84 otelden 25 tanesi gösteriliyor
Otel Sayısı | 84 tesis |
Popüler Otel | Rukiye Hanım Konağı |
Gecelik Başlangıç Fiyatı | 300 TL |
Popüler Ziyaret Noktası | Gaziantep Kalesi |
Popüler Bölge | Güneykent |
En Yakın Havalimanı | Gaziantep Oğuzeli Havalimanı |
Gaziantep'in merkez ilçesi olan, Şahinbey; Türkiye'nin de altıncı büyük ilçeleri arasında bulunuyor. Adını Milli Mücadele Kahramanı Şahin Bey'den alan, Akdeniz ikliminin etkisi altında olan bu metropol, ilçemiz Gaziantep'in sunduğu mistik havayı solumak ve tarihten yadigar kültürel mirası yaşamak isteyen tatilcilerin yoğun ilgisini çekiyor.
Yılın her mevsimi tarihi dokusunun zenginliğiyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Şahinbey; ünlü çarşılarında ticaretin hızla aktığı, meziyetli ustaların yetiştiği bir bölge olmasından dolayı iş insanları ve tüccarların da sıklıkla ayak bastığı bölgeler arasında yer alıyor.
Şahinbey, Gaziantep'in havasını solumak ve tadına doyum olmayan yöresel lezzetlerinden tatmak için şehre gelenlerin de ilk ayak bastığı ilçe oluyor. Merkezi konumundan ötürü gerek turizm gerek iş gerekse ziyaret maksatlı ilçeye gelen ziyaretçileri bölgede sayısız otel seçeneği karşılıyor.
Şahinbey otelleri modern dizaynları, geniş hizmetleri ile sizin konaklama süreniz boyunca rahat etmenizi önemsiyor. Sizler de Gaziantep Şahinbey otelleri rezervasyon işlemlerinizi yaptırarak tatilinizi bu eşsiz yerde sevdikleriniz ile birlikte geçirebilirsiniz.
Tüm hızıyla gelişmesinin ve modern dünyaya adapte olacak tüm imkanlara fazlasıyla sahip olmasının yanı sıra geleneklerinden de kopmayan ilçe insanının sunduğu muazzam hizmet, Şahinbey otellerinden memnun ayrılmamızı sağlıyor. Şahinbey halkının herkesçe övgüsünü kazanmış misafirperverliği, tükenmez insan sevgisi otel işletme anlayışlarına da yansıyor.
Şahinbey otellerinde yaşayacağınız en büyük olanak, kendinizi evinizdeymiş gibi hissettiriyor. Merkez yerleşke oluşundan ötürü Gaziantep'in her yanını rahatlıkla dolaşabilmek, gezi ve ören yerlerine kolaylıkla ulaşabilmek isteyenlerin konaklama tercihi Şahinbey oluyor.
Merkez ilçe olmasından ötürü diğer ilçelere nazaran fiyat farklılıkları görülse de otel işletmelerinde gelenek haline gelen ve dönem dönem yapılan kampanyalar uygun fiyatları da beraberinde getiriyor. Gaziantep Şahinbey otel fiyatları belirlenirken bazı kriterler göz önünde bulunduruluyor. Şahinbey'de otel fiyatlarını belirleyen etkenlerin başında otellerin merkeze yakın olması geliyor.
Merkezde bulunan otellerin fiyatları diğer oteller göre değişim gösterebilir. Fiyatlar belirlenirken otellerin konumu ve türünün yanı sıra sunulan hizmette dikkate alınıyor. Her şey dahil otellerde fiyat diğerlerine göre daha yüksek oluyor. Buna ilave olarak talep dahilinde yararlanılan ek hizmetler de fiyatları belirleyen bir diğer etken diyebiliriz.
Tercih edilen bir diğer tesis olan apart oteller ve pansiyon tarzı mini otellerde uygulanan tam pansiyon ve yarım pansiyon olanakları da daha uygun fiyatlarla konaklamanıza imkan tanıyor. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun otele karar verdikten sonra rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Anadolu'nun ilk yerleşim yerlerinden birisi olan, geçmişi Paleolitik Çağ'a kadar uzanan ilçenin, tercih nedenlerin başında buram buram tarih kokan hanları, çarşıları ve hamamları geliyor.
Bir tabiat harikası olan bölgede bolca bulunan ören yerleri ve Gaziantep'in sıcacık insanlarıyla dolu köylerine kolay ulaşım olanağı ise merkez ilçe Şahinbey'den dilediğiniz yere gidip görebilmenize olanak sağlıyor.
Kalenin yapımı kimler tarafından ve ne zaman olduğu bilinmese de bu kale hakkında pek çok efsane bulunuyor. Efsanelerden birine göre kalenin 6. 000 yıllık bir geçmişe kadar dayandığı biliniyor. Kalkolitik döneme kadar uzanmış olan bir höyük üzerine kurulmuş olduğu ve çevresinde ‘Theban’ adında küçük bir kentin olduğu da söylenenler arasında.
Kalenin ilk yapım aşamasında, Roma Döneminde birer gözetleme kuleleri olduğu fikri yaygındı. Bu fikir sonrasında, arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda ise kanıtlanmış.
Kalede yaklaşık 12 adet kule bulunmakla birlikte, Evliya Çelebi Seyahatnamesinde bu kalede 36 adet burcun olduğu söyleniyor. Bu burçlardan günümüze kalan kısmı ise yalnızca 12 adet. Bizans dönemi boyunca kale, Memlükler, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar tarafından ihtiyaçlar neticesinde ise onarılmış.
1562 tarihinde Sadrazam Lala Mustafa Paşa tarafından Gaziantep’ e vazife esnasında geldiğinde bu hanı yaptırmış olduğu söyleniyor. Millet Hanının, ilk yapıldığı zamanlarda, ‘Bedesten-i Atik’ olarak inşa edildiği bilinse de sonraki yıllarda ufak çaplı değişiklikler sonucunda günümüzdeki görüntüsünü kazandığı söyleniyor.
Gaziantep’e gidecekseniz eğer Tarihi Millet Hanı’nı gezi rotanız dahilinde belirleyebilirsiniz. Heybetli mimari yapısı ile herkesi misafir etmiş olan Millet Hanı, tipik birer Osmanlı kervansarayı özelliği de taşıyor. Kentin tarihine bir dönem tanıklık etmiş olan Tarihi Millet Hanı’nda, gerek dinlenebileceğiniz alanları bulabilirken, gerekse gezmeniz için de bolca vakit bulabilirsiniz.
2003 tarihinde büyük bir restorasyon döneminden geçirilip turizme kazandırılmış olan bu han, günümüz koşullarında şehrin en fazla merak edilen durakları arasında yer alıyor.
Hanın geçmiş yıllarda, bir yolcu hanı olarak kullanıldığı belirtiliyor. Yöre insanının tarihsel süreç dilimi boyunca uğraşlarından biri olan gümüşçülük, kilimxilik, dokumacılık, ahşap oyma, bakır işlemeciliği, yemeni yapımı, sedefkârlık, alaca dokumacılığı, mozaik yapımı, ahşap oyma, tespih yapımı gibi uğraşlar, özel turistik amaçlı ürünler dahilinde bulunabiliyor.
Sizler de Gaziantep gezinizi planlarken, Şahinbey otel rezervasyon işlemlerinizi gerçekleştirip bu harika yerlerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.