Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Pamukkale Travertenleri
Pamukkale Travertenleri - Görsel 1
Pamukkale Travertenleri - Görsel 2
Pamukkale Travertenleri - Görsel 3
Pamukkale Travertenleri - Görsel 4
Tümünü gör (5 Fotoğraf)
4.3/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
1 değerlendirme
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Pamukkale Travertenleri Hakkında

Denizli/Pamukkale ilçesinde yer almakta olup, 400 bin yıl öncesinde meydana gelen depremle Büyük Menderes Havzası’nda oluşturmuş bir görsel şölen. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Pamukkale Travertenleri, gerek şifalı termal sularıyla gerekse büyüleyici Kleopatra havuzu ve Hierapolis antik kenti ile ünlenmiş. Travertenler, teraslı tepelerden meydana gelmekte olup Çörkez Dağı’nın eteklerinde yer almakta. Pamukkale Travertenleri yorumları kapsamında karşınıza çıkacak olan değerlendirmelerin başında, şifalı sularının gerek solunum gerek dolaşım gerekse deri hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

Tortullu kayaç traverten terasları, pamuk beyaz yumuşaklığı nedeniyle 33-35 derecede 17 adet sıcak su alanları bulunmakta. Antik çağdan günümüzden bu yana şifalı sularıyla tanınmış olan Travertenler, şifa bulmak isteyen misafirlerini bekliyor.

Pamukkale Travertenleri nerede sorusu da sık sorulur. Denizli merkezde yer alan Travertenlere merkezden minibüslerin kalktığını belirtmek gerekir. 

Pamukkale Travertenleri yol tarifi araştırmanızda, eğer özel araç ile gitmek istiyorsanız şehir merkezinden Ankara Bulvarı yoluna çıkmanız gerekiyor. Bulvara ise Develi güzergahını takip ederek 18-20 kilometre sonrasında travertenlere ulaşmış olacaksınız. Ayrıca yol üzerindeki traverten tabelalarını da görebileceksiniz.

Pamukkale Travertenleri Gezi Rehberi

Pamukkale travertenleri gezi rehberi listesinde yer alan lokasyonlar şu şekilde;

  • Kaklık Mağarası: Denizli –Ankara karayolunda yer alıp, Denizli il merkezine yaklaşık 30 km mesafede, Honaz ilçesi Kaklık merkezinde bulunur. Mağara içerisinde bol miktarda termal su bulunmakta. Ayrıca Kaklık Mağarası’nın çevresi, traverten ve alüvyonlarla kaplı. Kaklık Mağarası’nın duvarlarında sarmaşık türü bitkiler gelişmekte olup yeşilin farklı tonları bu mağaraya apayrı bir güzellik katmakta. Mağaraya girişler ise belirli bir tutarda olup mağaranın girişi haftanın her günü açık halde. Mağara, sabah 08.00, akşam 20.00’de ziyaretçilerini bekliyor.
  • Hierapolis Arkeoloji Müzesi: Hierapolis Antik kentin en büyük yapılarından biri olmuş olan Roma Hamamı, 1984 yılı itibari ile müze olarak hizmete geçmiş. Tunç Çağının en güzel eserlerinin bir arada bulunduğu arkeolojik kalıntılar müzenin en önemli şaheserlerini oluşturmakta.
  • Yeşildere Şelalesi: Diğer bir adıyla ağlayan şelale olarak bilinen bu şelale, Alabalık ve kümes hayvanı gibi pek çok hayvanın yoğun yetiştirildiği bir alan. Ağlayan kaya denmesinin sebebi ise bölgede yer almış olan şelalenin ağlayan kayayı andıran doğa harikasını meydana getiriyor oluşu.

Pamukkale Travertenleri resmi ve daha fazlası sayfa içeriğinde mevcut olup ziyaretçilerin deneyimlemiş olduğu konaklama bilgileri yer almakta.

Pamukkale Ne Yenir?

Pamukkale’nin hemen her yerinde kafe, fast food ve restoran bulmanız mümkün. Yenilecek mekanlarda Denizli’nin yöresel lezzetlerinden tutun da Ege mutfağının eşsiz yemeklerine kadar farklı alternatifler bulmanız mümkün. Pamukkale konumu itibariyle Ege otları ve özel mantarlı yemeklerle meşhur olup, geleneksel Ege mutfağının pek çok yemek kültürüne sahip olduğunu belirtmekte var. Denizli mutfağı, tirit, kaçamak, un çorbası, Denizli turşusu ve bir çok farklı lezzetlerle sizleri buluşturmaya hazır. Denizli ve Pamukkale yemek kültürlerinde ayrıca etli yemeklerin yanı sıra zeytinyağlı yemeklerin de yer tuttuğunu söylemek gerek. Et kapama, kuzu ve et çevirme gibi doğuya özgü sanılan yemeklerin bu yörede de etkisini sürdürdüğü gözlemlenmekte. Pamukkale yemekleri arasında önerilecek menüler arasında, Buldan kaplaması, ciğer sarma, gındıra çorbası, ayran ufaklaması, kedi börülcesi çorbası gibi geniş yelpazede seçim avantajı sunar. 

Travertenlere yakın konumdaki restoranlar ve Pamukkale otelleri bölgenin en ünlü lezzetlerini sizlerle buluşturmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra Kaplıca Tesisleri de misafirlerine gerek lezzetli gerekse sağlıklı servisler ikram etmekte. Yorumlar sayfasında sizler de Pamukkale travertenleri bilgi etiketi ile fikirlerinizi sunabilirsiniz.

Yorum / Değerlendirme

4.3/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
1 değerlendirme
Pamukkale Travertenleri
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
5/5 Mükemmel
Neredekal.com
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
10.03.20
Fırat Aygün
Müzekart alın
Pamukkale girişine iki kişi olarak 70 + 70 TL = 140 TL veren zeki arkadaşım keşke o parayı ona vereceğine Müzekart alsaydınız 2 tane bütün ülkedeki müzelere Pamukkale dahil olmak üzere bedava girerdiniz. Ben Bergama’da 70 TL’ye Müzekart aldım Efes’e, Milet’e, Apollon’a, Letoon’a, Xantos'a, Asklipieon’a, Perge Antik Şehri’ne, İassos'a, Kaunos'a, Pamukkale’ye, Aspendos’a, Ayasofya'ya, Roma Hamamları’na, Bizans Mezarları’na, Augustus Tapınağı’na, Dolmabahçe Sarayı’na, Beylerbeyi Sarayı’na,Ihlamur Kasrı’na, Nemrut’a ve bütün şehirlerdeki arkeoloji müzelerine ücretsiz girdim. Sadece 70 TL’lik Müzekart sayesinde. :) Ücret durumu turistler için geçerli çünkü onlar Müzekart alamıyor ve ülkeye gelir kaynağı sağlıyor ödedikleri o yüksek miktarlar. Euro dolar olarak çevrildiğinde çok pahalı da gelmiyor onlara. Ha ille de ben turist gibi hissetmek istiyorum derseniz kartsız giriş ücreti bayılabilirsiniz. :) Esen kalın. :)