Soura Antik Kenti, Akdeniz'in tatil ve turizm başkenti Antalya'nın Kale ilçesine (Demre) 6 km. mesafede yer alan Sura Köyü'ne 6 kilometre uzaklıktadır. Kentin ismi olan Soura Hellen dilinde 'Soura halkı' anlamında gelmektedir. Soura Antik Kenti, Myra'ya yakın bir antik yerleşim yeri olup Çayağzı'ndaki Andriake harabelerinin hemen üzerinde yer alır.
Ayrıca günümüzde Kaş ilçesine giden yol bu antik kentinin içinden geçmektedir. Antik tarihçiler tarafından güneş tanrısı Apollon'un kehanet merkezlerinden biri olarak tanımlanan Soura Antik Kenti, bir Likya kenti özelliği taşımaktadır. Apollon Tapınağı, küçük ve çevresi surlarla çevrili akropolünün batısındaki derin vadi içerisinde kalmaktadır.
Bu vadiye inen yolda kayaya oyulmuş olarak kalan basamaklar, akropolden tapınağa merdivenlerle inildiğini gösterir. Söylene gelen kehanetin yapıldığı kaynak suyu akropolün dip kısmında yer almaktadır. Rahipler akropolün bu dip kısmında toplanıyorlar, et dolu şişleri suya batırıyorlarmış. Suya batırılan etli şişler balıkların eti yiyip yememesine göre kehanette bulunuyorlarmış.
Tapınağın geri tarafında oldukça harap durumdaki Bizans kilisesinin yıkıları da bölgede göze çarpmaktadır. Kesinlikle keyifli ve merak dolu vakitlerinize ev sahipliği yapacak olan Soura Antik Kenti'ni gezdiğiniz sırada her anı fotoğraflamak isteyeceksiniz. Deniz ve güneşin muhteşem dansından biraz uzaklaşmak isterseniz, Soura Antik Kenti size kitap olup tüm yaşanmışlığını anlatmaya hazır.