Sedef Adası, 1300 x 1100 metre büyüklüğünde olup Adalar’ın yerleşime açık olan en küçük adası olmasıyla göze çarpıyor. İsmini bitki örtüsündeki sedef görünümünden alan Sedef Adası zamanında Tavşan Adası ismiyle de anılıyor. Bunun sebebi ise eski zamanlarda adada çok fazla tavşanın yaşaması. Bu adayı diğerlerinden ayıran en büyük özellik; fayton veya bisiklet kiralama gibi diğer adalarda bulunan hizmetlere yer verilmemiş olması. Bunun en büyük sebebi ise adanın dörtte üçünün özel mülkiyet sınırları içerisinde yer alması. Özel mülkiyete giriş yapılamadığı için adada gezilebilecek alan oldukça az bulunuyor. Sedef Adası, doğal güzelliği, denizi ve harika manzarası gibi çekici sebeplerden dolayı yıllardır ziyaretçi çekmeye devam ediyor. Adalar Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar sayfasını inceleyebilirsiniz.
1858 yılında vapur seferlerinin başladığı günden bugüne kadar ada yoğun bir şekilde ziyaretçi alıyor. Tatile için gidip denize girebileceğiniz tam tamında üç tane plaj bulunuyor. Bunlar;
Çalışma saatleri, ücretleri ve sundukları hizmetler plajdan plaja değişiyor. Bu yüzden önden sıkı bir araştırma yapıp bütçenize ve istediğiniz hizmetlere göre sizin için en doğru seçimi yapabilirsiniz.
Adanın büyük bir kısmı özel mülkiyet altında olduğu için bu bölgelere girmenizin yasak olduğunu bilmenizde fayda var. Fakat özel mülkiyet dışında kalan bölgede doğanın tadını çıkarabileceğiniz keyifli bir gezi yapma imkânınız da bulunuyor. Adada dilerseniz yaklaşık yirmi dakika sürecek bir doğa yürüyüşüne çıkabilir, dilerseniz tertemiz olmasıyla dikkat çeken denizinde yüzebilir ya da adanın muhteşem doğasını değerlendirerek bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.
Gün içinde bölgede yer alan restoranlardan yemek ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabileceğiniz gibi, yanınızda yiyecek götürerek doğa içinde huzur dolu, sessiz sakin bir pikniğin de tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul dışından geliyorsanız günübirlik bir gezi yapmak yerine adada bulunan tesislerde konaklamayı düşünebilirsiniz. Bu noktada bilmeniz gereken en önemli şey bölgede yalnızca birkaç tane butik otel yer alması. Konaklama seçeneklerinin az olması sebebiyle adaya gitmeden önce otellerin müsaitlik durumunu sorgulamanız ve rezervasyon yaptırarak ona göre plan oluşturmanız sizin için en iyisi olacaktır. Konaklama için Adalar otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz.
Sedef Adası yorumları incelendiğinde, adayı ziyaret eden kişilerin çoğunlukla İstanbul’un şehir yaşantısından kaçıp kafa dinlemek ve yenilenmek için gittiği görülüyor. Sedef Adası’nın İstanbul’a hem bu kadar yakın olması hem de şehrin boğuculuğu ve yoruculuğundan uzak olması dikkat çekiyor. Özellikle yoğun bir yaşantıya sahip olan ve tatile ayıracak boş vakti olmayan ziyaretçiler için epey ilgi görüyor. Sedef adası ulaşım konusunda da rahat bir bölge olma özelliğini taşıyor. Ulaşımı zorlu olmamakla birlikte deniz yoluyla yapılan keyifli bir yolculuğun ardından doğayla iç içe olmak, tertemiz bir denizde yüzmek ve doğa yürüyüşüne çıkmak insanları cezbeden özellikler olarak öne çıkıyor.
Sedef Adası nerede diye merak ediyorsanız ada, Prens adaları olarak bilinen beş adanın en küçüğü olarak İstanbul’a oldukça yakın bir mevkide konumlanıyor. Şehre olan yakınlığı ile ilgi gören ada, özellikleri açısından şehirden son derece farklı olmasıyla insanlara konforlu bir alan sağlıyor. Sedef Adası nasıl gidilir sorusunun cevabı ise şüphesiz deniz yolu.
Bu vapurlar Kartal’dan kalkan yolcu motorlarının aksine adaya direkt bir ulaşım sağlamak yerine Büyükada üzerinden Sedef Adası’na gidiyor.