ayrıca Keçiören’e giden dolmuşlar da parka yakın bir yerden geçiyor.

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Her gün açık olan parkı 10:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz gezebiliyorsunuz.

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Altınköy Açık Hava Müzesi

Şehrin şimdiki halinden biraz sıyrılıp köklü tarihinde kısa bir köy yolculuğu yapmaya var mısınız? Altındağ’da bulunan Altınköy Açık Hava Müzesi 500 dönümlük bir arazi içinde 1900’lerin eski köy evleri, köy kahvehaneleri, eski küçük bakkallarıyla karşılıyor misafirlerini. Köy sokaklarında yürür gibi hissettiren açık hava müzesinin sanat atölyeleri, kır bahçeleri, asma köprüleri, yaban hayatı müzesi ve çocuk oyun alanları da tüm günü burada geçirmenize sebep olacak kadar renkli. İsterseniz parkın içindeki restoranlarda Osmanlı yemeklerini deneyebiliyor, tarihi yel değirmenleri önünde de park hatırası fotoğraflar çektirebiliyorsunuz.

Altınköy Açık Hava Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Kızılay’dan metroya binip, Sıhhıye istasyonunda inip, 312 no’lu otobüse aktarma yapıp, Altınköy durağında inmeniz gerekiyor.

Altınköy Açık Hava Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Pazartesi hariç haftanın her günü gezebileceğiniz müzenin açık olduğu saatler 10:00 – 19:00 arası. Müzeye giriş ücretli, ücreti ise oldukça cüzi, tam bilet 10 TL, öğrenci bileti 4 TL.  Altınköy Açıkhava Müzesi’nde kahvaltı yapmak da keyif verici.

Altınköy Açık Hava Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

50. Yıl Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Kalesi, İncesu yamaçları ve Kocatepe başta olmak üzere şehrin panoramik manzarasını ayaklarınızın altına seren 50. Yıl Parkı Çankaya’nın Cebeci ilçesinde konumlanıyor. 2009 yılında açılan park 130.000 metrekarelik bir alanda gölet, yürüyüş parkurları, açık hava tiyatrosu, kamelyalar, çeşmeler, çocuk oyun alanları, lunapark, buz pateni pisti gibi donanımlarla hizmet veriyor. 

50. Yıl Parkı’na Nasıl Gidilir?

Kızılay’dan metroya binip iki durak sonraki Kurtuluş durağında indiğinizde parka 10 dakikalık bir yürümeyle ulaşabiliyorsunuz. Otobüsle ulaşımda ise 220-7, 383 ve 340-2 no’lu hatları kullanabiliyorsunuz. Ulus – Akdere’deki mavi dolmuşlar da parkın önünde indiriyor.

50. Yıl Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Parka girişler ücretsiz, günün her saati gezebiliyorsunuz.

50. Yıl Parkı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Feza Gürsey Bilim Merkezi

Ankara Gezilecek Yerler

Ülkemizin yetiştirdiği en iyi fizikçilerinden olan Feza Gürsey’in adını taşıyan bilim merkezi Altınpark içerisinde konumlanıyor. Bilimin eğlenceli yönlerini ve keşif hudutlarını anlatan, gösteren, uygulatan bu merkez, 23 Nisan 1993 tarihinde Türkiye’nin ilk bilim merkezi uygulaması olarak açılmış. 48 deney merkezi, atölyeler, bilim tiyatroları, sergi galerileri, 7D film gösterimleriyle gençlerin ve çocukların "Ankara adreslerinden olsun" diyeceğimiz merkez okul gezileri açısından da iyi bir rota. 

Feza Gürsey Bilim Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Çıkış noktanız Kızılay Meydanı ise 439, 440, 447, 474 ve 492 no’lu otobüs hatlarını kullanabilir, İrfan Baştuğ Caddesi durağında inerek merkeze ulaşabilirsiniz. Aracınızla geliyorsanız parkın içinde cüzi bir ücretle girebileceğiniz otopark da var.

Feza Gürsey Bilim Merkezi Hakkında Önemli Bilgiler

Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni haftanın her günü 08:00 – 18:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Merkeze giriş ücreti yetişkinler için 30 TL, öğrenci – öğretmenler için 20 TL.

Feza Gürsey Bilim Merkezi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Anfa Altınpark

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın en büyük en aktiviteli parkları arasında başı çeken Altınpark 640.000 metrekarelik devasa bir alan kaplıyor. Bu parkın yüzde 85’i 35.000 metrekarelik bir gölet ve yeşil alanlardan oluşurken, diğer alanlarını da buz pisti, golf sahası, fuar merkezi, kültür merkezi, olimpik yüzme havuzu, spor alanları oluşturuyor. Parkın içinde dünya mutfaklarından seçkiler sunan İtalyan, Çin, Meksika ve Türk restoranları da var. Şehirde hem konforlu hem de dinlendiren bir açık alan arıyorsanız, Anfa Altınpark sizin için doğru yer olabilir.

Anfa Altınpark’a Nasıl Gidilir?

Anfa Altınpark’a geliş için çıkış noktanız Kızılay Meydanı olacaksa 439, 440, 447, 474 ve 492 no’lu otobüs hatlarını kullanabilir, İrfan Baştuğ Caddesi durağında inerek parka ulaşabilirsiniz.

Anfa Altınpark Hakkında Önemli Bilgiler

Park gün boyu açık ve yaya olarak girişler de ücretsiz. Aracınızla giriyorsanız ve otopark alanından yararlanacaksanız çok cüzi bir giriş ücreti alıyorlar.

Anfa Altınpark hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Veteriner Anatomi Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Hayvanları sevenler, veteriner olmak isteyen gençler için oldukça eğitici bir müze, Veteriner Anatomi Müzesi. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nın kurduğu müzede ülkemize mahsus hayvanların doldurulmuş örnekleri; Kas – iskelet, sindirim, solunum, boşaltım sistemleri preparatları sergileniyor. Müzede bir üretim atölyesi, 4 sergi salonu ve sayısı 400’ü aşan materyal bulunuyor. Müzede ABD Başkanı Truman’ın zamanın cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye hediyesi olan bir hindi iskeleti de var. Bu müzedeki koleksiyon için hiçbir canlıya zarar verilmediğinin de altını çizelim.

Veteriner Anatomi Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Müze Altındağ ilçesinde, Ankara Üniversitesi’nin Dışkapı yerleşkesinde bulunuyor. M4 metro hattı ile ve A1 tramvay hattıyla da ulaşım mümkün. Otobüsle gitmek isterseniz 106-3, 220-7, 339-7 ve 383 no’lu hatları kullanabilirsiniz.

Veteriner Anatomi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler 

Müzeyi hafta sonları ve pazartesiler hariç her gün 10:00 – 16:00 saatleri arasında giriş ücreti ödemeden gezebiliyorsunuz.

Veteriner Anatomi Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Güdül Sorgun Tabiat Parkı

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın merkezine 110 km mesafedeki Güdül Sorgun Tabiat Parkı şehrin Karadeniz iklimli Sorgun ilçesi sınırlarında bulunuyor. 50 hektara yayılan ve orman arazisi olarak tanımlanan parkta çadır kampı yapabiliyor, avlanma yasağı olmadığı zamanlarda gölde balık tutabiliyor, 7 ve 17 km olarak belirlenmiş iki farklı parkurunda yürüyebiliyorsunuz. Parkta piknik alanları ve piknik masaları çok değil, konaklamak için bungalov da yok. Fakat tuvalet, çeşme ve kır gazinosu gibi imkanlar bulabiliyorsunuz.

Güdül Sorgun Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Güdül Sorgun Tabiat Parkı’na en rahat kendi aracınızla ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma ile gelmeyi tercih ediyorsanız Güdül’ün merkezine halk otobüsleri ve minibüslerle de gidebilirsiniz. Tabiat Parkı Güdül’ün merkezine 25 km mesafede ve bu mesafeyi gitmek için de merkezden araç bulabiliyorsunuz.

Güdül Sorgun Tabiat Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Parka giriş ücretleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belirleniyor ve giriş yaptığınız araç büyüklüğü ile çadır kampı gibi giriş amacınıza göre de farklılıklar gösteriyor.

Güdül Sorgun Tabiat Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Karacabey Camii

Ankara Gezilecek Yerler

Şehrin Altındağ ilçesinde bulunan Karacabey Camii, görünce Bursa camilerine benzeteceğiniz Ankara’ya yabancı bir mimaride yapılmış. Hacettepe Üniversitesi kampüsü içinde konumlanan caminin tarihi ise çok eski, Anadolu Beylerbeyi Karacabey tarafından 1427 tarihinde "İmaret Camii" olarak inşa edilmiş. Yapının en etkileyici bölümü Cümle Kapısı’nın kanatlarındaki özenli ahşap işçiliği. Yapıldığı tarihten bu yana zaman deformasyonu ve deprem geçiren yapı birçok kez restore edilmiş. Cami alanı içerisinde Celaleddin Karacabey Bin Abdullah’ın türbesi, hamam ve bir çeşme de bulunuyor.

Karacabey Camii’ne Nasıl Gidilir?

Çıkış noktanız Kızılay Meydanı olacaksa Dikimevi istikametine giden metroya binip Kurtuluş durağında inmelisiniz. Hacettepe Hastanesi içinden yürüyerek camiye ulaşabilirsiniz. Dolmuş ya da otobüs ile gelmeyi tercih ederseniz Akdere, Ege Mahallesi istikametine giden Hamamönü araçlarını kullanabilirsiniz.

Karacabey Camii Hakkında Önemli Bilgiler

Camiyi ziyaret ederken hemen yanındaki Karacabey Hamamı’nı görmeyi de unutmayın. Ayrıca şehrin en turistik yerlerinden Hamamönü de bu külliye yapının tam karşısında.

Karacabey Camii hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Karacabey Hamamı

Ankara Gezilecek Yerler

Karacabey Camii ile bitişik olan Karacabey Hamamı sadece tarihi bir yapı değil, hamam olarak çalışmaya devam ediyor. Kadınlar ve erkekler bölümü olarak ayrılan hamam 100 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Bu hamam aynı zamanda Ankara tarihindeki en eski hamam olma özelliği de taşıyor. Hamamın en ilgi çeken en sanatsal özelliği ise kubbelerindeki estetik.

Karacabey Hamamı’na Nasıl Gidilir?

Hamama giderken çıkış noktanız Kızılay Meydanı olacaksa, Dikimevi istikametine giden metroya binip Kurtuluş durağında inmelisiniz. Hacettepe Hastanesi içinden yürüyerek camiye ve hemen yanındaki hamama ulaşabilirsiniz. Dolmuş ya da otobüs ile gelmeyi tercih ederseniz Akdere, Ege Mahallesi istikametine giden Hamamönü araçlarını kullanabilirsiniz. Otobüs hatları ise şöyle; 334, 339, 312, 302, 343.

Karacabey Hamamı Hakkında Önemli Bilgiler

Hamamda erkekler bölümü tüm gün açık. Kadınlar bölümü ise 07:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hamama giriş ücretli, kese yaptırmak için de bu ücrete ek olarak bir ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.

Karacabey Hamamı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Devlet Mezarlığı

Ankara Gezilecek Yerler

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan Devlet Mezarlığı’nda Türkiye Cumhuriyeti’ne cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, TBMM başkanlığı yapmış devlet adamlarının anıt mezarları var. Bu devlet adamları arasında Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Deniz Baykal, Yıldırım Akbulut gibi isimler bulunuyor. Devlet Mezarlığı Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün silah arkadaşı olan komutanların defni için 1988 yılında kurulmuş olup, devlet adamlarının defnine de 2006 yılında kanun hükmünde yapılan bir değişiklikle başlanmış. Bu yasayla mezarlığa defnedilen ilk başbakan da aynı tarihlerde vefat eden Bülent Ecevit olmuş.

Devlet Mezarlığı’na Nasıl Gidilir?

Ankara Devlet Mezarlığı’na Kızılay Beşevlerden kalkan 220 no’lu otobüse binerek veya 449, 542 no’lu otobüs hatlarını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Devlet Mezarlığı Hakkında Önemli Bilgiler

Devlet Mezarlığı pazartesi ve salı günleri ziyarete kapalı. Hafta içi diğer günlerde kışın 09:30 – 16:30 saatleri arasında, yazın da 11:00 – 19:00 saatleri arasında; Hafta sonlarında ise 10:00 – 17:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz.

Devlet Mezarlığı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Beştepe Millet Camii

Ankara Gezilecek Yerler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin hemen girişinde bulunan Beştepe Millet Camii 2015 yılında ibadete açılmış. 5.177 metrekare büyüklüğüyle Ankara’nın en büyük camilerinden olan Beştepe Camii’nde 3.000 kişi aynı anda namaz kılabiliyor. Türk ve Osmanlı mimarisinin karışımı yapı en çok da 59 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ile dikkat çekiyor. Cami dini bayramlar ve cuma günlerinde oldukça kalabalık oluyor. Karşısında ise 15 Temmuz Müzesi bulunuyor.

Beştepe Millet Camii’ne Nasıl Gidilir?

Aracınızla geliyorsanız caminin park yeri var. Otobüsle gitmeyi tercih ederseniz hemen önünden 339 no’lu otobüs geçiyor.

Beştepe Millet Camii Hakkında Önemli Bilgiler

Caminin avlusunda sık aralıklarla lokma dökülüyor. Girişlerin ücretsiz olduğu camide namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak adına sessiz olunması, kadın ziyaretçilerin başörtü takması, şort – kısa etekle camiye girmemesi isteniyor. Ayrıca ayakkabılarınız için bir poşet ya da galoş bulundurmanız da önemli.

Beştepe Millet Camii hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Maltepe Camii

Ankara Gezilecek Yerler

Maltepe Camii tarihi bir cami değil, yapımı 1959 yılında tamamlanmış. Ama içindeki Kütahya çinileri, vitray pencereleri ve Osmanlı tarzındaki tek kubbesi- iki minaresiyle görenler onu eski sanıyor. Şehrin en hikayeli, en tarihi semtlerinden Maltepe’de konumlanan cami ismini bulunduğu semtten alıyor ve içinde aynı anda 5.000 kişi namaz kılabiliyor. Cami kubbesinin en tepesinde ise Fatiha Suresi yazıyor.

Maltepe Camii’ne Nasıl Gidilir?

Maltepe Camii oldukça merkezi bir konumda. Kızılay Meydanı’ndan yürüdüğünüzde 10 dakika sürüyor. Metroyla gidecekseniz Kızılay sonrasındaki Demirtepe durağında indiğinizde camiyi karşınızda göreceksiniz. Otobüs tercih edecekseniz Maltepe’den geçen her otobüse binebilirsiniz.

Maltepe Camii Hakkında Önemli Bilgiler

Girişlerin ücretsiz olduğu camide namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak adına sessiz olunması, kadın ziyaretçilerin başörtü takması, şort – kısa etekle camiye girmemesi isteniyor. Ayrıca ayakkabılarınız için bir poşet ya da galoş bulundurmanız da önemli. Camiden çıktığınızda Kızılay Meydanı’nı da gezebilirsiniz.

Maltepe Camii hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Harikalar Diyarı

Ankara Gezilecek Yerler

Ankaralı çocukların en sevdiği yerlerden olan Harikalar Diyarı’nın en önemli özelliği masal kahramanlarıyla dolu ve masalları yansıtan bir park olması. 2004 yılında açılan park 1.320 bin metrekare büyüklüğünde devasa bir alanı kaplıyor. Parkın içinde masal adası, amfi tiyatro, minyatür kaleler, mantar evleri go-kart pisti, model araba pisti, su bisikletiyle gezebileceğiniz bir gölet, tenis kortları, sinema salonları ve kafeler mevcut olup, enerjik bir gün vadediyor.

Harikalar Diyarı’na Nasıl Gidilir?

Kızılay Meydanı’nı çıkış noktanız yapacaksanız Kızılay metrosundan inip Batıkent metrosuna binerek Harikalar Diyarı’na ulaşabilirsiniz. Otobüs hatlarının çoğu ve Ulus’tan kalkan Sincan dolmuşları da parkın önünden geçiyor.

Harikalar Diyarı Hakkında Önemli Bilgiler

Harikalar Parkı her gün ziyarete açık. Kış sezonunda ziyaret yoğunluğu olmadığından 09:00 – 19:00 saatleri arasında açık oluyor. Yaz döneminde ise 09:00’da açılıyor ve çalışma saatleri esnek tutuluyor. Harikalar Diyarı’na ücretsiz girebiliyorsunuz. Fakat içindeki aktivitelere katılmak ücretli, her etkinlik için ayrı ücret ödüyorsunuz.

Harikalar Diyarı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Kalecik

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’nın üzüm diyarı olan Kalecik’in adı Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de geçiyor. Romalılardan kalan Kalecik Kalesi, tarihi Osmanlı öncesine dayanan Kızılırmak Köprüsü, 19. Yüzyılda yapılan Tabakhane Camii, 15. Yüzyılda yapılan Şehsuvar Camii ve yine 15. Yüzyıldan kalan Kazancıbaba Türbesi, Kalecik’in geçmişten günümüze gelen tarih hazinelerinden. Gezmek için en az 1 gününüzü ayırmanızı öneriyoruz.

Kalecik’e Nasıl Gidilir?

Kalecik Ankara’ya 65 km uzaklıkta ve Ulus semtinden 490-3 numaralı otobüse binerek gidebiliyorsunuz.

Kalecik Hakkında Önemli Bilgiler

Kalecik eylül aylarında coşkulu üzüm festivallerine tanık oluyor. Gezi tarihlerinize denk geliyorsa mutlaka uğrayın deriz.

Kalecik hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Bakap

Ankara Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en büyük tarım ve rekreasyon alanı olacak Bakap henüz çok yeni, 16 Eylül 2023’de açılan çiçeği burnunda çok yönlü bir alan. 970.000 metrekarelik tarım alanı, 15.000 metrekarelik çocuk alanı, binlerce meyve ağacı- süs bitkisi, lavanta bahçeleri, meditasyon alanları, at çitfliği, yürüyüş – bisiklet yolları, festival alanları go-kart pisti, karavan parkları, glamping ve daha birçok bölümüyle Ankara’ya yeni bir soluk olacak Bakap 3.500.000 metrekare alana yayılıyor. BAKAP’ın açılımı ise "Başkent Ankara Kalkınma Projesi."

Bakap’a Nasıl Gidilir?

BAKAP Ankara Gölbaşı’nda, Karaoğlan Mahallesi’nde konumlanıyor. Konya Yolu’nun 25. Kilometresinde yer alan parka Ankara’nın her yerinden otobüslerle ulaşabiliyorsunuz.

Bakap hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ankara’ya Ne Zaman Gidilir?

Ankara’ya ne zaman gidilir? sorusunun cevabı aslında şehre ne için gittiğinize bağlı. Ulu önderimiz Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret etmek istiyorsanız bu özlemi gidermek için her mevsim uygun. Milli bayramlarda Anıtkabir her zamankinden fazla dolup taşarken, atanın varlığını hissettiren atmosfer de hava şartları ne olursa olsun üşütüp terletmiyor. Ankara festivaller açısından da zengin bir şehir. Şubat ayında düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, Nisan ayında düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenlikleri ve Ankara Uluslararası Müzik Festivali, haziran ayında düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali de şehri en çok hareketlendiren etkinliklerin başında geliyor.

Ankara’nın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmek, şehrin sokaklarında keyifle yürümek içinse mevsime göre bir planlama yapmanız iyi bir fikir. Çünkü karasal iklime sahip şehirde yaz ayları çok sıcak ve kurak geçerken, kış ayları da çok soğuk ve yağışlı geçiyor. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında genelde kar yağıyor ve sıcaklık sıfırın altına inebiliyor. Şehrin en sıcak ayları ise temmuz ve ağustos ayları olarak karşımıza çıkıyor. Genel olarak ilkbahar ve sonbahar ayları şehri gezmek için en müsait zamanlar. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının başı ile Eylül, Ekim ve Kasım aylarının başına planlayacağınız Ankara gezisinin diğer zamanlara göre daha keyifli geçeceğini de baştan söylemiş olalım. Hem yanınızda çok kalın giysiler götürmek zorunda da kalmıyorsunuz.

Ankara’ya Nasıl Gidilir?

İç Anadolu Bölgesi’nde, Anadolu’nun orta yerindeki konumuyla Ankara neredeyse her şehre aynı uzaklıkta. Hem başkent hem de büyükşehir statüsündeki şehre gitmek de gelişmiş ulaşım altyapısıyla hiç de zor değil. Ulaşım tercihi ise sizin konfor beklentinize, zaman planlamanıza ve bütçenize bağlı.

Ankara’ya Otobüsle Ulaşım

Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya giden bir otobüs firması mutlaka var. Şehre yapacağınız otobüs yolculuğunda ineceğiniz son durak ise Yenimahalle ilçesindeki AŞTİ Terminali oluyor. Terminalde indikten sonra gideceğiniz bölgeye Havaş, Belko Air servisleri, otobüs firmalarının servisleri, dolmuşlar, belediye otobüsleri ve taksiler ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Havaş servisleri terminalden ayrılıp çevreyoluna giriyor ve Özal Bulvarı üzerinden Esenboğa Havalimanı’na gidiyor. Bu rotayla şehir merkezine ulaşım yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Belko Air Servisleri ise terminalden çıktıktan sonra Yüksek Hızlı Tren Garı, Eski Tren Garı, Pursuklar yolunu takip edip son durak olarak da havalimanına ulaşıyor. Bu rotayla şehir merkezine ulaşım da yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Ankara’ya Uçakla Ulaşım

Tıpkı otobüslerle ulaşımda olduğu gibi neredeyse tüm şehirlerden uçakla Ankara’ya gitmek de zor değil. Uçak biletlerini erken aldığınızda ya da bir kampanya yakaladığınızda bu yolculuk otobüs biletinden bile ucuza gelebiliyor. THY, Pegasus, Anadolujet ve Sunexpress sık aralıklarla birçok şehirden Ankara’ya sefer düzenliyor. Ankara Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arası 28 km olup, yolculuk da trafik durumuna göre en az yarım saat sürüyor.

Havaş servisleri havalimanından kalkıp çevreyoluna giriyor ve Özal Bulvarı üzerinden ASTİ Terminali’ne gidiyor. Bu rotayla şehir merkezine ulaşım yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Belko Air Servisleri ise havalimanından çıktıktan sonra Kızılay, AŞTİ Terminali – Batıkent, Tren Garı duraklarına uğruyor. Bu yolculuk da yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Havalimanından şehir merkezine belediye otobüsleriyle gitmeyi planlıyorsanız Esenboğa Havalimanı’ndan kalkıp AŞTİ Terminali ve Çankaya arasında ulaşım sağlayan 442-3 no’lu otobüs hattını kullanabilirsiniz.

Ankara’ya Yüksek Hızlı Trenle Ulaşım

Ankara’ya en keyifli ve en kısa ulaşım yollarından biri de hızlı tren. Bulunduğunuz şehirden Ankara’ya giden tren seferlerini görmek için TCDD’nin sayfasına göz atabilirsiniz. 

Ankara’ya Özel Araçla Ulaşım

Ankara’ya özel aracınızla gidebileceğiniz 3 yol seçeneği mevcut: İstanbul Ankara otoyolu, İzmir – Ankara otoyolu ve Ankara – Niğde otoyolu. Bu seçenekler çıkış noktası olan şehirlere göre de değişiyor. Her rotada kendi içinde ücretli geçişler bulunuyor.

Ankara Gezisine Kaç Gün Ayırmalı?

Ankara’nın şehir içi ulaşım ağı, hızı ve çeşitliliğiyle her yere gitmeyi kolaylaştırıyor. Şehrin bir diğer avantajı da büyük meydanların tıpkı bir avlu gibi müzeleri ve özel yapıları etrafına dizmesi, şehirde birçok yerin birbirine yakın mesafede olması ve bazı rotalara yürüyerek bile ulaşılabiliyor olması Ankara'yı kolaylıkla gezilecek yerler listesinin başında olmasını sağlıyor. Gezilecek yerler arasında müzeler ya da park alanları gibi özel ilgi alanlarınıza yönelik rotalar çizmek istiyorsanız birbirine yakın yerleri belirleyip plan yaparak sistemli bir şekilde gezebilirsiniz. Neredekal’ın sunduğu Ankara Gezilecek Yerler listesinin hepsini görmek için Ankara’da minimum bir hafta kalmanız gerekiyor.

Ankara’da Nerede Kalınır? Ankara Otel Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Ankara'da şehir içerisinde birçok farklı otel seçeneği yer alıyor. Biz de bunlar arasından seçtiğimiz birkaç oteli paylaşıyoruz.

City Hotel Ankara

Ankara’da her yere kolay ulaşabileceğiniz merkezi bir konumda konaklamak istiyorsanız Çankaya Turan Güneş Bulvarı’nda konumlanan City Hotel sizin için iyi bir tercih olabilir. Hem iş hem de çocuklu - çocuksuz turistik seyahatler için çok uygun olan otelde, SPA konforu da yaşayabiliyorsunuz. Şehrin simgelerinden Atakule otele sadece 1,9 km uzaklıkta yer alıyor.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Holiday Inn Ankara-Kavaklıdere

Ankara’da her yere yakın merkezi otellerden biri de Holiday Inn Ankara. Tunalı Hilmi Caddesi, Kızılay Meydanı, Güvenpark, Kuğulu Park gibi sembolik rotalara yürüyerek ya da kısa bir araç kullanımı sonrasında ulaşabileceğiniz Çankaya’daki otel misafirlerinden de tam not almış. Otelin Esenboğa Uluslararası Havalimanı’na mesafesi ise araçla sadece 35 dakika. Otelin konuklarına özel otoparkı, toplantı salonları, çocuk kulübü ve ihtiyaç halinde çocuk bakıcısı hizmeti de var. 

Sergah Hotel

Altındağ ilçesindeki Sergah Hotel hem turistik hem de iş seyahatleriniz için en uygun Ankara otellerinden. Şehrin tarih rotalarında özel bir yeri olan Roma Hamamları’na da yakın konumdaki otelden Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Adliyesi 3 km, Ankara Kalesi ise 1 km mesafede. Kızılay Meydanı’na, konsolosluklarına ve üniversite hastanelerine ise yürüyerek 10 dakikada ulaşabiliyorsunuz. 112 odalı otelin misafirleri için otoparkı da var.

Zerde Konak

Ankara’nın tarihiyle ve doğasıyla iç içe olmak istiyor ve butik otellerin sunduğu o çok özel atmosferi yaşamak istiyorsanız Beypazarı’ndaki Zerde Butik Otel tam da size göre. Tesiste sadece 9 oda mevcut olup, her objesiyle Osmanlı konak kültürünü hissettiriyor. Beypazarı gezilecek yerler ise tıpkı açık hava müzesi gibi kalabalık bir rota oluşturuyor. Zerde Konak Ankara Uluslararası Esenboğa Havalimanı’na 100 km mesafede. Bu rotayı keşfetmek için Ankara gezilecek yerlere de bir göz atın deriz. 

Hotel Samm Bistro Spa

Ankara gezinize SPA konforu eklemek isterseniz Gaziosmanpaşa’daki Hotel Samm Bistro Spa’nın sunduğu konfordan da çok hoşlanacaksınız. Bu konfor neleri mi kapsıyor; kapalı yüzme havuzu, sauna, jakuzi, Türk hamamı, buhar odası, şok duşlar ve çeşit çeşit aromaterapi masajı. Hotel Samm Bistro Spa Tunalı Hilmi Caddesi’ne 2 km, Ankara Kalesi’ne 6,5 km, Anıtkabir ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne yaklaşık 5,5 km mesafede.

New Gate Hotel

Ankara Maltepe’de, Eti Mahallesi’ndeki New Gate Otel iş ve turistik gezilerinizde değerlendirebileceğiniz bir otel. Tesis yüksek hızlı tren istasyonu ve Ankara Garı’na 500 metre uzaklığında olup, şehrin her tarafına ulaşım kolaylığı sunuyor. Havayoluyla geliyorsanız otelden havalimanı transferi de alabiliyorsunuz. New Gate Otel Anıtkabir’e 1, Kızılay Merkezine 1,5, Kocatepe Camii’ne 2,5, Ankara Etnografya Müzesi’ne 2,6, Ankara Kalesi’ne 4 km mesafede.

Çam Termal Resort & Spa Hotel

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda bulunan Çam Termal Resort & Spa Hotel çamların kokusu ve termal suların şifasıyla şehrin içinde keyifli bir tatil adresi. 256 odası bulunan otelin her odasından çam ormanlarından yayılan mis oksijeni soluyabiliyorsunuz. 8 termal havuzu ve SPA’sıyla zihnen – bedenen rahatlık vadeden oteldeyken ATV, jeep safarilere katılabiliyor, isterseniz dağ tırmanışı bile yapabiliyorsunuz.