Sualtı Arkeoloji Müzesi: Bodrum Kalesi içinde geniş bir alanda yer alan ve 1964 yılında ziyarete açılan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Türkiye'de konusunda tek, dünyanın ise sayılı müzeleri arasındadır.
Müze içerisinde dünyanın bilinen en eski batığı olan 330 yıllık Uluburun Batığı da dahil olmak üzere, dünya sualtı arkeolojisinin temellerinin atıldığı sualtı kazılarında ortaya çıkarılan binlerce eşi bulunmaz eser sergilenmektedir. Müzede sergilenen eserlerin çoğunu sualtından çıkarılan kültür varlıkları oluşturmaktadır ve bunlar Kale'nin içindeki sayısız galerilere ve değişik atmosferdeki salonlara dağılmıştır.
Müzenin sergilenen eserleri ilgili tarihlerdeki yaşam koşullarıyla sergilenmesi, Bodrum Müzesi’nin neredeyse ana fikridir. 1995 yılında Avrupa’da “Yılın Müzesi” yarışmasında 44 müze arasından 12 finalist arasında yer almayı başaran Bodrum Müzesi “Yılın Müzesi Özel Ödülünü” de almayı hak kazanmıştır.
Antik Tiyatro: Antik çağlarda tiyatro basamaklarında oturanların antik limanı, Mausolos'un sarayını ve bütün görkemi ile Mausoloein'u gördükleri tiyatro, günümüzde de Bodrum’un antik çağ ile olan bağının en yakından deneyimlendiği yerlerden biridir. Klasik çağdaki Bodrum'dan günümüze ulaşabilen tek yapı olan tiyatro Bodrum Kalesi karşısında ve Bodrum’a hakim bir konumda bulunmaktadır.
M. Ö. 4. yüzyılda inşa edilen Bodrum Antik Tiyatro, Türkiye’deki en eski ve en güzel örneklerinden biridir. Yaklaşık 12 bin kişilik olan tiyatro günümüzde pek çok konsere ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapmaktadır.
Mindos Kapısı: Büyük İskender’in şehri kuşatmak için kullandığı ilk yer olan ve Halikarnassos surlarının en önemli yeri olan Mindos Kapısı Bodrum’un batı tarafında yer alır. Günümüze dek ayakta kalan bu tek kapı aynı zamanda şehir duvarının da bir parçasıdır. Kapı adını, günümüzde Gümüşlük olarak bildiğimiz Myndos’tan almaktadır.
Kapının yakınında bulunan Türk mezarlığı ile Helenistik ve Roma dönemlerine ait tonozlu mezarlar da görülebilecek diğer yerlerdir.
Osmanlı Tersanesi: Bodrum’un merkezinde ve marinanın kuzeybatı tarafında bulunan tersane, 1775 yılında Osmanlı donanmasına yeni gemiler inşa edilmesi için kurulmuştur. Korsan saldırılarına karşı gözcü olarak dikilen Osmanlı kulesi ile birlikte 1882 yılında tersanenin surları da genişletilmiştir. Yapı günümüzde sanat galerisi olarak hizmet vermektedir.
Bodrum Mozolesi: Antik dünyanın bilinen 7 harikasından biri olan ve M. Ö. 350 tarihinde inşasına başlanan Bodrum Mozolesi, Yunan ve Mısır mimarisini birleştiren çok büyük boyutlardaki bir kral mezarıdır. Mezarın mozole kısmı Londra'daki British Museum'da bulunmaktadır. Günümüzde mozole alanı açık hava müzesi olarak düzenlenmiştir.
Mozoleye ait tüm ayrıntılı bilgilere ve yapılan arkeolojik araştırmalara müzede ulaşmak mümkündür.
Zeki Müren Müzesi: Kültür Bakanlığı tarafından 2000 yılında müze olarak ziyarete açılan Zeki Müren’in evi Bodrum’da görülmesi gereken diğer yerlerden biridir. Müzede sanatçının kendi tasarımı olan sahne kostümleri, kişisel eşyaları, aldığı ödüller ve fotoğraflar görülebilir. Aynı zamanda evin bahçesinde sanatçıya ait bronz heykel bulunmaktadır.
Bodrum Yel Değirmenleri: Bodrum’un Yalıkavak beldesinde bulunan yel değirmenleri 18. y. y. ’da inşa edilmiş ve 1970’lerin sonlarına dek faal olarak kullanılmıştır. Toplam 7 adet olan yel değirmenleri Bodrum ve Gümbet koylarına bakan tepe üzerine kuruludur.
Bodrum Pazarları: Hem otantik hediyelik eşyalar hem de mevsimine göre taze meyve ve sebze alınabilecek Bodrum pazarları Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi yöreseldir ve belirli günlerde kurulmaktadır. Yöreye özgü dokumalar, el işleri, Bodrum’a mâl olmuş sandaletler, halılar, çömlekler, hediyelik eşyalar bu pazarlardan alabileceğiniz ürünlerden bazılarıdır.
Bodrum Çarşısı ve Barlar Sokağı: Bodrum’un merkez çarşısı ve barlar sokağı Kale Caddesi’ni içine alan ve Halikarnas Disko’ya kadar uzanan bir alan üzerine kuruludur. Bu bölgede her türlü mağaza ile her tarzda müzik yapan barları ve eğlence mekanlarını da bulmak mümkündür.