1783 otelden 25 tanesi gösteriliyor
Otel Sayısı | 1783 tesis |
Popüler Otel | Amasya Şükrü Bey Konağı |
Özellikle şehir merkezlerinde sıkça rastladığımız otel türleri olan butik oteller çok uzak bir tarihi olmamasına rağmen en fazla tercih edilen konaklama alternatiflerinden biri durumundadır. Samimi bir ortamda, nispeten uygun fiyatlı ve il merkezine yakın konumlarda konaklamak isteyen tatilcilerin ilk tercihlerinden biri butik otelde kalmak olmaktadır.
İstanbul, Ankara gibi şehirlerin göbeğinde bulunan butik oteller olduğu gibi, Güney Doğu Anadolu’da bulunan tarihi yapılara yakın ve Fethiye, Antalya, Çeşme, Ayvalık gibi tatil bölgelerinde denize yakın butik oteller de keyifli bir konaklama imkanı sunmaktadır.
İster tatil amaçlı ister iş seyahati veya kısa süreli şehir dışı seyahatleri için tercih edecek olun, sıcak bir ortam ve kaliteli hizmet anlayışı için Butik Oteller her zaman nitelikli bir cevap olacaktır.
Her şeyden önce, butik otelin tam olarak ne anlama geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu noktada, butik işletmelerin 80’li yıllarda Amerika’nın çeşitli şehirlerinin merkezi noktalarında ortaya çıkarak yayıldığını söylemek yanlış olmaz.
Gitgide yaygınlaşan butik otellerin genellikle şehir merkezlerinde bulunması, diğer otellere nazaran daha az odası bulunması, daha az alan kaplaması, çoğunlukla otel sahipleri tarafından işletilmesi gibi birtakım genel özellikleri bulunuyor.
Daha özgün mimari tasarıma sahip olmaları, daha az misafire kapılarını açarak hizmet kalitesini daha yüksek tutmaları gibi noktalarda zincir otellerden ayrılan butik oteller fiyatlarıyla da bu otellerden daha cazip seçenekler olarak görülmektedir.
Daha mütevazı ve küçük çaplı işletmeler olması ise butik işletmelerde herhangi bir sorun yaşadığınızda doğrudan işletme sahipleriyle görüşebileceğiniz, dolayısıyla sorunlarınızı daha hızlı çözebileceğiniz anlamına geliyor. Türkiye genelinde oldukça fazla butik mekan seçeneği olduğunu, uygun fiyatlı butik işletmeler olduğu gibi, lüks butik oteller bulunduğunu da ekleyelim.
Butik konaklama alternatiflerinin genellikle şehir merkezlerine yakın konumlarda bulunduğunu daha önce belirtmiştik. Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul, Balıkesir gibi denizle çevrili şehirlerde ise aynı zamanda denize yakın olarak konumlandıklarını söyleyebiliriz. Butik oteller Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinde, denize sıfır lokasyonda da bulunabilir.
Bu durumda daha keyifli bir tatil imkanı sunan bu işletmelerde konaklarken dilediğiniz zaman yalnızca birkaç dakika yürüyerek denize girebilmek gibi çok kıymetli bir imkanınız bulunuyor. Butik oteller denize sıfır olduğunda yüzme havuzu bulunmasa bile dilediğiniz an yüzme keyfi yapabileceğiniz gibi, birçoğunda havuz olanağının bulunduğu da görülür.
Plajı olan butik otellerde ise şezlong ücreti ödemeden kumsalın tadını çıkarabilir, dilediğiniz an öğle yemeğinizi yemek üzere otelinize gidip geri dönebilir, buz gibi içecekler içerek kızgın kumda güneşlenirken serinleyebilirsiniz.
Butik oteller genellikle daha ufak bir alanda kurulduğu ve daha az misafire hizmet verebilecek kapasitede olduğu için fiyatlarının nispeten uygun olduğu görülür. Kendi içlerinde de özellikleri farklılık gösteren bu işletmelerin her bütçeye hitap eden versiyonları bulunmaktadır.
Hem kaliteli hizmet almak hem de bütçenizi zorlayacak miktarlar ödemek istemiyorsanız bütçenize uygun butik otelleri değerlendirebilirsiniz. Özellikle ziyaret edeceğiniz şehirde yalnızca konaklamak için bir alternatif arıyor ve ekstra hizmetlerle ilgilenmiyorsanız minimal hizmetler sunan butik otelleri tercih etmeniz akıllıca olacaktır.
Zira bu tür otellerin daha uygun fiyatlı olacağını tahmin etmek güç değil. Aynı şekilde, tatil yapmak isteyeceğiniz birçok bölgede de uygun butik otellere rastlayabilirsiniz. Bazı butik otellerin her şey dahil konsept sunarak yapacağınız ekstra masrafları engellediğini, bu sebeple ekonomik olabileceğini de eklemiş olalım.
Butik işletmelerin çoğunlukla uygun fiyatlı ve ufak olduğu, konuklarına minimal bir tatil sunduğu doğru. Ancak lüks butik oteller de butik işletmeler arasında yerlerini alıyor. Butik otel mantığına uygun olup standartların dışında hizmet sunan lüks işletmeler, misafirlerine unutulmaz deneyimler vaat ediyor.
Bu hizmetler arasında, odaların ev tipi olması, özel havuz bulunması, çocuk oyun alanlarının olması, her şey dahil otel konseptine uyulması, kişiye özel alanların geniş tutulması, özel plaj ve su parklarının olması, jakuzi, SPA, masaj salonu bulunması, otelin çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapması gibi özellikler sayılabilir.
En iyi butik oteller arasında sayılabilecek olan bu tür lüks işletmeler konuklarının konforunu ve memnuniyetini en ince ayrıntısına kadar düşündüğü için, tatilinizin her anında mutlu olmanızı sağlama görevini üstleniyor.
Uzun yıllardır Türkiye’de tatil denince akla gelen ilk bölgelerden biri olan Fethiye, otel sektörünün oldukça gelişmiş olduğu bir bölge olarak, en iyi butik otellere de ev sahipliği yapıyor.
Bölgede bulunan butik işletmeler doğrudan merkezde veya merkeze yakın olabildiği gibi, Faralya (Uzunyurt), Ölüdeniz, Kayaköy ve Ovacık gibi, merkezden çok da uzak olmayan bölgelerde yoğunlaşmıştır. Fethiye Butik Oteller arasından bazı opsiyonların merkeze pek uzak olmaması, birçoğunun denize yakın olması bu işletmeleri tatilciler için cazip hale getirmektedir.
Fethiye’de bulunan butik otellerin bir diğer avantajı ise, bölgenin otel çeşitliliğinin fazla olması sebebiyle her bütçeye uygun alternatifleri bünyesinde barındırması olarak gösterilebilir. Oldukça uygun fiyatlı alternatiflere de rastlayabileceğiniz Fethiye’de lüks butik oteller de bulabilirsiniz.
Fethiye’nin Türkiye’nin en popüler tatil ilçelerinden biri olduğu göz önünde bulunurulursa, fiyatların genel olarak ülkenin diğer bölgelerindeki otellerden daha yüksek olacağı öngörülebilir. Ancak belirttiğimiz gibi, yine de bu bölgede hem zevkinize hem de bütçenize uygun bir seçenek bulabileceğinize eminiz.
İstanbul’a yakın bir nokta olduğu için sıklıkla tercih edilen tatil bölgelerinden biri olan Şile butik oteller açısından oldukça zengin bir lokasyon. İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan bu ilçede butik işletmeler genellikle Ağva’da konumlanıyor. Bu da buradaki butik otellerin birçoğunun tabiatın ortasında, yemyeşil manzaralarla çevrili olması anlamına geliyor.
Bu avantajı ile Şile butik otelleri tercih sebebi olurken, bu lokasyonda bulunan işletmelerin sessiz sakin, romantik bir ambiyans sunması, birçoğunun havuzlu olması, İstanbul’a yakın olması ve bazı butik otellerin küçük yaşta çocuklara ücretsiz olması gibi birtakım özellikler de Şile’deki butik işletmeleri cazip kılan faktörler arasında.
Gelelim butik otel fiyatlarının ne şekilde seyrettiğine. Türkiye genelinde pek çok şehirde, çeşitli hizmet standartlarına ve büyüklüğe sahip birçok butik otel olduğu aşikar. Bu da demek oluyor ki, fiyatlar da oldukça değişken. Otel ücretlerinin genel olarak konum, hizmet standardı, lüks özellikler olup olmaması gibi etkenler çerçevesinde değiştiği söylenebilir.
Ülkenin popüler tatil bölgelerinde bulunan Antalya, Marmaris, Fethiye, Çeşme, Cunda butik otelleri gibi seçenekler diğer bölgelerdeki butik işletmelere oranla daha yüksek fiyatlı olabilirken, denize ve merkeze yakın butik oteller de yüksek ücretlidir. Jakuzi, SPA, havuz gibi özel imkanlar da fiyatları yükselten bir diğer etken olarak gösterilebilir.
Daha büyük butik oteller yüksek ücretler talep edebilirken, daha az misafir ağırlama kapasitesi bulunan oteller genellikle daha uygun fiyatlı olacaktır. Ancak elbette fiyatları etkileyen oldukça fazla etmen bulunduğu için, detaylı bir fiyat ve hizmet karşılaştırması yaparak dilediğiniz tatile en uygun ve en ekonomik butik oteli bulabilmeniz oldukça kolay.