2 mekandan 2 tanesi gösteriliyor
Sındırgı Balıkesir iline bağlı bir ilçemiz. Balıkesir’in Ayvalık, Altınoluk ve Edremit gibi deniz kıyısında yer alan ilçelerinin turizm açısından ne kadar gözde beldeler oldukları malum. Deniz kenarında yer alan bu beldeler genellikle sahil turizmi tercih edilen ülkemizin önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor doğal olarak.
Fakat Balıkesir’in deniz kenarında olmayan ilçeleri de gezginlere sundukları farklı zenginlikleriyle gerçekten de görülmeye değer beldeler arasında bulunuyor. İşte Sındırgı da bu güzel ilçelerden biri. Topraklarında yaşamış medeniyetler açısından zengin olan Sındırgı bu kültürel mirasın izlerinin görüldüğü birçok tarihi esere sahip. Sındırgı elbette doğal güzellikler açısından da şanslı bir belde.
Yeşil alanları bol olan Sındırgı’nın en önemli zenginliklerinden biri ise şifalı termal suları şüphesiz. Sizler için hazırladığımız Sındırgı gezilecek yerler rehberini aşağıda bulabilirsiniz. Eğer bu güzel ilçemizde konaklamak isterseniz Sındırgı otelleri sayfamızı inceleyebilir, tatilinizi rahatlıkla planlayabilirsiniz.
Çoturtepe Zindan Kayalıkları: Balıkesir sındırgı gezilecek yerler arasına dahil edilmesi gereken bir yer olan Çoturtepe Zindan Kayalıkları ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometrelik bir uzaklıkta bulunuyor.
Bölgede bulunan doğal kayalıkların bir kaleye dönüştürülmesiyle meydana gelen bu yapının ilk olarak kimler tarafından ve ne zaman kullanıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, tahminlere göre yapının tarihi 3000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır.
Daha sonra bölgeye yerleşen Roma ve Osmanlı medeniyetleri tarafından zindan olarak kullanıldığı sanılan yapı gerçekten de etkileyici bir atmosfere sahip.
Sinandede (Sİdan) Yaylası: Her ne kadar deniz kenarında yer alan bir ilçe olmasa da Sındırgı'da gezilecek yerler arasında birçok doğal güzellik de yer alıyor. Balıkesir’de çok sayıda bulunan yörüklerin yayla geleneğini bugün hala yaşattığı yaylalardan biri olan Sinandede Yaylası da bu güzelliklerden biri.
Hayvancılıkla uğraşan köylülerin altı ay boyunca yerleştiği bu güzel yayla yemyeşil doğası ve birçok ağaç çeşidinin bulunduğu ormanlarıyla öne çıkıyor. Yaz sıcakları bastırdığında taze bir nefes alınabilen serin yayla, bölgedeki yörüklerin ürettiği peynir ve yoğurt gibi ürünlerin de satın alınabileceği bir yer.
Şerif Paşa Camii: Sındırgı tarihi mekanlar arasında öne çıkan bir yapı olan Şerif Paşa Camii 1834 yılında Şerif Paşa tarafından yaptırılmış. Selçuklu mimarisinden de izler taşıyan camiinin yapımında çalışan Rum ustalar bu iş için özel olarak Midilli Adası’ndan getirilmiş.
Cüneyt Köprüsü: Sındırgı turistik yerler arasında sayılabilecek bir diğer tarihi eser de Cüneyt Köprüsü. Hangi dönemde ve kimler tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemekle birlikte, yapının mimari özellikleri doğrultusunda Karesi Beyliği döneminde inşa edildiği düşünülmektedir.
Cüneyt Vadisi’nde yer alan yapı aynı zamanda ormanlık bir alanda bulunması nedeniyle turistik açıdan cazip bir noktadır. Bu tarihi yapıyı gördükten sonra ormanda yürüyüş yapabilir ve vadinin doğal güzelliklerinin de tadını çıkarabilirsiniz.
Emendere Kaplıcaları: Şifalı yer altı sularına sahip olan Sındırgı kaplıcalar açısından oldukça zengin bir belde. Bu kaplıcalar arasında en popüler olanlardan biri de Emendere Kaplıcaları. Sındırgı ilçe merkezine yaklaşık on kilometrelik bir mesafede yer alan Emendere Kaplıcaları dünya çapında radyoaktivitesi en yüksek termal sular arasında yer almasıyla ünlü.
Yeşillikler arasında bulunan termal su kaynağının çevresinde konaklamak için birçok tesis de yer alıyor.
Hisaralan Kaplıcaları: Sındırgı civarında yer alan bir başka şifalı su kaynağı da Hisaralan Kaplıcaları. Sındırgı’nın merkezine yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafedeki Hisaralan köyünde bulunan Hisaralan Kaplıcaları özellikle de sedef ve mantar gibi kronik cilt hastalıklarına iyi gelmesi sayesinde her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilen bir kaplıca.